; ?>; ?> شکست تندروها با بازگشت طراحان برجام - مردم سالاری آنلاين
۰
سه شنبه ۲۹ آبان ۱۴۰۳ ساعت ۲۲:۴۲
«مردم سالاری» حضور میدانی ظریف را بررسی می‌کند

شکست تندروها با بازگشت طراحان برجام

این روزها بازهم ظریف و لاریجانی در صدر خبرهای تولید شده در کشور بود به شکلی که نام آنها بیش از هر زمان دیگر بر سر زبان‌ها افتاد.
شکست تندروها با بازگشت طراحان برجام
گروه سیاسی- حمید شهریاری: این روزها بازهم ظریف و لاریجانی در صدر خبرهای تولید شده در کشور بود به شکلی که نام آنها بیش از هر زمان دیگر بر سر زبان‌ها افتاد.
به گزارش مردم سالاری آنلاین ،آخرین باری که نام این دو همزمان در رسانه‌ها برده می‌شد به اواخر مجلس دهم و دولت روحانی بازمی‌گشت که دولت و مجلس همزمان در برابر تندروهایی که با برجام مخالف بودند، مقاومت می‌کردند.
تلاش دوباره تندروها برای حذف ظریف
از سویی دیگر نام ظریف روز یکشنبه بازهم در مجلس برده شد و اعضای جبهه پایداری تلاش مضاعفی برای ضربه زدن به دولت با اسم رمز ظریف در جریان بررسی فوریت لایحه اصلاح قانون انتصاب اشخاص در مشاغل حساس داشتند ولی این بار لاریجانی با سفر به لبنان در زیر بمباران بیروت توسط رژیم صهیونیستی و تهدید به ترور بشار اسد به دمشق نیز به صف لشکر نصر (آنگونه که شهرداری تهران روایت می‌کند) پیوست. روز یکشنبه دولت در صحن مجلس درخواست فوریت بررسی لایحه ای را داد که بتوان از ظرفیت افرادی استفاده کرد که فرزندان آنها به هر دلیلی در خارج از کشور به دنیا آمده بودند و این افراد با وجود اینکه تحصیلات عالیه خود را در آن سوی مرزها گذراندند و به عشق وطن به ایران بازگشتند تا به کشور خود خدمت کنند، را از حضور در مناصب مدیریتی دولتی منع می‌کند.
در این نشست مجید انصاری معاون حقوقی دولت هرچه کوفت بر در بسته بود و هرچه فریاد زد که می‌خواهیم از ظرفیت ایرانیان خارج از کشور یا ایرانیانی که به حاشیه رانده شده اند، استفاده شود بر در بسته خورد به شکلی که 207 نماینده مجلس به فوریت این لایحه رای منفی دادند که نوعی پیام به دولت محسوب می‌شود زیرا قطعا نمایندگان تندرو و عضو پایداری در مجلس به این تعداد نیستند و بطور یقین نمایندگان نزدیک به قالیباف و حتی معتدلین و اصلاح طلبان نیز به این لایحه رای منفی دادند.
اما سخنان نمایندگان تندرو مجلس در این زمینه بسیار حائز اهمیت بود زیرا این افراد بجای اینکه از مواد لایحه ارسالی دولت انتقاد کنند نوک پیکان حملات خود را به سمت شخص ظریف گرفتند و دولت را متهم کردند که می‌خواهد با اصلاح این لایحه راه حضور ظریف در دولت را هموار کنند در حالیکه گفته می‌شود حضور محمدجواد ظریف در دولت با تایید رهبر معظم انقلاب بوده است.
سنگین ترین سخنرانی را مهدی کوچک زاده نماینده تهران در مجلس به ظریف کرد. وی که در دوران وزارت ظریف، هر زمان که وی در صحن مجلس برای ارایه گزارش حاضر می‌شد با او به مشاجره می‌پرداخت و فریادهایش همواره در صحن مجلس بلند بود، این بار نیز دست از حمله به این عضو کابینه چهاردهم برنداشت و تا می‌توانست از خجالت ظریف و حتی عراقچی وزیر کنونی خارجه نیز درآمد.
وی گفت: «چرا مطلب را تحریف می‌کنید؟ معلوم شد که نظر شما بحث فوریت این موضوع نیست، بلکه بحث درباره آقای ظریف است. عزیزان! آقای ظریف اندکی قبل در تلویزیون جمهوری اسلامی آمد و گفت مردم ایران از هزینه دادن برای فلسطین خسته‌اند؛ که باید به وی گفت تو خسته‌ای. الان دولت با ارسال این لایحه به مجلس می‌خواهند همین لیبرال‌هایی را که امام می‌گفتند تا من هستم نخواهم گذاشت به حکومت برسند، روی کار بیاورند و می‌خواهند راه را برای ظریف باز کنند. از سوی دیگر همین امروز وزیر خارجه ما که تربیت شده همین آقای ظریف است، گفته ما منتظریم ببینیم آمریکا چه می‌کند؛ ننگی از این بالاتر نیست.»
البته ظریف روز گذشته در جلسه ای باخنده گفت که قراراست حذف شود! این درحالیست که پزشکیان در تبلیغات انتخاباتی خود همواره از مهاجرت نخبگان به خارج از کشور انتقاد می‌کرد و خواستار بازگشت انها به کشور بود. البته رئیس دولت سیزدهم و سعید جلیلی نامزد جبهه پایداری در انتخابات چهاردهم ریاست جمهوری نیز همیشه خواستار بازگشت و استفاده از دانش و تجربیات ایرانیان مقیم خارج از کشور بودند اما در طول دولت گذشته، هیچگاه اقدامی ملموس برای اجرایی کردن این شعار داده نشد و تنها و تنها در حد حرف باقی ماند و حتی به عینه دیده شد که حلقه خودی‌های دولت هر روز تنگ تر از روز قبل بود. با این اوصاف به نظر می‌رسد اگر شهید چمران امروز برای پست وزارت دفاع معرفی می‌شد، بخاطر این قانون قطعا تایید صلاحیت نمی شد.
حضور دوباره آقای فیلسوف در سپهر سیاسی کشور
لاریجانی که در انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی شرکت نکرد به این امید بود که بتواند بعد از یک دوره استراحت در انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری شرکت کند و تقریبا تمامی جریانات سیاسی اعتدالی و اصلاح طلب بر حمایت از وی به توافق رسیده بودند، ناگهان رد صلاحیت شد که به عصبانیت و سرخوردگی وی منجر شد.
این موضوع باعث شد که رهبر معظم انقلاب در یک سخنرانی رد صلاحیت‌ها از جمله رد صلاحیت وی را ظلمی آشکار بداند و خواستار جبران آن شد اما هرگز این موضوع رخ نداد حتی بعد از شهادت ابراهیم رئیسی ثبت نام چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، وی با انتشار مطلبی در صفحه شخصی خود از ثبت نام در انتخابات ریاست جمهوری خبر داد و همگان تصور کردند که اینبار با تایید نهادهای بالاتر پا به عرصه انتخابات گذاشته است اما دوباره در کمال ناباوری وی ردصلاحیت شد و اخیرا هم لاریجانی در گفت وگویی اعلام کرده که ردصلاحیت وی از سوی شورای نگهبان به دلیل مدیر و مدبر نبودن، بوده است.
بعد از پایان مجلس دهم و انتخابات ریاست جمهوری سیزدهم فاصله ای کوتاه وجود داشت که لاریجانی در حکمی از سوی رهبر انقلاب مسئولیت ویژه ایجاد روابط گسترده با چین را برعهده گرفت که منجر به انعقاد قرارداد جامع 25 ساله ایران با چین شد.اما یان روزها بازهم حکمی ویژه و جدید از رهبر انقلاب درباره ارسال پیام مهمی از سوی ایشان به رهبران لبنان و سوریه گرفته است. این موضوع بخصوص برای اعضای جبهه پایداری که با وی به شدت مانند ظریف عصبانی هستند، شوکه کننده بود و سکوت آنها نشان از عمق این اقدام تعجب انگیز است.
لاریجانی که زمانی در ریاست صداوسیما اقداماتی ایذایی برعلیه دولت بخصوص در جریان کنفرانس برلین و تهیه و پخش برنامه ای بنام «چراغ» داشت، بعد از حضور در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سپس دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی، بطور کامل نگاه سیاسی وی تغییر کرد و به سمت معقولانه رفت.
وی سپس با حضور در راس قوه مقننه به پختگی کامل سیاسی رسید و زمانیکه در مجلس و در جریان استیضاح وزیر کار دولت احمدی‌نژاد، به خانواده وی اتهاماتی وارد شد، با عصبانیت رئیس جمهوری وقت را از صحن مجلس بیرون کرد.
وی سپس در دو دوره متوالی همرمان با دولت‌های یازدهم و دوازدهم حسن روحانی رئیس مجلس یود که توانست به خوبی فضا را مدیریت کند و بخصوص مجلس نهم که مجلسی بسیار مهم و تاثیرگذار در تاریخ جمهوری اسلامی مانند مجلس ششم محسوب می شود را بهخوبی مدیریت کرد تا در آن یکی از تاریخی ترین اقدامات مجلس یعنی تصویب برجام و خروج ایران از زیر فصل هفتم منشور ملل متحد، رقم خورد.
اما بعد از مجلس دهم و ردصلاحیت‌های دوباره وی، تندروها تصور می کردند که حداقل از دستش راحت شده اند و وی را برای همیشه به کنج خانه و یا کوچ به خانه پدری در روستای لاریجان مازندران برای مطالعه کتاب‌های فلسفی بازگرداندند، ولی ناگهان خبر از سفر وی به کشورهای محور مقاومت آمد و اینبار نگاه تندروها به سوریه و لبنان چرخید.
برخی از تحلیل‌ها بر این است که این سفر مقدمه‌ای برای ایجاد آتش‌بس در میان لبنان و اسرائیل بوده و از این نظر حضور لاریجانی به عنوان انتقال‌دهنده پیام رهبر انقلاب، حائز اهمیت است.
اینگونه سفرها و پیام‌های مهم از سوی رهبر انقلاب معمولا به افرادی سپرده می شود که در درجه بالایی از اعتماد در میان بیت رهبری و دستگاه‌های امنیتی قرار دارند به همین دلیل گمانه زنی‌هایی بخصوص از جانب رسانه نزدیک به وی یعنی خبرآنلاین که مدیرمسئول ان زمانی سخنگوی شورای عالی امنیت ملی در زمان لاریجانی بوده است، جهت حضور دوباره بر ریاست دبیرخانه این شورا مطرح شده است.
شاید لاریجانی هم مانند ظریف در نوک حملات قرار گیرد
به هرحال حضور لاریجانی در صحنه سیاسی کشور مانند حضور ظریف در دولت برای تندروها قطعا نوعی شکست بوده و گران تمام خواهد شد، به همین دلیل از فردا این گروه که به قول مرد فیلسوف در یک اتوبوس جا می شوند و صدای بلندی هم دارند، سعی خواهند کرد که به هرروش و طریقی وی را تخریب کنند تا وی را دوباره به کتابخانه خود برای مطالعه بفرستند اما قطعا مسعود پزشکیان رئیس جمهوری که براساس گفته محمدی گلپایگانی، رهبر انقلاب از وی راضی است، جانخواد زد و از تمامی ظرفیت‌های دوستاران ایران اسلامی استفاده می کند حتی اگر با اصلاح لایحه گزینش در مناصب حساس در مجلس مخالفت شود.
کد مطلب: 226940
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *