۰
شنبه ۲۰ بهمن ۱۴۰۳ ساعت ۲۳:۳۰
منتجب‌نیا در گفت‌وگو با «مردم سالاری» تشریح کرد

نیاز به ترمیم جمهوریت، اسلامیت و آزادی ایران

چهل و شش سال از وقوع انقلاب اسلامی در ایران گذشته است، چهل و شش سال پر از فراز و نشیب. حالا بعد از گذشته بیش از چهل دهه از عمر انقلاب آیا شعارهای انقلاب محقق شده است؟ آیا انقلابیون بر عهدی که با مردم بسته بودند ایستاده‌اند؟ این روزها که مردم و کشور با مشکلات متعددی دست و پنجه نرم می‌کنند، آیا وقت آن نرسیده است که شعارهای انقلاب باز تعریف شود؟
نیاز به ترمیم جمهوریت، اسلامیت و آزادی ایران
گروه سیاسی- مانیا شوبیری: چهل و شش سال از وقوع انقلاب اسلامی در ایران گذشته است، چهل و شش سال پر از فراز و نشیب. حالا بعد از گذشته بیش از چهل دهه از عمر انقلاب آیا شعارهای انقلاب محقق شده است؟ آیا انقلابیون بر عهدی که با مردم بسته بودند ایستاده‌اند؟ این روزها که مردم و کشور با مشکلات متعددی دست و پنجه نرم می‌کنند، آیا وقت آن نرسیده است که شعارهای انقلاب باز تعریف شود؟ همه این‌ها سوالتی است که در گفت و گو با دبیرکل حزب جمهوریت مطرح شد. او در این گفت و گوی مفصل معتقد بود که متاسفانه جمهوریت، اسلامیت و آزادی ما خدشه دار شده است و لازم است به فرامین امام و شعار‌های انقلاب بازگردیم. او نسبت به خطر تندروها و افراطیون در فاصله گرفتن جوانان از جمهوری اسلامی و دین هشدار داد و معتقد بود ایستادن جوانها در برابر مسائل دینی، براساس لجبازی است که نسبت به ما دارند. در ادامه مشروح گفت‌‌وگوی مردم سالاری با دبیرکل حزب جمهوریت را می‌خوانید:
به گزارش مردم سالاری آنلاین ،حجت‌الاسلام والمسلمین رسول منتجب‌نیا، دبیرکل حزب جمهوریت با اشاره به اینکه وقتی به روزهای انقلاب رجوع می‌کنیم می‌بینیم که آنچه که انگیزه مردم برای قیام و نهضت بود، مفاسدی بود که در جامعه وجود داشت، گفت: هنری که امام داشت این بود که نقطه ضعفهای را که رژیم داشت به رخ آنها می‌کشید و مردم را آگاه می‌کرد.
وی با بیان اینکه یکی از کارهای بزرگ امام این بود که اسلام و تشیع را آنطور که هست به مردم معرفی کرد، خاطر نشان کرد: امام دستور داد عمامه از سر آخوندهای درباری بردارند، با این کار مردم اگاه شدند که سه، چهار متر پارچه قداست نمی‌آورد، لباس روحانیت قداست نمی‌آورد، بلکه عمل آنهاست که می‌تواند قداست بیاورد و مردم را هدایت کند.
وعده‌های امام در شعار «استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی»
این فعال سیاسی اصلاح طلب با اشاره به اینکه امام وعده داد به مردم که اگر ما بتوانیم انقلاب کنیم می‌توانیم مردم را از نظر دنیا و اخرا تامین کنیم، افزود: وعده‌ها امام (ره) همه در شعار که مردم در تظاهرات می‌دادند یعنی «استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی» جمع شده بود.
منتجب نیا با بیان اینکه اول شعار استقلال بود، گفت: امام می‌گفت «نه شرقی و نه غربی» بلکه روی پای خودتان بایستیم، به مردم می‌گفت شما می‌توانید، شما نباید نوکری ابرقدرتها را کنید، شما عزیز و سربلند هستید.
وی با بیان اینکه آزادی دیگر شعار امام بود، خاطر نشان کرد: مردم باید آزاد باشند در اظهار نظرشان، در بیانشان، در قلمشان؛ هیچکس حق ندارد آزادی مردم را محدود کند، امام وعده داد که در صورت پیروزی ما نظامی تشکیل می‌دهیم که دو پایه دارد یکی جمهوریت و یکی اسلامیت.
منتجب نیا با اشاره به اینکه حالا چهل و شش سال از پیروز انقلاب گذشته و ما باید ببینیم این خواستگاه‌های مردم چقدر تحقق پیدا کرده است، گفت: اگر از دید انصاف نگاه کنیم، ده سالی که امام رهبری انقلاب را بر عهده داشتند، واقعا تلاش می‌شد که خواسته‌های مردم برآورده شود، هم از نظر دینی و مذهبی هم از نظر دنیایی. دبیرکل حزب جمهوریت خاطر نشان کرد: امام حساسیت فوق العاده‌ای نسبت به معیشت مردم و زندگی مردم داشتند، توصیه امام همواره این بود که به مردم برسید به خصوص مردم به تعبیر ایشان مستضعف و آنهایی که برخوردار نیستند.
تلاش مسئولین برای اجرای فرمان امام
وی با اشاره به اینکه انصافا زمان شهید رجایی، زمان مهندس موسوی که ریاست جمهوری به عهده آیت الله خامنه بود تا زمان رحلت حضرت امام تلاش و کوشش مسئولین برای اجرای امر امام و خدمت به مردم بود، گفت: آزادی تا حد زیادی وجود داشت، اگر منافقین و چریک‌های اقلیت سوءاستفاده نمی‌کردند قطعا آزادی کاملی داشتند و حتی می‌توانستند فعالیت سیاسی داشته باشند، ما هنوز مناظره این گروهک‌ها را با شهید بهشتی فراموش نکرده‌ایم که از تلویزیون پخش می‌شد؛ متاسفانه اینا دست به اسلحه بردند و شروع کردن به ترور و انفجار و خب حکومت جمهوری اسلامی ناچار شد که با آنها برخورد کند.
وی با تاکید بر اینکه تا امام بود خیلی از این مسائل وجود نداشت، گفت: من نمی‌خواهم بگویم صددرصد دستگاه قضایی دستگاه امنیتی و ... معصوم بودند، ولی سیاستی که امام اعلام می‌کرد و نظارت می‌کرد این بود که هرکدامشون طبق قانون طبق شرع عمل کنند.
ما به طرف شرق لیز خورده‌ایم
منتجب نیا با بیان اینکه متاسفانه بعد از رحلت امام وضعیت تغییر پیدا کرد، گفت: استقلال که چه عرض کنم شاید بشود گفت که نسبتا استقلال سیاسی تا حدی قابل قبولی وجود دارد، گر چه که الان ما به طرف شرق لیز خورده‌ایم و بیشتر از حد معقول وابسته شده‌ایم و از طرف دیگر با غرب خصومت و دشمنی ما بیش از حد معقول هست، این یعنی تواضن را از دست داده‌ایم. وی با اشاره به اینکه در زمینه علمی، تکنولوژی، صنایع و ... نیز ما اونطور که باید پیشرفت نکرده‌ایم که بتوانیم ادعا کنیم که از نظر علم و دانش تکنیک مستقل هستیم، خاطر نشان کرد: اغلب صنایع ما صنایع مونتاژ هستند یا صنایعی هستند که قابل قبول نیست، مثل خودروسازی؛ اگر ما می‌خواستیم خیلی بیشتر می‌توانستیم در این زمینه‌ها پیشرفت کنیم.
زندان به خاطر انتقاد و اعتراض
منتجب نیا در ادامه به موضوع آزادی که یکی از شعارهای مهم مردم در زمان انقلاب بود اشاره کرد و گفت: آیا ما توانستیم آزادی را تامین کنیم، آیا آنچه که در قانون اساسی هست را اجرا می‌کنیم، آیا آزادی بیان، آزادی قلم، آزادی بعد از بیان در کشور ما وجود دارد؟ متاسفانه چنین چیزی وجود نداره؛ مسئولان ما تحمل انتقاد و اعتراض را ندارند، بسیاری از زندانیان سیاسی ما به خاطر انتقاد و اعتراض در زندان هستند.
وی با تاکید بر اینکه در خیلی از مسائل حتی در مسائل فرهنگی هم ما آزادی نداریم، گفت: همین مسئله‌ای که اخیرا در مورد عفاف و حجاب مطرح می‌شود، بعضی‌ها معتقدند که ما با زور سر نیزه باید فرهنگ اسلام را به مردم تحمیل کنیم، ما به زور می‌خواهم مردم را به بهشت ببریم.
نسل جوان را از اسلام بیزار کرده‌ایم
وی با اشاره به اینکه این توسل به قوه قهریه و توسل به زور موجب شده است که مردم را نسبت به فرهنگ اسلام بدبین کنیم، نسل جوان را از اسلام بیزار کنیم، یادآور شد: به جای اینکه ما در حکومت جمهوری اسلامی جوان‌ها را تربیت کنیم و پرورش دهیم، میبینم فوج فوج جوان‌ها از اسلام فاصله گرفتند به دلیل اینکه ما نتوانستیم، هنر این را نداشتیم. بارها تاکید کرده‌ام که اشکال از خودمان است، ما هنر تربیت جوان‌ها را نداشتیم، ما هنر اینکه بتوانیم اسلام را معرفی کنیم نداشتیم.
وی با تاکید بر اینکه بعضی‌ها عقیده دارند که باید مملکت را تحت فشار قرار دهیم، مردم را تحت فشار قرار دهیم و با زور سر نیزه مردم را باید به پیش ببریم، یادآور شد: این یک تفکر ارتجاعی و خشونت طلبانه‌ای است که در کشور ما به وجود آمده و زمان امام(ره) نبود؛ بعد از امام رشد کرد و امروز حتی نهادینه شده است.
آزادی ما خدشه‌دار شده است
منتجب‌نیا با اشاره به اینکه در زمینه آزادی ما مشکل داریم و باید حتما آزادی مردم را تامین کنیم؛ گفت: قانون اساسی گفته است که بیان ازاد است، قلم آزاد است و هیچ کسی را نمی‌شود به خاطر اظهار نظر تعقیب کرد. قانون اساسی می‌گوید تجمع و راهپیمایی آزاد هست و مجوز نمی‌خواهد، اما آیا اجازه می‌دهند گروه‌های مختلف حتی احزاب قانونی راهپیمایی اعتراضی داشته باشند و مثل کشورهای پیشرفته دنیا نیروی انتظامی از آنها حفاظت کند؟حتما نیست و آزادی ما خدشه دار شده است. وی با تاکید بر اینکه شعار انقلاب اول جمهوریت بود و بعد اسلامیت، خاطر نشان کرد: جمهوریت یعنی مردم سرنوشت خودشان را تعیین کنند، همونطور که امام(ره) فرمود حکومت هیچ کاره است، مسئولان کاره‌ای نیستند و خدمتگزار مردمند؛ مردم همه کاره هستند مردم ولی نعمتند؛ حالا ما چنین کاری انجام می‌دهیم؟ ایا انتخابات ما انتخاباتی است که مردم انتخاب می‌کنند؟
هر روز از نظر انتخاب مردم عقبگرد می‌کنیم
منتجب‌نیا با اشاره به اینکه متاسفانه روز به روز ما از نظر انتخاب مردم عقب گرد می‌کنیم و سیر نزولی داریم به گونه‌ای که مردم احساس می‌کنند نقشی در انتخابات ندارند، افزود: اگر می‌بینیم هر مرحله‌ای از مرحله گذشته حضور مردم در انتخابات کمتر است، به این دلیل است که مردم امید ندارند، مردم می‌دانند که ناظران و مجریان انتخابات خودشان بجای مردم تصمیم می‌گیرند یا دو مرحله‌ای هست، اول تعدادی را آنها انتخاب می‌کنند بعد می‌گویند بین این افراد شما انتخاب کنید، کار به جایی رسیده است که شورای نگهبان افرادی را به دلایل واهی رد صلاحیت می‌کنند که مردم به آنها علاقه مند هستند.
وی با اشاره به اینکه آقای پزشکیان را رد صلاحیت کرده بودند و اگر رهبری دخالت نمی‌کرد این وی مردود بود، گفت: مرحوم آیت الله‌هاشمی را رد صلاحیت کردند، هزاران نفر را در انتخابات مجلس و انتخابات خبرگان رد صلاحیت کردند با دلایل واهی، وقتی هیچ دلیلی پیدا نمی‌کنند، می-گویند احراز صلاحیت نشد، کلمه‌ای جعلی که هیچ جایگاه حقوقی و شرعی ندارد.
جمهوریت ما خدشه دار شده است
وی خاطر نشان کرد: هزاران فرزند لایق این کشور را رد صلاحیت کردند به خاطر اینکه می‌گفتند احراز صلاحیت نشده‌اند، بعد انتخابات برگزار می‌کنند و مردم شرکت نمی‌کنند. در انتخابات مجلس این نمایندگانی که الان در مجلس تشریف دارند به قول بعضی از دوستان 4 تا 5 درصد رای واجدین شرایط را دارند، اینها نمی‌توانند نماینده مردم باشند، اینها نماینده شورای نگهبان هستند.
منتجب نیا در ادامه افزود: با بیان اینکه آقای پزشکیان شخصیت ارزشمندی که تحصیلات بسیار بالایی دارد، سوابق بسیار ارزشمندی دارد صداقت و وفاداری اش، ایمانش برای هیچ کس جای تردید نیست وارد صحنه شد، این همه نیروهای اصلاح طلب نیروهای لایق تلاش کردند که مردم به صحنه بکشند نهایتا چهل تا پنجاه درصد وارد صحنه شدند، شصت درصد مردم قهر کرده‌اند، چون می‌دانند این انتخابات، انتخابات مردمی نیست، جمهوریت ما خدشه دار شده است و باید برگردد به جمهوریتی که مورد نظر مردم بوده است.
اسلامیت مورد تعرض تندروها و افراد خشن
وی با بیان اینکه اسلامیت الان مورد تعرض تندروها و افراد خشن قرار گرفته است، گفت: اسلام را به گونه ای تفسیر می‌کنند که وجدان انسان‌ها از اسلام منزجر و متنفر می‌شود، آن اسلامی را که با چوب و چماق، بگیر و ببند، کشتن و هدف گلوله قرار دادن بخواهد تبلیغ کند، این اسلام، اسلام پیامبر نیست. این اسلام، اسلامی است که هر جوانی را هر فرد مسن و میانسالی را بد بین می‌کند، اسلامی را از آن شکلی که پیامبر فرموده از آن شکلی که امام(ره) فرمودند خارج کرده‌اند.
این فعال سیاسی اصلاح طلب با اشاره به اینکه این جریان انحرافی که الان در مجلس و در دولت و خیلی جاها نفوذ کرده است هیچ رابطه‌ای با اسلام ندارند، اظهار داشت: اینها قطعا با اسلام فاصله دارند و اگر وابسته نباشند به مراکز امنیتی و جاسوسی خارج از کشور حداقل گروه منحرفی هستند.
منتجب نیا با بیان اینکه هم جمهوریت ما خدشه دار شده هم اسلامیت نظام مورد خدشه قرار گرفته است. گفت: باید برگردیم به شعار‌ها و فرمایشات امام. باید کاخ‌های کاخ نشین‌هایی که چهار روز مسئول بودن و رفتن برای خودشون طیون درست کردند را ویران کنیم و به مردم برگردانیم.
وی با بیان اینکه همه آنهایی که ‌می‌گویند ما با فساد برخورد ریشه‌ای می‌کنیم باید ببینیم در زندگیشان واقعا فساد نیستند، گفت: مسئولان از مسیر خارج شدند، انحراف در بسیاری از آنها ایجاد شده است، آنهایی که با شعار خدمت به مستضعین آمدند در خدمت مستکبرین قرار گرفته‌اند و چه بسا خودشان جز مستکبرین شده‌اند و شعارهای مردم را به دست فراموشی سپرده‌اند.
باید به شعارهای انقلاب برگشت
منتجب نیا با تاکید بر اینکه باید به شعارهای انقلاب برگشت، گفت: باید برگشت به فرمایشات امام؛ امام معصوم نبود ولی یک انقلابی بود، کسی بود که کشور را نجات داد، ملت را نجات داد، اسلام و تشیع را از خرافات نجات داد، ما فاصله گرفتیم از آرمان‌های انقلاب، باید به آرمان‌های انقلاب برگردیم. شعارهای انقلاب به قدری پرجاذبه است که در هر دوره‌ای می‌تواند مردم را جذب کند، البته که اگر این شعارها پشتوانه عمل داشته باشد.
وی خاطر نشان کرد: استقلال چیزی نیست که مناسب یک زمانی مشخص باشد، همیشه به روز است، آزادی امروز جز آرمان‌های همه ملت‌ها است. یا جمهوریت و اسلامیت، همه اینا شعارهایی است که باید واقعیت پیدا کند.
صدا و سیمای مقصر بسیاری از انحرافات
این فعال سیاسی اصلاح طلب با بیان اینکه الان این شعارها متاسفانه بدون مغز و بدون محتوا شده است، گفت: در این مسائل رسانه‌ها بسیار مسئول هستند، بسیار قاصر و مقصر هستند از همه بیشتر صدا و سیما، صدا و سیمای جمهوری اسلامی مقصر بسیاری از این انحرافاتی است که به وجود آمده است.
وی افزود: مردم احساس می‌کنند این صدا و سیما یک باند یا یک جریان سیاسی خاص است، این صدا و سیما به جایی که مردم را پرورش بدهد، مردم را آموزش بدهد مردم را با آرمان‌های انقلاب آشنا کند، می‌پردازد به خط‌کشی‌های سیاسی.
منتجب نیا با اشاره به اینکه معتقدم اگر این صدا و سیما نبود، قطعا درصد زیادی از جوان‌ها و مردم علاقه و اعتقادشان به اسلام و به جمهوری اسلامی بیشتر بود، گفت: من اعلام می‌کنم یکی از عوامل جدایی مردم از نظام جمهوری اسلامی، یکی از عوامل بدبینی جوان‌ها نسبت به اسلام و تشیع صدا و سیما است. وی با اشاره به اینکه معتقدم ما رسانه مستقل، رسانه انقلابی به معنای واقعی نداریم، افزود: همه شعار انقلاب می‌دهند، ولی انقلاب غیر از این شعارهای است که داده می شود. انقلاب همان است که مردم میخواستند و الان هم مردم همان را می‌خواهند.
ناتوانی ما در تربیت جوانان
وی در پاسخ به این سوال که آیا ما توانسته‌ای نسلی را تربیت کنیم که جایگزین نسل اول انقلاب شود گفت: یکی از ایرادات ما همین است، ما چون خودمان هنر لازم را نداریم و اطلاعات لازم را نداریم که جوان‌ها را پرورش بدهیم، می‌خواهیم جوانان را با زور به طرف انقلاب و به طرف اسلام بکشانیم.
وی با اشاره به اینکه ما باید از مدارس شروع کنیم، گفت: از دبستان و دبیرستان و بعد دانشگاه‌ها، تا چه حدی مفاهیم واقعی انقلاب در آنها تحقق پیدا می‌کند؟
این فعال سیاسی اصلاح طلب با اشاره به اینکه نمی‌خوام به معلمان و اساتید جسارت کنم گفت: اکثریت این قشر جزو فرهیختگان هستند، اما سیستمی که آموزش و پرورش می‌دهد، آیا سیستمی است که بتواند جوان‌ها را اقناع کند یا اینکه تبدیل شده است به میدانی برای یک عده از افراد خاص؟
وی یادآور شد: من زمان مرحوم رئیسی که وزیر آموزش و پرورش با افتخار گفت ما چند هزار طلبه را استخدام می‌کنیم برای آموزش و پرورش، گفتم این خیانت بزرگی به روحانیت در حوزه‌هاست. شما به چه مجوزی طلبه‌ای که هیچ دورره آموزشی ندیده را آورده‌اید در مدارس و جوان‌ها را بدبین می‌کنید نسبت به اسلام و روحانیت؟
منتجب نیا با اشاره به اینکه الان دانشگاه‌ها در اختیار بسیج دانشجویی است و در واقع تبدیل به پادگان شده، خاطر نشان کرد: در زمانی که دولت در اختیارشان بود یک نفر از کسانی که با آنها زاویه فکری دارد اجازه ندادند که در دانشگاه‌ها وارد شوند، الان هم که آقای پزشکیان رئیس جمهور هست هنوز اجازه نمی‌دهند! شورای سه نفره دانشگاه‌ها اجازه نمی‌دهد کسی که یک مقدار زاویه داشته باشد با بسیج، زاویه داشته باشه با اصولگرها وارد دانشگاه شود.
وی با تاکید بر اینکه با این وضعیت مدارس و دانشگاه جوان‌ها چطور تربیت شوند؟ گفت: مساجد ما هم که حکومتی شده است. الان هیچ امام جماعتی نیست که دیدگاه انتقادی داشته باشه و بتواند نماز جماعت بخواند؛ از طرف دیگر نیز نماز جمعه، نماز حکومتی است و هرچیزی که دستور داده شود می‌گویند، یک روز علیه این جناح صحبت می‌کنند، یک روز علیه جناح دیگر، مردم هم نماز جمعه نمی‌روند.

مردم بدبین و بی‌اعتماد شدند

وی با بیان اینکه برخی ائمه جمعه‌ هم که پرونده‌های بزرگی دارند گفت: وقتی این افراد می‌آیند و مردم را دعوت به تقوا می‌کنند، در نتیجه مردم بی‌اعتماد و بدبین می‌شوند. از سوی دیگر مراکز دینی در اختیار افراد نالایق قرار می‌گیرد، مراکز آموزشی در اختیار افراد ناسالم قرار می‌گیره، آن وقت ما توقع داریم که جوان‌های ما تربیت شوند و پرورش پیدا کنند؟
وی خاطر نشان کرد: اگر ما می‌بینیم جوان‌ها در برابر مسائل دینی ایستادگی می‌کنند، لجبازی است که نسبت به ما دارند، با خدا لجبای نمی‌کنند. اینا همه محصول بی‌عرضگی، بی‌هنری و ناتوانی ما مسئولین نظام جمهوری اسلامی در دهه‌های اخیر است.
کد مطلب: 231756
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *