۰
پنجشنبه ۳۱ خرداد ۱۴۰۳ ساعت ۰۱:۲۸
چرا نطق آتشین ظریف باعث عصبانیت اصولگرایان شد؟

جان تازه به کمپین پزشکیان

محمد جواد ظریف تقریبا در 8 دقیقه توانست طوفانی به پا کند وبه قول معروف جان تازه‌ای به کمپین مسعود پزشکیان ببخشد. بعد از مناظره نخست حضور نامزد اصلاح طلبان در مناظره مذکور به شکلی بود که برخی انتقادها را برانگیخته و عده ای معتقد بودند مسعود پزشکیان عملکرد متوسطی داشته و با این روند قادر نخواهد بود آن طیف خاکستری که با صندوق‌ها قهر کرده را مجاب به انتخاب کند.
جان تازه به کمپین پزشکیان

گروه سیاسی: محمد جواد ظریف تقریبا در 8 دقیقه توانست طوفانی به پا کند وبه قول معروف جان تازه‌ای به کمپین مسعود پزشکیان ببخشد. بعد از مناظره نخست حضور نامزد اصلاح طلبان در مناظره مذکور به شکلی بود که برخی انتقادها را برانگیخته و عده ای معتقد بودند مسعود پزشکیان عملکرد متوسطی داشته و با این روند قادر نخواهد بود آن طیف خاکستری که با صندوق‌ها قهر کرده را مجاب به انتخاب کند.اما حالا محمد جواد ظریف وزیر خارجه سابق کشورمان فقط در چند دقیقه توانسته موجی را آغاز کند. این موج را می‌توان از داده‌های مختلف برداشت کرد.

به گزارش مردم سالاری آنلاین ،داده‌های تلگرام نشان می‌دهد از پایان نشست سیاسی با حضور پزشکیان، سنایی و ظریف در مقابل کارشناسان سیاسی تا لحظه تنظیم این گزارش، مطلب مربوط به ظریف در تلگرام بیش از ۱۴ میلیون بار دیده شده است؛ این در حالی است که مطالب مربوط به قالیباف ۴.۵ میلیون و جلیلی ۶ میلیون بار دیده شده است.
در حالی اخبار و اطلاعات مربوط به ظریف عملا قالیباف و جلیلی را به حاشیه برده است که از آن زمان تاکنون، اخبار مربوط به پزشکیان ۲۳ میلیون بار دیده شده است.
در فضای توییتر اما، بیشترین توییت راجع به محمدجواد ظریف زده شده است و او چهره اصلی توییتر در روز ۲۹ خرداد بوده است.
البته موجی که ظریف شروع کرده باعث عصبانیت اصولگرایان نیز شده است .زاکانی در یکی از نشست‌های تلویزیونی خود بعد از اظهارات محمد جواد ظریف گفت: «در مناظره حق این شهید را ادا می‌کنم و نشان می‌دهم در دورانی که این آقایان بودند چطور اقتصاد نابود شد.» کاندیدای پوششی اصولگرایان گفت:« اگر مسائل را بازکنم این بندگان خدا در کشور دچار مشکل خواهند شد.»
اما روزنامه شهرداری تهران هم بیکار نماند و مانند رئیس اش به اظهارات محمد جواد ظریف واکنش نشان داد.این روزنامه تصویری کاریکاتوری از وزیر خارجه سابق کشورمان منتشر کرد و نوشت: « بررسی سخنان ظریف در جریان میزگرد سیاسی روز سه‌شنبه که از تلویزیون پخش شد و بازتاب گسترده‌ای نیز در افکارعمومی داشت، نشان‌دهنده طرح اشتباه‌های قابل توجه، آن‌هم در مدت زمانی کوتاه است که پیش‌ از هر چیز گویای این نکته است که او با نادیده‌انگاری حافظه تاریخی مردم ایران، تلاش می‌کند تبعات عبور از منافع ملی ایران را به گردن دیگران بیندازد. فرافکنی یک‌طرفه ظریف درحالی است که مردم ایران طی سال‌های اخیر همواره با چالش‌های ناشی از ضعف‌های موجود در برجام مواجه بوده‌اند.»
محمد صادق کوشکی هم که کارشناس سیاسی محبوب اصولگرایان است که البته حضور همیشگی نیز در تلویزیون دارد در سرمقاله همین روزنامه نوشت: «اگر متن برجام از مقدمه با جزئیات خوانده شود و برای مردم توضیح داده شود، مردم بیشتر خواهند فهمید که برجام چه پدیده خسارت‌باری برای کشور بوده است. یعنی برای فهم خسارت آن نیاز نیست که فرد شنونده‌ یا بیننده کارشناس سیاسی باشد، بلکه اگر همان متنی که وزارت خارجه از برجام منتشر کرد، برای مردم تبیین و بازگو می‌شد، همین اقدام کافی بود تا خسارت‌های فراوان برجام برای جامعه بازنمایی و تشریح شود. حتی در قالب مستند هم می‌توان آثار برجام را برای جامعه تشریح کرد تا جامعه در جریان صفر تا صد این پدیده مضر قرار گیرد و بعد از این با چشم و گوش باز درباره ادعاهای برخی افراد که هنوز از برجام دفاع می‌کنند، قضاوت کنند.»
روزنامه جوان هم نتوانست عصبانیت خود را کنترل کند و در تیتر نخست خود نوشت: « شگفت آنکه برخلاف نمونه‌های قبلی که مخالفان مذاکره، آیه و حدیث و نهج‌البلاغه می‌خواندند، و موافقان، واژه‌های انگلیسی در سخنان‌شان پرکاربرد بود، این‌بار دقیقاً برعکس شد، منتقدان «هشت‌سال مذاکره بی‌فایده در دولت روحانی»، ارجاعات زیادی به منابع آکادمیک غربی داشتند و می‌گفتند چاره‌ای ندارند که از واژه‌های انگلیسی استفاده کنند و مدافعان آن مذاکرات که نامش برجام شد، از جمله خود آقای پزشکیان و آقای ظریف، به سخنان نهج‌البلاغه و آیات قرآن استناد می‌کردند و عربی‌خوانی خود را هم به رخ می‌کشیدند! این خودش یک جو کاذب بود که بر میزگرد سیاسی مسعود پزشکیان با همراهی محمد‌جواد ظریف و با پرسش‌های ابراهیم متقی و فؤاد ایزدی حاکم شد. اما از انتهای آن چیزی که به صدق ماجرا کمک کند، درنیامد. گویی کسانی به کافه‌ای قدیمی رفته‌اند و به کافه‌دار می‌گویند: «همان همیشگی!»
اما اوج عصبانیت را می‌توان در روزنامه کیهان دید که حتی به جبلی رئیس صدا وسیما پیشنهاد می‌دهد که برنامه ای ترتیب داده تا او و همفکران اش بتوانند پاسخ ظریف را بدهند. حسین شریعتمداری نوشته است: « متاسفانه برخی از نامزدها و یا مشاوران آنها در جریان مناظره‌ها و میزگردها به دروغ‌گویی و تحریف واقعیات پلشت و سیاه کارنامه خود روی آورده‌اند تا آنجا که بسیاری از سوابق سیاه و خسارت‌بار خود را که تنها با واژه فاجعه قابل بیان است، نه فقط نفی و انکار می‌کنند بلکه با ردیف کردن ده‌ها دروغ و ادعای خلاف واقع‌، از خسارت‌ها، دستاورد می‌سازند! وادادگی‌های آشکار و دیپلماسی التماسی و شرم‌آور خود در برابر دشمنان تابلو‌دار مردم را شجاعت دیپلماتیک جا می‌زنند، تعطیلی هزاران کارخانه و مرکز تولید را پیشرفت اقتصادی قلمداد می‌کنند! دو‌برابر کردن تحریم‌ها به جای لغو آن را به این یا آن جریان موهوم نسبت می‌دهند! و...»
روز گذشته از این دست واکنش‌ها بسیار بود و این موضوع یک معنی بیشتر ندارد و آن اینکه محمد جواد ظریف باز هم دست بر روی نقطعه حساس اصولگرایان و حامیان شان گذاشته است. تمام آمارها نشان می‌دهد شاخص‌های اقتصادی زمانی مطلوب بوده که ما توانستیم روابط دیپلماتیک مناسبی را با تمام کشورهای دنیا داشته باشیم و هر وقت شرایط پر تنشی را تجربه کردیم ورق برگشته و این موضوع بر روی اقتصاد کشور اثر ناگواری گذاشته است. اگر به همین چند سال قبل بازگردیم دولت حسن روحانی از حیث شاخص‌های اقتصادی به دو بخش تبدیل می‌شود؛ بخش برجامی و بخش غیر برجامی. در زمانی که برجام فعال بود اقتصاد ایران نیز رو به پیشرفت و شاخص‌های اقتصادی نشان می‌داد بخشی از رفاه از بین رفته در حال بازگشت است. اما در بخش غیربرجامی این دولت یعنی درست زمانی که شرایط به سمتی رفت که آمریکا از این توافق نامه خارج شود اقتصاد ایران نیز ملتهب شد.
حالا هم به عقیده بسیاری از ناظران ما در حال ورود به شرایطی سخت هستیم. دونالد ترامپ پشت درهای کاخ سفید است و بازگشت او یعنی افزایش فشار تحریم‌ها. اگر همزمان با این رخداد تدبیری درباره آن نیندیشیده شود و از ظرف دیگر سکاندار پاستور افرادی معتقد به معجزه دیپلماسی نباشند بایستی منتظر روزهای سخت‌تری باشیم.
کد مطلب: 218132
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *