یک طراح لباس از دلایل طراحی شلوارهای گل مالی شده و پاره صحبت کرد.
به گزارش ایسنا، روزنامه خراسان نوشت: «بعد از مد شدن شلوار جینهای پاره و طرحهای عجیب دیگر چند روزی است که شلوارهای گِلی با قیمتهای بالا یکی از اخبار منتشر شده در فضای مجازی است. اگر چه ممکن است یک مد جدید خیلی مورد استقبال قرار نگیرد اما با گذشت زمان کمکم مورد توجه قرار میگیرد و حتی کسانی که در ابتدا آن را دوست نداشتند، برای خریدنش دست به جیب هم میشوند. بعد از شلوارهای جین پاره و به اصطلاح زخمی، حال یک برند معروف خارجی شلوار گِلی را روانه بازار کرده است. این شلوارهای گِلی به نقل از واشنگتنپست، بیش از ۴۰۰ دلار قیمت دارند. درباره دلایل طراحی چنین لباس هایی و مد شدنشان در ایران، چند نکته مهم وجود دارد که در ادامه به آن اشاره می کنیم.
شلوارهایی برای حمایت از قشر کارگر
طرح هایی مانند شلوار پاره یا گل مالی شده که معمولا روی جنس جین هم کار می شود، مربوط به سبک هیپ هاپ است و برای حمایت از قشر کارگر یا علیه پولداری و سرمایه داری طراحی می شود. در کشور ما، این سبک از لباس تبدیل به مد شده ولی در کشورهای پیشرفته و طلایه داران مد مانند ایتالیا و فرانسه، فقط توسط گروه ها و قشرهای خاصی از مردم استفاده می شود و برای همه مردم قابل استفاده نیست. همان طور که مطرح شد، این لباس ها برای قشر خاصی طراحی می شود و طرفدارهای خاص خودش را دارد. حالا این قشر یا تعدادشان کم است یا زیاد که هر چه بیشتر باشد، بازتاب بیشتری در مطبوعات و رسانه ها خواهد داشت و محصول شان بیشتر دیده خواهد شد.
این شلوارها نباید در دسترس همه افراد باشد
درباره شلوارهای جین پاره و البته همین شلوارهای گل مالی شده باید دانست که وقتی این سبک لباس ها وارد ایران می شود، بعضی افراد جامعه به خصوص جوانان و آن هایی که علاقه مند به مدهای روز هستند، فقط به این دلیل که مد شده و سبک روز است از آن استفاده می کنند. البته ممکن است این چنین لباس هایی، زیبایی های خاص خودش را برای یک قشر خاص داشته باشد و خوشایند آن ها باشد و در حوزه مد هم از آن استفاده شود ولی در کشور ما نباید در دسترس همه افراد باشد. همان طور که گفته شد سبک هیپ هاپ برای دفاع از قشر کارگر و علیه سرمایه داری استفاده می شود و به همین دلیل وارد حوزه مد هم شده و زیبایی های خاص خودش را دارد اما در جامعه ما نباید به گونه ای باشد که همه از آن استفاده کنند. معمولا مردم در غرب برای پوشیدن هر سبک لباس، فلسفه خاص خودشان را دارند و از سبک های خاصی استفاده می کنند اما متاسفانه هنوز در کشورمان فرهنگ سازی نشده است که هر لباسی را در جایگاه خودش استفاده کنیم.»