دبیرکل حزب مردمسالاری با بیان اینکه فطرت دانشجو، طرفدار عدالت است گفت: هر چند تحصیل علم کار اصلی دانشجو است ولی نباید سبب شود دانشجو از اجتماع و سیاست عقب بماند و متوجه نشود در جامعه چه میگذرد.
مصطفی کواکبیان صبح امروز در مراسم روز دانشجو در دانشگاه پیامنور بوشهر با گرامیداشت این روز اظهار داشت: روز دانشجو در راستای حرکت ضداستبدادی و ضداستکباری شکل گرفت و باید همیشه این مهم در جامعه جاری باشد.
نماینده مردم تهران در مجلس با تاکید بر این نکته که دانشجویان باید همیشه در کنار مردم باشند افزود: دانشجویان ضمن اینکه باید ظلم ستیز و ضد استکبار باشند باید همواره در کنار مردم باشند چراکه این ویژگی رشد و بالندگی دانشجویان را تضمین میکند.
وی، آرمانخواهی و پیگیری مطالبات مردم را از ویژگی مردم سالاری و حکومت مردمی دانست و تاکید کرد: مردم سالاری و حکومت مردمی آرمان بلند جنبش دانشجویی در طول زمان باید باشد و این آرمان نباید هیچ وقت از دست برود و درباره دموکراسی و مردمسالاری گفت: از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی با برگزاری رفراندوم در سال 1358 به دنبال رای و مشارکت مردم بودیم و در هیچ مقطعی انتخابات در کشور با وجود اینکه برخی اشکالات بود ولی ترک نشد.
دبیرکل حزب مردمسالاری با بیان اینکه هر حکومت ضد مردم سالاری رو به فناست گفت: هر حکومت ضد مردمسالاری، حتما رو به فنا است و حکومتی استوار است که بر پایههای مردم و خواست مردم استمرار داشته باشد که مردم سالار آن حکومت باشند و مردم حرف اول و آخر آن حکومت بزنند.
وی، با تاکید بر توجه به عدالتخواهی آن را فطرت دانشجو دانست و گفت: عدالتخواهی،عدالتگرایی و عدالتجویی باید از خواسته دانشجویان باشد.
نماینده مردم تهران در مجلس افزود: فطرت زلال دانشجویان در رفتار عدالت است و هر چیزی حتی به اندازه سرسوزنی با عدالت مخالف باشد دانشجویان باید با آن مخالفت کنند.
دبیرکل حزب مردمسالاری با بیان اینکه شکل و شمایل عدالت در حوزههای اجتماعی، فرهنگی و سیاسی مختلف است، تصریح کرد: ظلمستیزی و ستمسوزی مهمترین آرمانهای دانشجویان است و این قشر در حال تحصیل در آزادیخواهی و عدالتخواهی باید مورد توجه قرار دهد.
وی، با بیان اینکه مردمسالاری، عدالتخواهی، عدالتطلبی جزء آرمانهای غیر قابل اجتناب دانشجو است افزود: دانشجویی که فطرتش عدالتخواه است با رهایی از استبداد، استعمار، استکبار و هرگونه بی عدالتی و ظلم باید مردمسالاری، آزادیخواهی و عدالت طلبی جزء آرمانهای غیر قابل اجتناب جنبش دانشجویی باشد.
نماینده مردم تهران در مجلس به آفات جنبش و حرکت دانشجویی پرداخت و خاطر نشان کرد: نخستین آفت در جنبش دانشجویی این است که دانشجویان از مردم در بینش و آگاهی و مرجعیت فکری عقب باشند در واقع اگر مردم از دانشجویان در عرصه خواستهها و بینشها جلوتر باشد جای تاسف دارد یعنی دانشگاه دور از مسائل سیاسی، آگاهی اجتماعی بخواهد باشد.
کواکبیان با یادآوری انتخابات دوره دوم مجلس شورای اسلامی درباره دخالت نکردن دانشجویان در مسائل سیاسی افزود: در آن زمان جوی راه افتاده بود که فقط مجتهدین میتوانستند در سیاست دخالت کنند و آنان لیست انتخاباتی ارائه کنند که امام خمینی(ره) چنین تفکری را خطرناکتر از توطئه جدایی روحانیون از سیاست دانستند و بر مشارکت دانشجویان در عرصه سیاسی تاکید کردند که باید دانشجویان لیست بدهند و رهبر معظم انقلاب نیز کسانی را که به دنبال جدایی دانشجویان از سیاست هستند را لعنت کردهاند.
وی با بیان اینکه تحصیل و پیشرفت علمی جزء ذات دانشجو و دانشگاه است خاطر نشان کرد: هر چند این مهم در عرصه تحصیل مهم و کار اصلی دانشجوست ولی نباید باعث شود دانشجو از اجتماع و سیاست عقب بماند و متوجه نشود در جامعه چه میگذرد.
نماینده مردم تهران در مجلس با بیان اینکه دانشجو باید تحلیلگر باشد گفت: دانشجو ضمن اینکه باید تحلیلگر، دوراندیش باشد باید مسائل سیاسی در اجتماع را بداند.
نماینده مردم تهران در مجلس پیگیری مطالبات و خواستههای مردم را از دیگر رسالت جنبش دانشجو دانست و افزود: آفت بعدی در این حوزه این است که از مطالبات و خواستههای مردم و تقاضاهای مردم دور بماند.
کواکبیان با بیان اینکه دانشجویی که دردمند نیست متوجه مطالبات مردم نمیشود تصریح کرد: دانشجو باید بیدار و هوشیار باشد و بداند که خواستههای مردم چیست.
وی سومین آفت در حوزه جنبش دانشجویی را تاسیس شعبههای احزاب در درون دانشگاهها دانست و تاکید کرد: همانگونه که دانشجو باید سیاسی باشد نباید در ایجاد شعبه احزاب در درون دانشگاه اقدام کند بلکه دانشجو در بیرون دانشگاه در هر حزبی میتواند فعالیت کند و هیچ مشکلی نیست اما در درون دانشگاه تنها در قالب جنبشها و تشکلهای دانشجویی بدون گرایشهای سیاسی و حزبی باید با مجوز این فعالیت صورت بگیرد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود در باره لزوم اصلاحات در جامعه گفت: معتقدیم برای حفظ، بالندگی، رفع گرفتاریها و روزآمد بودن کل نظام جمهوری اسلامی در ساختار حقوقی و سیاسی هراز چند گاهی نیازمند اصلاحات است براین اساس سه جمهوریت برای نظام تعریف کرده ایم.
کواکبیان اضافه کرد: جمهوریت اول از سال 58 تا 68، جمهوریت دوم از 68 تا 98 و جمهوریت سوم از 98 به بعد را شامل میشود.
وی در مورد رویکرد سیاست خارجی دولت دوازدهم بیان کرد: پیش بینی نمیشد ترامپ وکارشکنی برخی دوستان داخلی باعث شود برجام پیش نرود و همه چیز را برهم بزنند.
کواکبیان یادآور شد: با وجود همه مشکلات ولی بازهم برجام باعث شد هفت قطعنامه علیه جمهوری اسلامی لغو و انزوای بین المللی را برای آمریکا رقم بزند.
وی تاکید کرد: همه تصمیمهای برجام با اجازه رهبر معظم انقلاب بوده و نباید این تفکر باشد که دولت به تنهایی در برجام بوده بلکه همه نظام دنبال این تفاهم بینالمللی بودند.
کواکبیان در باره اینکه ما به قدرت نظامی نیاز داریم نه لبخندهای دیپلماسی ظریف گفت: 'دکتر ظریف و سردار سلیمانی هردو دو روی یک سکه هستند.