۰
جمعه ۱۶ آذر ۱۳۹۷ ساعت ۱۴:۵۷
کواکبیان در جمع دانشجویان دانشگاه آزاد نجف آباد:

دانشجویی که نسبت به مسائل اجتماع و مشکلات مردم بی تفاوت باشد دانشجوی مطلوب نیست

مشکل آب باید با کار کارشناسی حل شود و نه تبلیغات انتخاباتی
مصطفی کواکبیان در برنامه روز دانشجو که در دانشکده پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف‌آباد برگزار شد، با بیان اینکه دانشجو مرجع فکری جامعه است، اظهار کرد: در آستانه انتخابات دوره دوم مجلس شورای اسلامی بحثی درباره دخالت نکردن دانشجویان در مسائل سیاسی مطرح بود که امام خمینی(ره) چنین تفکری را خطرناک‌تر از توطئه جدایی روحانیون از سیاست دانستند و رهبر معظم انقلاب نیز کسانی را که به دنبال جدایی دانشجویان از سیاست هستند را لعنت کرده‌اند.
دانشجویی که نسبت به مسائل اجتماع و مشکلات مردم بی تفاوت باشد دانشجوی مطلوب نیست
مصطفی کواکبیان در برنامه روز دانشجو که در دانشکده پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف‌آباد برگزار شد، با بیان اینکه دانشجو مرجع فکری جامعه است، اظهار کرد: در آستانه انتخابات دوره دوم مجلس شورای اسلامی بحثی درباره دخالت نکردن دانشجویان در مسائل سیاسی مطرح بود که امام خمینی(ره) چنین تفکری را خطرناک‌تر از توطئه جدایی روحانیون از سیاست دانستند و رهبر معظم انقلاب نیز کسانی را که به دنبال جدایی دانشجویان از سیاست هستند را لعنت کرده‌اند.
به گزارش خبرنگار ایمنا از شهرستان نجف‌آباد، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی، با تاکید بر نقش مطالبه گری دانشجو در قبال درخواست های مردم گفت: در شانزدهم آذر سال ۳۲ تنها چند ماه بعد از کودتای آمریکایی‌ها در ایران، نیکسون، معاون وقت رییس جمهور آمریکا در سفر به ایران تلاش داشت حکومت سیاه شاه را با وقاحت تمام تثبیت کند که جنبش دانشجویی ایران در حرکتی انقلابی به آن معترض شد و سه شهید نیز تقدیم این راه کرد.
نماینده مردم تهران و عضو هیات ریئسه فراکسیون امید، نجف‌آباد را مهد انقلاب و یکی از شهرهای پیشرو کشور در زمینه‌های مختلف دانست و اضافه کرد: خوشبختانه موضوع CFT که از شورای نگهبان برگشت داده شده بود را در مجلس مجددا تایید کرده  آن را برای بررسی و تصمیم نهایی به مجمع تشخیص مصلحت نظام فرستاده‌ایم.
وی FATF را در بردارنده ۴۲ الزام مختلف دانست و افزود: این موضوع قبل از دولت آقای روحانی مطرح بود و در سال‌های اخیر این گروه مالی فعالیت ایران در شبکه بین‌المللی بانکی دنیا را مستلزم تبدیل چهار مورد از این الزامات به قانون رسمی جمهوری اسلامی کرده بود
کواکبیان خاطرنشان کرد: موضوعات استرداد مجرمان موسوم به پالرمو، مقابله با پولشویی و مبارزه با تامین مالی تروریسم پیش از این در مجلس بررسی و بدون مشکل خاصی تصویب شده بود، اما قضیه الحاق به کنوانسیون عدم تامین مالی تروریسم با عنوان CFT چالش‌های زیادی در مجلس و فضای سیاسی کشور ایجاد کرده بود.
وی با اشاره به همکاری نکردن بانکی برخی کشورهای دوست همچون عراق، هند و چین به دلیل همین موضوع و ترس از تحریم‌های آمریکا تصریح کرد: مجلس در مرحله نخست این موضوع را از دستور کار خارج کرد، اما سران سه قوه دوباره در نشستی از رهبری خواستند که موضوع دوباره بررسی شود.
کواکبیان بخش دوم حضورش در دانشکده پزشکی دانشگاه آزاد نجف‌آباد به مناسبت روز دانشجو را به پاسخ‌گویی به سوالات کتبی و شفاهی دانشجویان اختصاص داد و در واکنش به سوالی در خصوص نابودی سپاه پاسداران در صورت اجرای FATF آن را شایعه‌ای بی‌اساس دانست و افزود: این قانون مربوط به پولشویی، جرایم سازمان یافته و مقابله با تامین مالی تروریسم است و مجموعه‌ای مانند سپاه که بودجه‌ای رسمی و شفاف دارد، به هیچ وجه مشمول چنین مواردی نمی‌شود.
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس اضافه کرد: از نظر سازمان ملل چهار گروه القاعده، داعش، جبهه النصره و طالبان تروریست هستند. البته برخی کشورها ممکن است از نظر خود برخی گروه‌ها مانند حماس یا حزب‌الله را هم تروریست بدانند که در FATF قید کرده‌ایم که ایران چنین حرفی را قبول ندارد.
وی در ادامه به سوالی در خصوص حجم بالای مخالفت‌ها با CFT و شفافیت آراء نمایندگان جواب داد؛ کواکبیان گفت: برخی این موضوع را نخوانده با آن مخالفت می‌کنند. در مقطع بررسی این موضوع در مجلس، مجموعه‌ای فقط برای خود من بیش از سه هزار پیامک با موضوع مخالفت این بحث ارسال کردند. برخی فقط دنبال ضربه زدن به دولت هستند و این جور مطالب فقط بهانه آن‌ها است.
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس اضافه کرد: البته برخی نیز اشکالات حقوقی به آن داشتند که ما نیز موارد مطرح شده را با دقت بررسی کردیم. خیلی کشورها برای FATF شرط گذاشته‌اند و ایران نیز حداقل هشت شرط گذاشته و هر وقت بخواهیم می‌توانیم از آن خارج شویم.
کواکبیان خود را جزء موافقان طرح شفافیت آرای نمایندگان دانست و اظهار کرد: متاسفانه مجلس ما هنوز ساختار حزبی پیدا نکرده و نمایندگان بابت رای خود به کسی پاسخگو نیستند. برخی بابت نظارت شورای نگهبان و تعدادی هم برای اقبال مردم به آن‌ها در انتخابات بعدی، با شفافیت آرا مخالف هستند.
در ادامه برنامه یکی از دانشجویان متن کوتاهی را خطاب به همه نمایندگان مجلس خواند که در آن مواردی مانند قانون منع به کارگیری بازنشستگان، حقوق‌های نجومی، چند شغله‌ها، شفافیت آرا نمایندگان، مشکل زاینده‌رود، سند ۲۰۳۰، کشف منابع آب زیرزمینی جدید، استادیوم رفتن بانوان و حل نشدن مشکلات اشتغال، ارز، مسکن به همراه برجام به عنوانطبلی توخالی و عدم اعتماد به جوانان و طرح موضوع مدیران خارجی، مطرح شده بود.
کواکبیان در پاسخ به این موارد گفت: کشور ما و حتی جهان به نوعی درگیر با معضل خشکسالی شده است. همین امروز به دنبال طرح موضوع انتقال آب خزر به کویر مرکزی ایران از سوی رییس جمهور، نمایندگان استان‌های شمالی اعتراض داشتند و نمایندگان اصفهان نیز با توجه به عدم اجرای درخواست‌هایشان و پیش‌بینی نشدن ردیف مناسب در بودجه سال آینده برای حل مشکل زاینده‌رود، دسته‌جمعی استعفا دادند.
این نماینده مجلس جنگ آینده را با محوریت آب دانست و اضافه کرد: برخی حرف‌های غیرکارشناسی زده یا دنبال تبلیغات انتخاباتی هستند. باید کار کارشناسی دقیقی در این خصوص صورت بگیرد. در حال حاضر سه کشور حاشیه خزر، در حال انتقال آب از آن هستند.
کواکبیان ادامه داد: در خصوص قانون منع به کارگیری بازنشستگان نیز ما برخی استثناهای مطرح شده را حذف کردیم. البته نمی‌دانم میز ریاست چه جاذبه‌ای دارد که گفته میشود تا الآن حداقل دویست نفر به رهبری نامه نوشته و خواستار اذن رهبری در این خصوص شده‌اند.
وی ورود بانوان به ورزشگاه‌ها را اولویت اصلی کشور ندانست و تصریح کرد: فیفا تصریح کرده که مسابقات بدون حضور بانوان را به رسمیت نمی‌شناسد. در مورد جوانان نیز معتقد به اعتماد به این نسل همچون سال‌های دفاع مقدس هستم.
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس برقراری کانال مالی اروپا را تا جایی امکان‌پذیر دانست که منافع اروپایی‌ها به خطر نیافتد و گفت: ما تا وقتی در برجام می‌مانیم که این معاهده منافعی برای ما داشته باشد. این‌که همچنان در این توافق مانده‌ایم، نشان از منافعی حداقلی برای ما دارد.
کواکبیان در پاسخ به سوالی پیرامون ناتوانی دولت و مجلس از پیش‌بینی شرایط به وجود آمده توسط ترامپ نیز گفت:  اگر ترامپ به قواعد بین‌المللی پایبند باشد، مشکل چندانی برای کشور نخواهد داشت. بنده طرفدار مذاکره با آمریکا حتی در دیگر مسائل مربوط به دو کشور نیز هستم. به شرط انکه تضمینی برای پای بندی امریکا به تعهداتش وجود داشته باشد و در شرایط کنونی این تضمین وجود ندارد البته ما در برجام ثابت کردیم که پایبند حرف و قول‌مان هستیم.
وی تصریح کرد:  اگر ترامپ نیامده بود، برجام دستاوردهای زیادی برای کشور داشت. کسی فکرش را نمی‌کرد چنین شخصیتی بر مسند آمریکا بنشیند. ما با برجام حداقل هفت قطعنامه سازمان ملل را از سر کشور برداشتیم و از فصل هفت منشور سازمان ملل خارج شدیم.
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس اظهار کرد: تنها وزاری دولت را از قانون منع به کار گیری بازنشستگان استثناء کرده‌ایم و معاونان آن‌ها باید کناره گیری کنند. کسی نباید بر اثر سن بالا در جلسات چرت بزند، چه در مجلس یا دولت و حتی نهادهای دیگر.
 
کد مطلب: 98642
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *