۰
چهارشنبه ۱ آذر ۱۳۹۱ ساعت ۱۳:۱۰

طرح اصلاح قانون انتخابات با قانون اساسی مغایرت دارد

اصل ۱۱۵ قانون اساسی شرایط رئیس جمهور را حذف کرده و نوشته رئیس جمهور باید از میان رجال مذهبی و سیاسی که واجد شرایط زیر هستند، انتخاب شود؛ بنابراین زمانی که شرایط را در قانون اساسی خودش حذف کرده، قانونگذار حق ندارد بر خلاف قانون اساسی، یک قانونی را وضع کند.
نماینده تهران در مجلس طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری را مغایر با اصل ۱۱۵ قانون اساسی دانست و گفت: به دلیل آنکه ما در جایی می‌خواهیم قانونگذاری کنیم که قانون اساسی چنین اجازه‌ای به قانونگذار نمی‌دهد، این طرح با اصل ۱۱۵ مغایر است.
حجت‌الاسلام روح‌الله حسینیان نماینده مردم تهران در مجلس در نشست علنی امروز خانه ملت، درجریان بررسی کلیات طرح اصلاح قانون انتخابات،در تذکری آئین‌نامه‌ای اظهار داشت: بنده کاری به جزئیات و مواد این طرح ندارم، کل این قانون با اصل ۱۱۵ قانون اساسی به دلیل آنکه در جایی قانونگذاری می‌کند که قانون اساسی به او اجازه چنین قانونگذاری را نداده است، مغایرت دارد.
وی افزود: اصل ۱۱۵ قانون اساسی شرایط رئیس جمهور را حذف کرده و نوشته رئیس جمهور باید از میان رجال مذهبی و سیاسی که واجد شرایط زیر هستند، انتخاب شود؛ بنابراین زمانی که شرایط را در قانون اساسی خودش حذف کرده، قانونگذار حق ندارد بر خلاف قانون اساسی، یک قانونی را وضع کند.
حسینیان ادامه داد: سال گذشته ما یک قانونی را در مورد شرایط رئیس جمهور وضع کردیم و نوشتیم و برای شورای نگهبان فرستادیم، نص صریح شورای نگهبان همین بود که اصل ۱۱۵ قانون اساسی، حذف شرایط ریاست جمهوری است چرا که شرایط مصوب مجلس، برخلاف آن طرح است. بنابراین با قانون اساسی مغایرت دارد.
نماینده تهران گفت: وقتی به اصل ۶۲ قانون اساسی مراجعه می‌کنید شرایط انتخاب شوندگان مجلس تغییر کرده و می‌گوید که کیفیت انتخابات و شرایط انتخاب‌کنندگان و انتخاب‌شوندگان را قانون معین می‌کند.
این نماینده مجلس در بخش دیگری از سخنانش یادآور شد: بنابراین هم نص صریح قانون اساسی شرایط ریاست جمهوری را انحصار کرده و هم نص صریح شورای نگهبان است که تعیین شرایط جدید خلاف قانون اساسی است و هم در اصل ۶۲، در قانون انتخابات ریاست جمهوری در اصل ۱۱۶ آمده فقط نحوه برگزاری انتخابات را مشخص کرده است.
لاریجانی رئیس مجلس در پاسخ به اخطار حسینیان گفت: مطلبی که شما بیان کردید ممکن است یک سری طرفدار از نظر حقوقدانان داشته باشد که این مواد در اصل ۱۱۵، حصر است و نباید چیزی به آن اضافه شود، ‌من این موضوع را رد نمی‌کنم اما می‌تواند این تعبیر هم باشد که به معنای اضافه کردن شرط نیست یعنی خیلی وقت‌ها در قانون اساسی یک فصلی می‌آید، ما در قانون عادی آن را باز می‌کنیم.
وی همچنین گفت: حین بررسی جزئیات این طرح، تذکرات‌تان را مطرح کنید و من رد نمی‌کنم، ممکن است سخن شما محل بحث باشد.
کد مطلب: 14532
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *