۰
شنبه ۱۳ مرداد ۱۳۹۷ ساعت ۱۷:۰۵

از عکاسی با موبایل راه فرار نداریم

«چه بخواهیم چه نخواهیم اکنون در محاصره اتفاقی هستیم که شبیه به انقلاب دیجیتال است و راه فراری از آن نداریم اما باید خیلی حساس با آن برخورد کنیم و آن "عکاسی با موبایل" است.»
«چه بخواهیم چه نخواهیم اکنون در محاصره اتفاقی هستیم که شبیه به انقلاب دیجیتال است و راه فراری از آن نداریم اما باید خیلی حساس با آن برخورد کنیم و آن "عکاسی با موبایل" است.»
به گزارش ایسنا، سیف‌الله صمدیان ـ عکاس و فیلمساز ـ این‌ها را می‌گوید و ادامه می‌دهد: برخی محققین آماری ارائه داده‌اند که می‌گویند کل عکس‌های گرفته شده در قرن نوزدهم از عکس‌هایی که امروز در قرن بیست و یکم در دو دقیقه گرفته می‌شود، کمتر است! این آمار هم خیلی خطرناک به نظر می‌رسد و هم موقعیت ما را در انقلاب دیجیتالی رخ‌داده خاص می‌کند.
این عکاس اضافه می‌کند: در دو ـ‌ سه سال اخیر بیشتر کارهایم را با موبایل انجام می‌دهم و بعضاً امکانات بیشتری نسبت به دوربین در اختیار می‌گذارند، یعنی می‌توان با گوشی‌ها عکس گرفت، فیلم‌های کوتاه و ویدئوآرت ساخت.
رییس هیات‌ مدیره انجمن عکاسان ایران اظهار می‌کند: شاید تعداد اعضای انجمن کمتر از ۲۰۰۰ نفر باشد اما به دلیل موقعیت متفاوت عکاسی نسبت به دیگر هنرهای تجسمی، مسئولیت ما در قبال جامعه بیشتر است. چون در هر خانواده یک نقاش یا مجسمه‌ساز یا گرافیست نداریم اما با رواج گوشی‌های هوشمند، الان در هر خانه‌ای دو ـ سه نفر با موبایل عکاسی می‌کنند. جامعه عکاسی به ویژه افراد مسئولیت‌پذیر آن با یک گستردگی غیرقابل تصور از افراد درگیر عکاسی مواجه است و ما میلیون‌ها عضو داریم، بی آنکه حق عضویت داده باشند و ذیل نام انجمن خاصی قرار بگیرند.
صمدیان بیان می‌کند: این‌ها را گفتم تا بگویم چقدر زیباست اگر بتوانیم از این امکانات در دسترس اتفاقات هنری و ماندگارتری را رقم بزنیم. یعنی به جز اطلاع‌رسانی‌های روزمره و انتشار عکس‌ها در شبکه‌های مجازی، می‌خواهم به عکاسان اعم از آماتور و حرفه‌ای قوت قلب دهم که با عکاسی موبایلی می‌توان اتفاقاتی را رقم زد که با دوربین‌های حرفه‌ای و امکانات فیزیکی به دست نمی‌آید. چون این شیوه عکاسی ما را به واقعیت اطرافمان و زندگی بیشتر نزدیک می‌کند.
او اعتقاد دارد: در اثر تمرین و زیاد عکس گرفتن (نه به قصد صرفاً لمس دکمه دوربین بلکه با دیدن درست و تمرین بیشتر) می‌توان موفق شد و به خیلی از آرزوهای عکاسانه مانند دریافت جایزه و برپایی نمایشگاه رسید.
این عکاس که یکی از داوران دومین جشنواره عکس تلفن همراه «هشت» است، در این‌ زمینه بیان می‌کند: سوژه این جشنواره به سفرهای زیارتی اختصاص دارد و باید باور کنیم از لحظه شروع سفر تا بازگشت، اتفاقاتی را می‌توان ثبت کرد که قبلاً به عنوان یک آرزو از آن یاد می‌شد. البته یک خطر همواره وجود دارد و اینکه با انقلاب دیجیتال، تعداد عکس‌بردارها (ثبت عکس‌های موبایلی) هر روز بیشتر می‌شود و تعداد عکاسان (ثبت عکس‌های متفکرانه) کم‌تر.
صمدیان با بیان اینکه «آندره کرتس» عکاس مشهور قرن بیستم که می‌گوید بسیاری از مردم نگاه می‌کنند ولی عده کمی می‌بینند، اضافه می‌کند: به همین دلیل، کسانی که موبایل دستشان است باید کمی بیشتر فکر کنند و تصور نکنند چون یک وسیله ساده و سهل‌الوصول در دست دارند، ‌ باید عکس‌برداری کنند.
او همچنین ابراز امیدواری کرد که مسابقات و نمایشگاه‌هایی مانند «عکس هشت» که با تکیه بر عکاسی موبایلی انجام می‌شود، جدی‌تر گرفته شود، ‌ چه از سوی برگزارکنندگان و چه از سوی شرکت‌کنندگان که ممکن است سال‌های سال حسرت ورود به دنیای عکاسی و فیلمسازی را خورده‌اند.
طبق گزارش جشنواره عکس هشت، این عکاس در پایان اظهار کرد: با سابقه‌ای از برگزارکنندگان جشنواره عکس هشت سراغ دارم که آدم‌های جدی فرهنگی هستند، امیدوارم این جشنواره نگاه جدی به عکاسی موبایلی داشته باشد و نتیجه‌ای در حد و شأن پیشرفت تکنولوژی امروز حاصل شود.
دومین جشنواره عکس تلفن همراه «هشت» با حمایت بنیاد بین‌المللی امام رضا(ع)، سازمان فضای مجازی سراج و موسسه توسعه هنرهای تجسمی معاصر به دبیری وجیه‌اله شیرمحمدی برگزار می‌شود. «آداب و فرهنگ زیارت، جلوه‌های حرم مطهر رضوی، حرم مطهر حضرت معصومه(س) و حضرت شاهچراغ (ع)، انعکاس مراسم و آیین‌های رضوی و امامزادگان و بقاع متبرکه» محورهای این جشنواره را تشکیل می‌دهند. ۱۵ مرداد آخرین مهلت ارسال آثار به این جشنواره است. علاقه‌مندان برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانند به نشانی www.rbphoto.ir مراجعه کنند.
کد مطلب: 91646
برچسب ها: عکاسی
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *