گروه سیاسی - محمدحسین روانبخش: شاید هیچ شایعه ای به اندازه افزایش قیمت بنزین در ماههای اخیر برای مردم دغدغه آفرین نبوده و از سوی مسئولان دولتی به طور متداوم تکذیب نشده است. با این حال همچنان این موضوع حل نشده مانده است و بسیاری عقیده دارند که دولت به سمت گران کردن بنزین پیش میرود.
به گزارش
مردم سالاری آنلاین ،روز گذشته این بار نوبت سید صولت مرتضوی معاون اجرایی کم پیدای رئیس جمهورتاکید کرد: رئیس جمهور اجازه افزایش قیمت بنزین را نمیدهد.
صولت مرتضوی در حاشیه جلسه هیات دولت در گفتوگویی ادامه داد: تحت هیچ شرایطی آقای رئیس جمهور اجازه این افزایش قیمت را نخواهد داد. همچنین رئیس جمهور در رابطه با قیمت سایر اقلام هم تاکید دارند تا پایان سال افزایش قیمتی صورت نگیرد.
یکی از مسائلی که باعث شد در طول ماههای گذشته بر شایعات مربوط به گرانی بنزین افزوده شود حرفی است که سید ابراهیم رئیسی در روز آخر اردیبهشت ماه به شکلی غیرشفاف بیان کرد و البته مورد استقبال عموم رسانههای طرفدار دولت قرار گرفت، اینکه « قرار است تصمیمهای سختی بگیریم»! این سخن در زمانی بیان شد که گرانیهای عجیب ناشی از حذف ارز ترجیحی مردم را به شدت نگران کرده بود. آنها در طول هفتههای قبل از بیان این سخن، از وضعیت گرانیهای لحظه به لحظه کالاهای اساسی خسته شده بودند و فکر میکردند که همه اینها دردهای بعد از جراحی بزرگ است، اما با این سخنان رئیسی این نگرانی را پیدا کردند که مبادا جراحی بزرگی صورت نگرفته و دردهای اصلی از این به بعد سراغشان خواهد آمد؛ چیزی که به نظر میرسد اصلا قابل تحمل نباشد. رئیس جمهور البته هیچ توضیحی در این باره نداد و همین گمانه زنیها را در این مورد افزایش داد و بسیاری چنین برداشت کردند که دولت قصد دارد که بنزین و نان را گران کند ولی هنوز فضای عمومی جامعه را مناسب برای بیان آن نمیداند.
پس از آن بارها و بارها دولتمردان توضیح دادند که هیچ برنامهای برای افزایش قیمت بنزین ندارند و البته همراه با این توضیحات همچنان شایعه گرانی بنزین در بین مردم میچرخد. در تیرماه رئیس جمهور به صراحت اعلام کرد که «قیمت نان، دارو و بنزین» به هیچ وجه گران نمیشود.
در مردادماه انتشار خبرهای مبنی بر افزایش مصرف بنزین و اینکه دوباره واحدهای پتروشیمیموظف به تولید بنزین شدهاند و علاوه بر آن نیاز به واردات بنزین پیدا شده، باعث شد بار دیگر شایعات درباره گرای بنزین اوج بگیرد. شایعات قبلی زمانی افزایش پیدا کرد که عنوان شد کارتهای بنزین آزاد بعضی از پمپ بنزینها جمع آوری شده است. در ان زمان این موضوع مطرح بود که بنزین سهمیهبندی همچنان 1500 تومان میماند اما مازاد بر آن تا 60 لیتر در ماه 3000 تومان و افزون بر آن با قیمتهایی در حدود 18000 تومان محاسبه خواهد شد. در آن زمان یک عضو کمیسیون انرژی مجلس تصریح کرد که این شایعات را بارها دولت و مجموعه وزارت نفت تکذیب کرده اند و قطعا هیچ گونه افزایش نرخ بنزین، نفت و گازوئیل در دستور کار قرار ندارد. هادی بیگینژاد این شایعات را توطئه دشمنان برای سلب آسایش مردم دانست و گفت که نه در دولت و نه در مجلس هیچ طرحی در خصوص افزایش قیمت سوخت در دست بررسی نیست؛ اما جمله کلیدی این نماینده این جمله بود: «بارها مقامات کشور اعلام کردهاند که قیمت بنزین در سال جاری یعنی 1401 تغییری نخواهد کرد». به این ترتیب به اظهار نظر رئیس جمهور و دولتمردان یک قید تازه افزوده شد؛ اینکه اگر قیمت بنزین ثابت بماند تا آخر سال است و بیش از این قولی داده نشده است!
در هفتههای اخیر موضوع دیگری دوباره باعث افزایش التهابها شد؛ اینکه سهمیه برداشت روزانه بنزین در بعضی استانها 30 لیتر در روز شده است. این موضوع را عده ای به کمبود بنزین تولیدی نسبت داده اند و اینکه دولت در تامین بنزین پمپ بنزینهای بعضی استانها مشکل دارد و با این محدودیت میخواهد مصرف روزانه را کنترل کند؛ اما وقتی پای کمبود بنزین به میان میآید ناخودآگاه همه به یاد تلاش دولت برای کاهش مصرف بنزین آن هم از طریق گران کردن آن میافتند. به این ترتیب نگرانیها افزایش مییابد و دولتیها برای مرتبه هزارم مجبور به تکذیب افزایش قیمت میشوند؛ آن هم در شرایطی که کسی چندان این تکذیبیه را باور نمیکند!