۰
سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ ساعت ۲۲:۳۲
«مردم سالاری» اقدامات فرهنگی و اجتماعی دولت پزشکیان در 100 روز اول را بررسی می‌کند

پیگیری دولت برای رفع برخی از موانع اجتماعی

مسعود پزشکیان تا پیش از سکانداری دولت چهاردهم یکی از نمایندگانی بود که بصورت علنی از رفتارهای نیروهای نظامی ضد بانوان ایران زمین در مجلس و حتی در رسانه‌ها انتقاد می‌کرد. همین دید باز وی و نگاه همجانبه وی در حمایت از مردم ایران باعث شد که نقطه نظراتی متفاوت نسبت به دیگر رقبای خود در تبلیغات انتخاباتی داشته باشد.
پیگیری دولت برای رفع برخی از موانع اجتماعی
گروه سیاسی- حمید شهریاری: مسعود پزشکیان تا پیش از سکانداری دولت چهاردهم یکی از نمایندگانی بود که بصورت علنی از رفتارهای نیروهای نظامی ضد بانوان ایران زمین در مجلس و حتی در رسانه‌ها انتقاد می‌کرد. همین دید باز وی و نگاه همجانبه وی در حمایت از مردم ایران باعث شد که نقطه نظراتی متفاوت نسبت به دیگر رقبای خود در تبلیغات انتخاباتی داشته باشد.
به گزارش مردم سالاری آنلاین ،وی به صراحت از فیلترینگ و برخورد گشت ارشاد با دختران و زنان ایرانی انتقاد کرد و قول داد که تمامی تلاش خود را مصروف حل این مشکلات کند.
به شکلی که در جریان انتخابات و بخصوص بعد از مرحله اول که کمترین میزان حضور مردم در پای صندوق‌های رای رقم خود، وی خود را صدای بی صدایان عنوان کرد و گفت که می‌خواهد صدای آن بخش از جامعه که تاکنون صدایشان نشنیده شده است، را بشنود و به آن جامه عمل بپوشاند.
به همین دلیل و حتی با زمانی کمی که در تبلیغات انتخاباتی فوری و با ضرب العجل برگزار شد، تا جایی که توانست به میان مردم رفت و سخنانشان را شنید و حرف‌های خود را نیز زد. همین رفتار و منش حق طلبانه و مرام منصفانه وی بود که توانست تا حدودی در دل مردم جا باز و آنها را برای حضور در پای صندوق‌های رای ترغیب کند. البته فاکتور ضد تبلیغ شخص جلیلی نیز را نباید فراموش کرد که برخی‌ها نیز برای عدم رای آوری این عضو شورای عالی امنیت ملی به پای صندوق‌های رای آمدند.
حتی به شکلی که غلامحسین محسنی اژه ای در حالیکه در صف رای مرحله دوم انتخابات ریاست جمهوری ایستاده بود به مردم توصیه کرد که برای حل مشکل فیلترینگ که خواست اکثریت جامعه است به پای صندوق‌های رای بیایند و به فرد مورد نظر خود رای دهند.
البته مردم این بار با شرط و شروط به میدان آمدند و با رای خود گفتند که این آخرین بار است که درصورت عدم حل مشکلات، به پای صندوق‌های رای خواهند آمد و دفعه دیگری وجود نخواهد داشت.
از سوی دیگر پزشکیان که برای تشکیل کابینه خود به سد بزرگ مجلس تندرو و حداقلی برخورد کرده بود، سعی کرد که برای درامان ماندن کابینه اش از قلع و قمع تعدادی از افراد معتدل تر جناح مقابل مانند اسکندر مومنی یا احمد دنیامالی که در انتخابات اخیر علیه پزشکیان فعالیت می‌کردند را در کابینه خود بگمارد تا شاید بتوان از این مرحله حساس عبور کرد و سریعتر برای حل مشکلات مردم آستین بالا زد.
موضوع فیلترینگ
یکی دیگر از اقدامات دولت در زمینه موضوع فیلترینگ است که اولین جلسه شورای عالی فضای مجازی با حضور رئیس جمهوری تشکیل جلسه داد.
پزشکیان که در جریان انتخابات بر عملکرد علمی تاکید داشت و همواره عنوان می‌کرد که باید اول درد را شناخت و سپس به سراغ درمان آن رفت در بدو امر، دستور داد که وضعیت فروش و حضور فیلترشکن‌ها در کشور مورد بررسی قرار گرفته و سپس به وی به عنوان رئیس شورای عالی فضای مجازی گزارشی ارایه شود.
در نشست‌های مختلف سخنگوی دولت و یا در حاشیه دولت در مصاحبه با وزیر ارتباطات، هر دو اعلام کردند که بحث رفع فیلترینگ اقدامی بس خطیر است که باید با هماهنگی دستگاه‌های مختلف این کار صورت گیرد. در نهایت پزشکیان بعد از حضور در مجلس که برای توضیح درباره کلیات به صحن آمده بود گفت که درحال رفع موانع هستیم و به قول خود پایبندیم.
البته عزت الله ضرغامی عضو دیگر شورای عالی فضای مجازی نیز در مصاحبه ای گفته است که به زودی خبرهای خوشی درباره رفع موانع فضای مجازی خواهید شنید.
موضوع عفاف و حجاب و ممنوع التصویری سلبریتی‌ها
یکی دیگر از دغدغه‌های دولت در بخش فرهنگ است که به موضوع حجاب بر می‌گردد. این موضوع از ابتدای دولت به عنوان مشکلی حاد مورد بررسی قرار گرفت. به شکلی که در اولین روزهای حضور پزشکیان در پاستور، وی با سردار رادان فرمانده پلیس کشور دیدار کرد و صحبت‌هایی نیز درباره موضوع گشت ارشاد با وی داشت.
همین موضوع باعث شد خبرنگار خانمی که در نشست خبری با رئیس جمهوری به پشت تریبون رفته بود همچنان از وجود گشت ارشاد ابراز ناخرسندی کند که پزشکیان پرسید مگر همچنان هستند؟ قراربود که دیگر نباشند.
این سخنان کافی بود که بازهم نوک توپخانه تندروها به سمتپزشکیان نشانه رفته و وی را آماج حملات فراوانی قرار دهند.حتی شورای نگهبان اخیرا پس از رفت و آمدهای فراوان لایحه عفاف و حجاب که در ابتدا فقط 15 بند داشت و بعدا ده‌ها بند به آن اضافه شد را تایید کرد و منتظر است تا دولت آیین نامه اجرایی آنرا به نگارش درآورد که به نظر می‌رسد این موضوع کمی زمانبر باشد.
اما درباره موضوع سلبریتی‌ها نیز وزیر ارشاد گفت که درحال بررسی موارد مطرح شده هستیم و قطعا در اقدامات گذشته بازنگری‌هایی خواهد شد.
حادثه معدن طبس
در بعد اجتماعی نیز دولت به ناگاه با حادثه انفجار معدن زغال سنگ طبس روبرو شد. انفجار معدن زغال‌سنگ طبس، پر تلفات ترین حادثه مربوط به معادن در ایران بود که در ۳۱ شهریور ۱۴۰۳ در یکی از کارگاه‌های شرکت زغال‌سنگ معدنجوی طبس رخ داد. این حادثه که ناشی از نشت گاز متان بود، منجر به انفجار در بلوک C این معدن شد. در زمان وقوع انفجار، بیش از ۱۷ نفر از کارگران در محل حضور داشتند. این حادثه در حدود ساعت ۲۱ به وقوع پیوست.
همین موضوع باعث شد که رهبر انقلاب نز در پیامی این تفاق تلخ را تسلیت بگوید و از دولتمردان بخواهد که هرچه سریعتر به دلجویی از خانواده بازماندگان بپردازند.
همین موضوع باعث شد که دولت اعلام کند به خانواده قربانیان این حادثه یک واحد آپارتمان از خانه‌های مسکن ملی خواهد داد و اقدامات آنرا نیز آغاز کرد که به نظر می‌رسد در مراحل پایانی ان است.
البته اینکه باید درباره اینگونه اتفاقات بخصوص وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی حساسیت‌های بیشتری اشته باشد، اما اقدامات دولت برای کم کردن هرچند کوچک بار داغدیدگان نیز کاری بزرگ است که در دولت‌های پیشین سابقه نداشت. به نظر می‌رسد که اگر بیشتر تمرکز دولت از سیاست خارجی به داخلی بازگردد می‌تواند تعادل در زمینه‌های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و ... را نیز در جامعه برقرار کند و به سمت حل مشکلات بیشتر قدم بردارد.
بررسی دوباره پرونده دانشجویان ستاره دار و استاید اخراجی و بازنشسته
از موضوعات مهمی که پزشکیان در جریان انتخابات ریاست جمهوری بر روی آن تاکید داشت، بازگرداندن دانشجویان ستاره دار و اساتیدی بود که بالاجبار بازنشسته شده بودند. به همین دلیل پزشکیان در جلسه معارفه سیمایی صراف به عنوان وزیر جدید علوم از وی خواست این موضوع را در اولویت اقدامات خود قرار دهد به آن بپردازد که پس از مدتی اعلام شد که پرونده برخی از دانشجویان بازبینی دوباره شده و آنها می‌توانند سرکلاس‌های خود دوباره حضور یابند و حتی گفته شد که بسیاری از اساتیدی که مایل به بازگشت به دانشگاه بودند نیز دعوت شده که ربای تدریس دوباره به دانشگاه‌ها برگردند. همچنین برخی از متقاضیانی که در آزمون استخدامی آموزش و پرورش شرکت کرده بودند و در مصاحبه و گزینش رد شدند، دوباره پرونده انها بررسی شد و توانستند به استخدام اموزش و پرورش درآیند.
حل مشکلات پرستاران
یکی دیگر از مشکلاتی که دولت در ابتدای حضور خود در پاستور با آن مواجه شد، موضوع مطالبات و اضافه کار پرستاران بود که از زمان درگیری کشور در بحث کرونا باقی مانده بود و علارغم هیاهوی‌های بسیار دولت پیشین هیچ کاری در این زمینه صورت نگرفت. مهمترین اقدام دولت با انتخاب ظفرقندی به عنوان وزیر بهداشت، پرداخت مطالبات معوق مانده این قشر از جامعه بود که با پیگیری دولت و موافقت رهبر انقلاب صورت گرفت.
از سوی دیگر در اولین دیدار دولت چهاردهم با رهبر انقلاب ایشان با مخاطب قرار دادن مستقیم دکتر ظفرقندی وزیر بهداشت از وی خواستند که به موضوع کاهش جمعیت ورود قاطعی داشته باشد و برای افزایش جمعیت کشور راهکارهای موثری بیندیشد. همین موضوع باعث شد که ظفرقندی شخصا در جلسات مربوط به افزایش نرخ جمعیت شرکت کند و بر اجرای سیاست‌ها و قوانین در این حوزه نظارت کند. همچنین دولت سعی کرده که در لایحه بودجه سال آینده کل کشور دیگر مشکلات مربوط به جامعه پرستاران را حل کند تا بتواند از مهاجرت گسترده آنها به خارج از کشور به ویژه کشورهای حاشیه خلیج فارس جلوگیری کند.
موضوع دریاچه ارومیه
موضع دریاچه ارومیه و خشک شدن این دریاچه معروف ایران که باعث ایجاد مشکلات فراوانی در داخل کشور بخصوص مووضوع ریزگردها شده است، نیز از دغدغه‌های دولت چهاردهم است. علارغم اینکه در دولت سیزدهم درباره عدم توجه به دریاچه ارومیه توسط دولت‌های یازدهم و دوازدهم همواره انتقاداتی مطرح بود اما دولت پیشین هیچ عملکرد مثبتی درباره زنده کردن دوباره این دریاچه از خود نشان نداد و هر روز از میزان آب وردوی به این دریاچه کمتر شد به شکلی که زمانی اعلام شد که این دریاچه کلا خشک شده است. اما یکی از سیاست‌های مهم دولت چهاردهم که با انتصاب رئیسی خانم به سمت ریاست سازمان حفاظت محیط زیست، صورت گرفته است، امید در دل مردم این منطقه ایجاد شده که به زودی شاهد کاهش مشکلات ناشی از خشک شدن دریاچه ارومیه باشیم.
در هر حال به نظر می رسد دولت چهاردهم تنها در موضوعات سیاسی ورود نکرده بلکه مضوعات مختلف دیگر از جمله فرهنگی و اجتماعی و علمی
را نیز مدنظر دارد.
کد مطلب: 226109
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *