۰
شنبه ۲۳ فروردين ۱۴۰۴ ساعت ۱۴:۵۶

بازار ارز در انتظار سیگنال سیاسی

بازار ارز در انتظار سیگنال؛ قیمت دلار بلاتکلیف شد.
بازار ارز در انتظار سیگنال سیاسی

به گزارش مردم سالاری آنلاین، به عقیده معامله‌گران بازار ارز، احتمال تثبیت قیمت‌ها در محدوده‌های فعلی وجود دارد و در این میان، سیگنال سیاسی مثبت می‌تواند قیمت دلار را به مرزهای حمایت بازگرداند.

 بازار ارز در حالی معاملات امروز را آغاز می‌کند که نوسانات اخیر و اخبار سیاسی و اقتصادی بر روند قیمتی ارزها اثر گذاشته‌اند و دلار تهران و سایر ارزها در شرایطی متعادل ولی شکننده وارد هفته جدید شده‌اند. دلار آمریکا که در ابتدای هفته به کریدور دهم راه یافته بود، با انتشار خبر مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا در مسقط، اصلاح قیمت را تجربه کرد؛ اما حمایت روانی ۱۰۰ هزار تومان مانع از سقوط بیشتر ارزش این اسکناس شد.

اسکناس آمریکایی در آغاز معاملات روز پنج‌شنبه، همچون روز گذشته، در پله نهم کانال نهم کریدور نهم بازگشایی شد؛ موقعیتی که از تثبیت قیمت و عدم تمایل معامله‌گران به خروج از محدوده‌های تعریف‌ شده حکایت داشت. با این حال، به‌مرور و تحت تأثیر برخی سیگنال‌های افزایشی، دلار وارد کانال دوم کریدور دهم شد و تا پله نخست این کانال پیشروی کرد. این صعود اما پایدار نبود و با تغییر جهت بازار، دلار وارد مسیر اصلاحی شد و با افتی آرام، به پله هفتم کف کریدور دهم عقب‌نشینی کرد. دلار سپس خود را به پله نهم کف کریدور دهم رساند و در لحظه نگارش این گزارش، در همین محدوده معامله می‌شود.

این جابه‌جایی‌ها، اگرچه دامنه‌دار نیستند، اما نشانه‌ای واضح از بلاتکلیفی و تردید فعالان بازار در مواجهه با سیگنال‌های متضاد سیاسی و اقتصادی‌اند.
بازار ارز هرات هم روز پنج‌شنبه با افزایش ۱۲۰ تومانی قیمت و ورود به پله هشتم کانال نهم کریدور نهم آغاز به‌کار کرد و روند صعودی آن هم همچون بازار تهران ادامه‌دار بود و دلار هرات توانست تا پله هفتم کانال اول کریدور دهم صعود کند. اما این رشد پایدار نماند و با چرخش روند، نرخ به تدریج و پله‌پله کاهش یافت، تا جایی که دوباره در پله نهم کانال نهم کریدور نهم جای گرفت. نوسانات رفت‌وبرگشتی میان این سطح و کف کریدور دهم در ادامه روز مشهود بود.

این رفتار قیمت، تأییدی است بر جو احتیاطی حاکم بر بازار منطقه‌ای که معامله‌گران منتظر تعیین تکلیف فضای مذاکراتی هستند و از ورود به معاملات بزرگ خودداری می‌کنند.

با این حال، درهم امارات هم در شروع معاملات روز پنج‌شنبه با گپ مثبت و قیمت ۲۷ هزار و ۹۰۰ تومان آغاز به کار کرد؛ اما پس از نوساناتی محدود در محدوده 27 هزار و 800 تومان تا 27 هزار و 900 تومان، در نیمه دوم معاملات تحت فشار عرضه قرار گرفت و در ۲۷ هزار و ۷۰۰ تومان بسته شد. نکته جالب توجه، پایان زودهنگام معاملات درهم بود که برخلاف روزهای قبل، در ساعت ۱۳:۵۸ به پایان رسید؛ نشانه‌ای از کاهش میل به معامله در بازار درهم.

از سوی دیگر بازار ارز رسمی هم شاهد ثبات قیمت دلار و یورو بود. براساس اعلام مرکز مبادله ایران، دلار ۷۰ هزار و ۸۷۸ تومان قیمت خورد و نرخ حواله‌ای آن هم بدون تغییر، ۶۸ هزار و ۹۴۷ تومان نرخ گذاری شد. یورو هم بدون تغییر، ۷۷ هزار و ۳۳۱ تومان معامله شد و حواله یورو هم ۷۵ هزار و ۲۲۵ تومان قیمت خورد. درهم امارات هم در بازار رسمی ۱۹ هزار و ۲۹۹ تومان نرخ‌گذاری و حواله درهم ۱۸ هزار و ۷۷۴ تومان معامله شد. 

این ثبات، بیشتر ناشی از ملاحظات سیاست‌گذار ارزی و تلاش برای حفظ آرامش در بازار رسمی است، در حالی‌که بازار آزاد به‌شدت تحت تأثیر اخبار سیاسی و روندهای انتظاری قرار دارد.

به گزارش اقتصادنیوز، بیت‌کوین هم روز گذشته از سطح ۸۰ هزار و ۴۰۰ دلار شروع کرد و با روند صعودی به کف کانال ۸۴ هزار دلار رسید، اما در این سطح با مقاومت روبه‌رو شد و پس از آن قیمت کاهش یافت و در زمان نگارش این گزارش در سطح ۸۲ هزار و ۸۳۵ دلار قرار گرفت.

تحلیل‌گران تکنیکال بر این باورند که محدوده ۸۱ هزار و ۵۰۰ تا ۸۲ هزار دلار به عنوان حمایت کوتاه‌مدت برای بیت‌کوین شناخته می‌شود و در صورت حفظ این سطح، احتمال بازگشت به کانال ۸۴ هزار دلار وجود دارد. در مقابل، مقاومت اصلی در سطح ۸۴ هزار و ۸۰۰ تا ۸۵ هزار و ۲۰۰ دلار قرار دارد که عبور از این سطح می‌تواند به حرکت به سمت کانال‌های بالاتر منجر شود.

عواملی مانند انتظار برای تصویب ETFهای بیت‌کوین و کاهش ارزش دلار جهانی بر قیمت بیت‌کوین تأثیر گذاشته‌اند.

در همین حال، قیمت تتر در بازار داخلی بین محدوده ۹۶ هزار تومان تا ۱۰۰ هزار و ۲۵۰ تومان نوسان داشت و در حال حاضر در سطح ۹۷ هزار و ۲۰۰ تومان معامله می‌شود.

 

تحلیل‌گران تکنیکال معتقدند که محدوده ۹۶ هزار تومان به‌عنوان حمایت کلیدی تتر شناخته می‌شود و در صورت حفظ این سطح، قیمت می‌تواند روند صعودی خود را ادامه دهد، اما در صورت شکست این حمایت، احتمال کاهش بیشتر قیمت وجود دارد. از سوی دیگر، مقاومت اصلی در محدوده ۹۹ هزار و ۵۰۰ تا ۱۰۰ هزار و ۵۰۰ تومان قرار دارد که شکست این مقاومت می‌تواند باعث افزایش تقاضا و حرکت به سمت قیمت‌های بالاتر شود. نوسانات اخیر قیمت تتر تحت تأثیر عواملی همچون مذاکرات سیاسی بین ایران و آمریکا و تغییرات نرخ جهانی دلار قرار داشته است.

براساس پیگیری اقتصادنیوز، دلار تهران در هفته منتهی به ۲۱ فروردین ۱۴۰۴ دو نیمه متفاوت را پشت سر گذاشت. در ابتدای هفته با عبور از مقاومت‌های کلیدی وارد کریدور دهم تومان شد، اما با انتشار خبر احتمال مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا در مسقط، بازار با شوک منفی روبرو شد و دلار عقب‌نشینی کرد. با این حال، مرز روانی کف کریدور یاد شده مانع از افت بیشتر شد و قیمت در همین محدوده تثبیت شد؛ در نهایت، کاهش هفتگی دلار به ۳.۰۳ درصد رسید.

تتر اما روند معکوسی را تجربه کرد و این رمزارز که در تعطیلات نوروز به‌دلیل تقاضای نوسانی بالاتر از دلار قرار گرفته بود، این هفته با شنیدن خبر مذاکرات به شدت افت کرد و حتی پایین‌تر از دلار معامله شد و با ثبت زیان ۶.۱۴ درصدی، بیشترین افت را در میان ارزها داشت.

درهم امارات هم که به‌عنوان شاخصی از تقاضای بنیادی ارز در نظر گرفته می‌شود، ابتدا با افزایش حباب روبرو شد؛ اما در ادامه هفته آرام گرفت. با وجود این، حباب درهم همچنان بالاتر از میانگین شش‌ماهه است و نشان‌دهنده قدرت نسبی خریداران است. اختلاف تتر و دلار هم در این هفته کنترل‌ شده بود و تتر فعلاً نقش نوسان‌ساز ندارد.

کد مطلب: 235271
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *