گروه اقتصادی- شهرام صدوقی: بازار مسکن بیش از یکسال است که وارد فاز رکود شده است و علت اصلی این موضوع افزایش عجیب قیمتها در این بازار بوده است بطوریکه به زعم کارشناسان حوزه مسکن نیاز سالانه یک میلیون واحد مسکونی در کشور وجود دارد اما همچنان بازار از نبود مشتری رنج میبرد.
به گزارش
مردم سالاری آنلاین ، اگرچه دولتمردان در دولت چهاردهم تعهدات مربوط به نهضت ملی مسکن را اجرا میکنند و بر اساس آخرین گزارشها حدود 850 هزار واحد مسکون در این نهضت در حال اجرای عملیات در مراحل مختلف ساختمانی است اما از سویی هزینه تولید مسکن با رشد بیش از نرخ تورم در کشور در حال صعود است و هم اینکه طبق آخرین گزارشها اشتیاق انبوهسازان و فعالین بخش خصوصی در این صنعت در سال 1403 کاهشی بوده است و کاهش صدور پروانههای ساختمانی در این سال موئد این موضوع است.
فرزانه صادق وزیر راه و شهرسازی در برنامه گفتوگوی ویژه خبری سیما اظهار کرد: در طرح نهضت ملی مسکن از مجموع ۱.۵ میلیون واحد ۸۰۰ هزار نفر آورده واریز کرده بودند که تا کنون بیش از ۴۵۰ هزار نفر به تسهیلات بانکی متصل شدهاند. البته بیش از این تعداد از طریق آورده مردم آغاز شده اما به تسهیلات بانکی وصل نیستند. این پروژهها در مراحل مختلف فونداسیون، تخصیص زمین، صدور پروانه، سفتکاری و نازک کاری و پایان کار هستند که اطلاعات آن در سامانه تِم وجود دارد و بعد از این گزارش حتما جزئیات آمار آن را به اطلاع مردم میرسانم.وی افزود: دولت چهاردهم بیش از ۷۰ هزار واحد نهضت ملی مسکن را در این بازه زمانی به تعهدات بانکی متصل کرد اما همچنان در این زمینه مشکل داریم. فرصت زمانی یک ماهه داده شده تا بتوانیم مشکلات را در این زمینه حل کنیم.وزیر راه و شهرسازی با اشاره به واگذاری زمین در سالهای گذشته خاطرنشان کرد: در بعضی از شهرها امکان واگذاری زمین وجود دارد و نباید حتما اینها در طبقات ساخته شود. در این بخش باید زمین را طبق آییننامه قانون ساماندهی، بعد از آمادهسازی تحویل دهیم. از طرفی اگر قرار است زمینی به مردم اختصاص یابد حتما باید دسترسی و آمادهسازی شامل دسترسیهای داخلی به شبکه اصلی انجام شود.
پیش بینی رونق معاملات مسکن از اردیبهشت ماه
نایب رئیس اتحادیه املاک با اشاره به چشمانداز بازار مسکن در سال ۱۴۰۴ گفت: بر اساس پیشبینیها با توجه به نبود تقاضای انباشته در سال گذشته، شاهد جهش خاصی در بازار مسکن نخواهیم بود، به عبارت دیگر تقاضاهایی که بخواهد به سال آینده منتقل شود، وجود ندارد.وی ادامه داد: از سوی دیگر، نظام بانکی نیز در ارائه تسهیلات کارآمد و متناسب با توان بازپرداخت متقاضیان عملکرد مناسبی نداشته است. شرایط فعلی تسهیلات بانکی بهگونهای نیست که بتواند قدرت خرید متقاضیان واقعی را افزایش دهد، در نتیجه نمیتوان انتظار بهبود محسوس در بازار داشت. داوود بیگینژاد گفت: امسال جهش قیمتی در بازار مسکن تجربه نخواهیم کرد، معاملات از اردیبهشت رونق میگیرد و اگر بازارهای موازی بیثبات شوند، سرمایهها به سمت مسکن سوق مییابد.نایب رئیس اول اتحادیه املاک در گفتوگویی با خبرگزاری مهر تأکید کرد: اگر بازارهای موازی مانند طلا، ارز یا بورس در سال ۱۴۰۴ دچار بیثباتی یا کاهش اطمینان مردم شوند، احتمالاً بخشی از سرمایهها به سمت بازار مسکن حرکت خواهد کرد. حال اگر بتوانیم این سرمایهها را به سمت تولید مسکن هدایت کنیم که در راستای شعار سال نیز هست شرایط متفاوتی برای بازار رقم خواهد خورد.وی یادآور شد: تحقق این امر نیازمند آن است که برای فعالان حوزه ساختوساز، منفعت اقتصادی تعریف شود و با قوانین و مشوقهای مناسب، سرمایهگذاران را ترغیب به ورود به حوزه تولید مسکن کنیم.