پریانکا ساچدوا، تحلیلگر ارشد بازار نفت، عنوان کرد که بازارهای نفت تا حد زیادی بر روایت تضعیف چشمانداز اقتصاد جهانی که تقاضا برای سوخت را کاهش میدهد، متمرکز شدهاند. با این حال، پس از حمله موشکی ایران به اسرائیل، قیمت نفت به سرعت تحت تاثیر عاملی مانند ترس از اختلال در عرضه نفت در خاورمیانه قرار گرفت.
آن طور که رویترز گزارش داده، تاماس وارگا، تحلیلگر سیاسی عنوان کرد: در صورت تشدید تنش، حوثیهای یمن و شبهنظامیان عراقی، ممکن است به تولیدکنندگان نفت خاورمیانه، یعنی عربستان سعودی حمله کنند.
تحلیلگران ANZ نیز در طی یادداشتی گفتند که حمله مستقیم ایران به عنوان یکی از اعضای اوپک، چشمانداز اختلال در عرضه نفت را افزایش میدهد، چرا که تولید نفت این کشور در ماه اوت به بالاترین میزان در شش سال گذشته یعنی ۳.۷ میلیون بشکه در روز رسیده بود.
اعضای اوپکپلاس با در نظر گرفتن کاهش تولید جمعی، طی مجموعه اقدامهایی از اواخر سال ۲۰۲۲، در مجموع روزانه پنج میلیون و ۸۶۰ هزار بشکه از عرضه خود کاستهاند.
هشت عضو اوپکپلاس تصمیم دارند برنامه تسهیل تدریجی کاهش عرضه داوطلبانه خود را به مقدار روزانه ۱۸۰ هزار بشکه اجرا کنند، تصمیم برای تسهیل تدریجی کاهش عرضه که قرار بود در اکتبر اجرا شود برای دو ماه به تأخیر افتاد. با این حال، بسیاری از تحلیلگران انتظار ندارند که اوپک سیاست خود را تغییر بدهد و از این رو، تاثیر چندانی بر قیمت نفت نخواهد داشت.
از سوی دیگر، به نظر میرسد برخی از اعضا مانند عربستان سعودی، تصمیم به افزایش عرضه نفت داشته باشند. این موضوع، در کنار کاهش تقاضای چین به عنوان بزرگترین واردکننده نفت، ترمز ناگهانی قیمت نفت را خواهد کشید.