۱
جمعه ۲۲ تير ۱۴۰۳ ساعت ۲۲:۰۵

دولت پزشکيان؛ دولت مدارا

تا اينجاي کار اگر بخواهيم رئيس جمهور منتخب و دولتي که در آينده نزديک تشکيل مي‌دهد را خيلي کوتاه و موجز نامگذاري کنيم بايد تاکيد نماييم که به احتمال فراوان دولت چهاردهم دولت مدارا است. مداراي اين دولت دو وجه خواهد داشت؛ يعني اين دولت هم بناست با مردم مدارا کند و هم با حاکميت. حال اينکه چگونه ممکن است دولتي بتواند دو سوي ماجرا را راضي و خشنود نگه دارد مسئله پيچيده اي است که در گذر ايام مشخص خواهد شد.
دولت پزشکيان؛ دولت مدارا
گروه سياسي: تا اينجاي کار اگر بخواهيم رئيس جمهور منتخب و دولتي که در آينده نزديک تشکيل مي‌دهد را خيلي کوتاه و موجز نامگذاري کنيم بايد تاکيد نماييم که به احتمال فراوان دولت چهاردهم دولت مدارا است. مداراي اين دولت دو وجه خواهد داشت؛ يعني اين دولت هم بناست با مردم مدارا کند و هم با حاکميت. حال اينکه چگونه ممکن است دولتي بتواند دو سوي ماجرا را راضي و خشنود نگه دارد مسئله پيچيده اي است که در گذر ايام مشخص خواهد شد.
به گزارش مردم سالاری آنلاین ،مسعود پزشکيان در مناظره‌هاي انتخاباتي و تبليغات خود کليد واژه اي داشت که خيلي بر روي آن تاکيد و پافشاري مي‌کرد و آن اين بود که تا وقتي دعوا مي‌کنيم نمي‌توانيم به موفقيت برسيم و مشکلات را حل کنيم. او در کوران مناظره‌ها هم که کانديداهاي سوپر پوششي از هر سو به وي حمله ور مي‌شدند آنچنان در قيد پاسخگويي و تقابل با آنان نبود چرا که اعتقاد داشت يکي از رموز پسرفت ايران در برخي امور در اين 45 سال همين دعواهاي سياسي است که پاياني ندارد. او تاکيد داشت مردم از دعواهاي مکرر و بي حاصل سياسيون و مسئولان دوره‌هاي مختلف خسته و رنجور شده اند و ديگر تمايلي به شنيدن و پيگيري اين دعواهاي بي حاصل ندارند. مسعود پزشکيان همه طرف‌ها را به مدارا دعوت مي‌کرد و مي‌گفت تمام فکرها و حواس‌ها بايد متوجه حل مشکلات مردم باشد.
از سوي ديگر مدل ادبياتي نامزد اصلاح طلبان در انتخابات رياست جمهوري به نحوي بود که از آن داشتن زاويه با حاکميت و طبقه‌هاي فوقاني نظام استشمام نمي‌شد.
مسعود پزشکيان بارها و بارها در نطق‌هاي انتخاباتي خود بر ضرورت پيگيري برنامه‌هاي بالادستي که به تاييد مقام معظم رهبري رسيده تاکيد کرده و معتقد بود وقتي چنين برنامه‌هايي وجود دارد ديگر نيازي به نوشتن و ارائه برنامه‌هاي جديد آن هم در شب برگزاري انتخابات نيست.
البته رئيس جمهور منتخب در امور ديگري هم نشان داد که بناي مخالف خواني با حاکميت و ناسازگاري ندارد چرا که مثلا در حوزه سياست خارجي ادعاهاي عجيب و غريبي مطرح نکرد؛ يعني اگرچه معتقد بود بايستي با تمام کشورها به جز يک استثنا گفت وگو کرد و سَر حل مشکلات گشودن درب‌هاي کشوراست اما در عين حال تاکيد داشت که به سياست‌هاي کلي نظام که مورد تاييد مقام معظم رهبري است وفادار خواهد ماند. به نظر مي‌رسد در حوزه چينش کابينه هم اين موضوع هويدا باشد. اگرچه فراخوان‌هايي داده شده تا احزاب و تشکل‌هاي اصلاح طلب پيشنهادهاي خود را براي وزراي پيشنهادي مطرح کنند ولي در عين حال نشانه‌هايي آشکار شده که چهره‌هاي سفيدي به مجلس معرفي مي‌شوند که احساس ايجاد زاويه در ارکان حاکميت بوجود نيايد.
حتي در برخي گعده‌هاي سياسي اينگونه شنيده شده که يک يا دو چهره از دولت مرحوم ابراهيم رئيسي نيز در دولت چهاردهم حضور خواهند داشت تا اعلام شود تاکيدات مسعود پزشکيان بر ادامه مسير دولت فعلي در برخي از حوزه‌ها آنچنان خالي از واقعيت نبوده است. براي مثال اسلامي رئيس سازمان انرژي اتمي از جمله افرادي است که گفته مي‌شود احتمالا در پست خود ابقا شود.
و يا شنيده‌هايي منتشر شده که محمد مخبر معاون اول دولت سيزدهم در اين دولت نيز حضور خواهد داشت اما در چه پستي مشخص نيست. البته اين‌ها صرفا گمانه زني است ولي دور از ذهن نيز به نظر نمي‌رسد.
لازم به يادآوري است مسعود پزشکيان حتي در ايام بعد از پيروزي نيز بحث «مدارا» را پيگيري کرد. او اخيرا به ديدار خانواده مرحوم سيد ابراهيم رئيسي رفته است تا نشان دهد هرچند خانواده مرحوم در حمايت از رقيب وي وارد ميدان شد و اطلاعيه اي صادر کرد و همچنين پس از پيروزي حاضر به صدور پيام تبريکي نشد ولي با اين حال رسم مدارا را خوب مي‌داند.
ديدارهاي او با زاکاني و قاضي زاده‌هاشمي دو نامزد سوپر پوششي اصولگرايان نيز گواه ديگري بر اين مدعاست. در ايام تبليغات و مناظره‌هاي تلويزيوني زاکاني و قاضي زاده‌هاشمي از هر فرصتي سود بردند تا القاء نمايند مسعود پزشکيان فردي بي برنامه است که اسير ژنرال‌هاي ستاد خود شده است. آنان تلاش داشتند مدام رئيس جمهور منتخب را تحقير کنند تا نشان دهند وي شايستگي لازم را ندارد.
اما با اين وجود بعد از راي اعتماد مردم و پيروزي مسعود پزشکيان اين دو را به حضور پذيرفت تا بازهم ثابت کند براي دعوا و جنگ سياسي نيامده و بلکه هدف اش مدارا با تمام ارکان‌هاي قدرت است تا بتواند در فضايي آرام زندگي بهتري را براي مردم بسازد.
حال اينکه رئيس جمهور منتخب چقدر مي‌تواند در اين زمينه موفق باشد مسئله اي است که گذر زمان آن را مشخص خواهد کرد.
کد مطلب: 219489
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *