۰
دوشنبه ۲۹ بهمن ۱۴۰۳ ساعت ۰۸:۴۰
«مردم سالاری» حاشیه‌سازی درباره استعفای پزشکیان را بررسی می کند

همگرایی تندروها و خارج‌نشینان برای حمله به دولت

شهادت رئیس جمهوری سیزدهم شوک بزرگی بر جامعه و نظام جمهوری اسلامی وارد کرد و یکی از مهمترین رخدادهای سیاسی در دوره نظام اسلامی را رقم زد.
همگرایی تندروها و خارج‌نشینان برای حمله به دولت
گروه سیاسی- رحمان زین الدین: شهادت رئیس جمهوری سیزدهم شوک بزرگی بر جامعه و نظام جمهوری اسلامی وارد کرد و یکی از مهمترین رخدادهای سیاسی در دوره نظام اسلامی را رقم زد.
به گزارش مردم سالاری آنلاین ،اما این شوک با تایید صلاحیت فردی که اصلا انتظار نمی‌رفت که از سد شورای نگهبان رد شود، باعث شد که نظام را در ریل تغییر اساسی قرار دهد.
اما در جریان تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری از میان 6 نفر تایید صلاحیت شده، 5 نفر از یک طیف و تنها یک نفر از جناح مخالف دیگر نامزدها بود که تقریبا می‌توان گفت 5 به 1 بودند.
تلاش برای رئیس جمهوری نشدن پزشکیان
در همین تبلیغات علیرضا زاکانی یا تانک انقلاب که در قد وقواره ریاست جمهوری نبوده و نیست، در دوره سیزدهم انتخابات ریاست جمهوری نیز فقط برای اینکه جاده صاف کن فرد پیروز در انتخابات باشد، پا به میدان گذاشته بود، این بار به ادعای خود برای دفاع از عملکرد شهید جمهور به میدان آمد و سعی کرد که تنها با حمله به مسعود پزشکیان و اتصال وی به دولت حسن روحانی با کنایه وی را نقشه خوان بنفش بنامد و سعی داشت که وی را آماج حملات متعدد قرار دهد.
در بخشی از این کارزاری که مشخص بود با هماهنگی دیگر نامزدهای ریاست جمهوری تدارک دیده شده، سعی داشت رقیب خود را از میدان خارج کند اما عبدالناصر همتی که در دوره قبل به عنوان نامزد تایید صلاحیت در عرصه انتخابات حضور داشت در توییتی به پزشکیان توصیه کرد که خود را مشغول کاندیداهای پوششی نکند و تنها خودش باشد.
همین توصیه باعث شد که در مناظره‌ای 6 نفره وقتی که زاکانی به پزشکیان حمله کرد، پزشکیان در سخنی بسیار کوتاه خطاب به زاکانی گفت که «تا آخر می‌مونی دیگه؟» که زاکانی در سخنانی گفت که « قطعا، شما دارید با رئیس جمهوری بلقوه آینده صحبت می‌کنید و اگر خداوند اذن دهد نمی‌گذارم شما رئیس جمهور شوید!!!!»
اما بعد از انتخابات ریاست جمهوری که مشخص شد مرد همیشه بازنده (جلیلی)، دوباره از رقیبش در دور دوم انتخابات ریاست جمهوری شکست خورده است، در مراسم گرامیداشت 13 آبان سخنرانی می‌کرد، پس از چند ماه که از ریاست جمهوری پزشکیان گذشته بود و انتقادات فراوانی درباره این موضوع به وی مطرح شد، گفت که « گفتم نمی‌گذارم پزشکیان رئیس جمهور شود به اذن خدا، خب خدا اذن نداد!!!».
موضوع استعفای رئیس جمهوری
این تفکر یکی از مهمترین نقاطی است که این روزها دوباره برای از میدان به در کردن رئیس دولت چهاردهم در محافل مختلف مطرح می‌شود و باعث شده که این روزها بحث‌هایی درباره استعفای رئیس دولت چهاردهم آن هم تنها 6 ماه بعد از تصدی سکان اجرایی کشور، لقلقه زبان اصولگرایان تندرو و خارج نشینان باشد.
این دومین باری است که صحبت از استعفای پزشکیان به گوش می‌رسد اما چرا این صحبت در زمانی رخ می‌دهد که دولت جدید آمریکا به عنوان مهمترین دشمن ایران بر سرکار آمده و دوباره فرمان اجرایی تحریم‌های گسترده و فلج کننده را می‌دهد و یا دفعه قبل در گیرودار جنگ نظامی و گسترده جبهه مقاومت و تقابل نظامی مستقیم با رژیم صهیونیستی این سخنان به گوش می‌رسد؟
این صحبت‌ها دقیقا مخالف شعار دولت یعنی وفاق ملی است و می‌خواهند اینگونه در جامعه القا کنند که موضوع وفاق تنها یک شعار است و هرگز جامه عمل نخواهد پوشید و حتی در داخل نیز مخالفان سرسختی دارد.
همگرایی تندروها با خارج نشینان
این افراد در طی 6 ماه گذشته هرچه بلد بودند و هرکاری که می‌خواستند برای از میدان خارج کردن پزشکیان انجام دادند و دقیقا خواسته‌های آنها در راستای منافع استکبار و رژیم صهیونیستی بوده است. این پیوند عمیق تنها درصورتی رخ می‌دهد که بخواهند خالص سازی را در دستور کار خود قرار دهند.
آنها برای اجرای نقشه‌های خود حتی به بلاگرهای آن ور آبی که پول‌های هنگفتی از موسسات شایعه پراکن در فضای مجازی دریافت می‌کنند، دلبسته اند که یکی از این افراد یک بلاگر معروف اینستاگرامی به نام آیسان که در آمریکا زندگی می‌کند، در این زمینه نقشی ایفا کرد. وی با تعریف یک داستان، به این شایعه جانی تازه بخشید. در یکی از استوری‌هایش، آیسان ادعا کرد که در خواب دیده است همسر رئیس‌جمهوری گفته: «دوست ندارم همسرم رئیس‌جمهوری باشد. به او بگویید استعفا کند.» این نوع روایت‌پردازی همزمان با مطرح بودن چنین سوژه‌ایی در شبکه‌های اجتماعی نشان از برنامه ریزی شده بودن این ماجرا داشت اما همان مقطع دولتی‌ها آب پاکی را برروی دستان شایعه پردازان ریختند و از چهره اصلی آنان رونمایی کردند.
این موضوع باعث واکنش علی ربیعی دستیار اجتماعی رئیس جمهوری شد به شکلی که وی در فضای مجازی نوشت: «این روزها مطلبی راجع به استعفا، هرچند کم‌اثر و محدود در فضای مجازی دیدم. چنین مواضعی در داخل و انتشار آن به این سرعت برایم غریب بود. در صحبتی که با چند کارشناس فضای مجازی داشتم، با پیگیری اولین توییت دریافتیم سرنخ اولیه موضوع استعفای رئیس‌جمهوری و دولت، از سوی گروه‌های خارج ‌نشین منتشر شده و با یک هدف عملیات روانی در داخل دنبال شده است. متاسفم که چقدر با سرعت مخالفان کینه‌ای دولت، همسو با این افراد می‌شوند.»
از خاطر نبرده ایم که طی چند ماهی که مرحوم رئیسی به شهادت رسید تا دولت مستقر تحویل دولت جدید شد، این افراد به چه خالص سازی‌هایی که دست نزدند و چگونه به دنبال اخراج نیروهای حتی قدیمی که سالیان سال در دستگاه‌های دولتی مشغول فعالیت بودند، را یا اخراج و یا به الاجبار بازنشسته کردند.
تلاش تندروها برای خارج کردن مخالفان از دولت
این افراد در هرحال به دنبال خارج هرکسی هستند که تفکراتشان با آنها همخوانی ندارد و می‌خواهند که خودشان تمامی قدرت را در دست داشته باشند.
از سوی دیگر این افراد به رئیس جمهوری چهاردهم حسادت می‌کنند. آنها که زمانی در معجزه هزاره سوم ذوب بودند و سپس با چرخشی عجیب زیر عبای سید شهید جمع شدند، امروز نمی‌توانند ببینند که پزشکیان یک سروگردن از همه آرزوهای کوچک آنها بزرگ تر است.
حتی در این میان افردی نیز از جناح مقابل هستند که این سخنان را حداقل در ظاهر رد می‌کنند، مانند ابراهیم رضایی که از حامیان سعید جلیلی است و انتقادات تندی به وزرای پیشنهادی دولت در جلسات رای اعتماد داشت و خواستار عدم رای به وزرای اصلاح طلب دولت از جمله ظفرقندی و میدری بود. اما وی نیز می‌گوید: «ایشان رئیس جمهوری منتخب مردم ایران هستند که طی یک فرآیند دمکراتیک و مردم سالاری دینی به عنوان رئیس جمهوری انتخاب شدند و طبق قانون اساسی سوگند یاد کردند. البته هر چند وقتی، افراد معلوم الحال، اپوزیسیون یا مریض، چنین مسائلی را مطرح می‌کنند و مدعی هستند رئیس جمهور استعفاء بدهد یا قرار است استعفاء دهد. اما پاسخ رئیس جمهوری به این افراد معنادار بود و بهتر است که چنین شایعاتی در جامعه پخش نکنند.»
آنها در پزشکیان دری یافتند که در تمامی دوران انقلاب اسلامی به دنبال یافتن آن در میان هم طیف‌های خود بوده اما هرگز نتوانستند حتی گوشه و ذره ای از آنرا در میان دوستان خود بیابند به همین دلیل به دنبال حاشیه سازی برای دولت هستند با به هر طریقی بتوانند از آب گل آلود ماهی بگیرند. این افراد هرگز نمی‌توانند صدای بی‌صدایان باشند و تنها به دنبال این موضوع هستند که افکار مسموم خود را در جامعه القا کنند بجای اینکه برای دولت همراهی باشند تا در روزهایی که رهبر انقلاب بطور مستمر و صریح از دولت و شخص رئیس جمهوری تمجید می‌کنند، گره‌ای در کار بیندازند.سخن پزشکیان در سفر اخیر به بوشهر را دوباره باید بازخوانی کرد. وی که از اعتقاد عمیق خود به اصلاحات می‌گوید در جمع اقشار مختلف مردم بوشهر با یادآوری این مطلب که در زمان انتخابات شعار ندادم، بلکه باور و اعتقاد خود را بیان کردم، ادامه می‌دهد: «الان هم بر همان باور و اعتقاد هستم. به دنبال رئیس‌جمهوری شدن نبوده‌ام اما به دنبال عزت و سربلندی و افتخار اسلام، دین و کشورمان هستم و تا آخر خواهم ماند.» این سخن را تاکنون چندین بار گفته ایم و بازهم می‌گوییم «این بار اگر دولت زمین بخورد، در این عرصه، تر و خشک با هم خواهند سوخت».
کد مطلب: 232236
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *