گروه سياسي- رحمان زين الدين: بالاخره بعد از حوادث تلخ شهريورماه 1401 و اتفاقات پس از آن که منجر به پيوستن برخي از سکوهاي اينترنتي به ديگر پلتفرمهاي فيلتر شده، شد، اينبار پزشکيان در گام اول عمل به وعده آزادسازي اينترنت و رفع فيلترينگ توانست تا مقداري اميد را به کسانيکه به وي راي دادند و او را در برابر نامزد اصولگرايان تندرو موفق کردند، بازگرداند.
به گزارش
مردم سالاری آنلاین ،پزشکيان در جريان تبليغات انتخابات رياست جمهوري وعده داد که در صورت انتخاب از سوي مردم اينترنت را آزاد مي کند و جلوي فيلترينگ را خواهد گرفت و تلاش مي کند که کسب وکارهاي تعطيل شده را بازيابي کند. اما در همان زمان سعيد جليلي بدون اينکه فيلترينگ را نفي کند تنها به اين موضوع بسنده کرد که بايد در فضاي مجازي حکمراني موثر داشت.
روند اجراي آزادسازي اينترنت
اين درحالي بود که در اولين ديدار هيات دولت چهاردهم پس از کسب راي اعتماد از مجلس با رهبر معظم انقلاب، ايشان فرمودند: «آنچه که مهم است، اين است که در فضاي مجازي حکمراني قانونمند وجود داشته باشد.»
رهبر انقلاب ادامه دادند: «اين که بنده گاهي گفتم فضاي مجازي رهاست، ول است، به همين خاطر است.»
ايشان اينگونه اظهار داشتند که برخي حرفهاي او را درباره فضاي مجازي شکل ديگري تبيين کرده يا ميفهمند و يا نميخواهند که بفهمند ولي حرفشان اين است که فضاي مجازي در کشور بايد قانونمند شود. البته همه مي دانيم که پس از فراز و فرودهاي بسيار درباره بررسي اين طرح به صورت 85 يعني در کميسيون ويژه و مخالفت معاونت قوانين با بررسي آن، اين طرح پس از کش و قوسهاي فراوان در مجلس يازدهم ماند و هنوز سرنوشتش براي بررسي در مجلس دوازدهم نامشخص است و اين درحاليست که نمايندگان تندرو که اکثريت مجلس دوازدهم را تشکيل مي دهند همانند طرح عفاف و حجاب به دنبال بررسي آن براساس اصل 85 در کميسيوني ويژه هستند تا بتوانند هرآنچه که خود مي خواهند دور از چشم مردم به تصويب برسانند که قطعا اين مسير سرانجامي جز همان قانون عفاف و حجاب نخواهد داشت که حتي قاليبافي که زماني تاکيد مي کرد که قانون عفاف و حجاب بايد تا 23 آذرماه ابلاغ و اجرا شود، امروز مي گويد که چرا بايد قانوني در مجلس نوشته شود که قابليت اجرايي نداشته باشد؟
عمل به وعدهها با گروگذاشتن گردن
اما همه مي دانند که پزشکيان وعدههاي زيادي در انتخابات نداد، ولي برهمان وعدههاي کمي هم داد، به فرمايش حضرت علي(ع) گردن خود را گرو گذاشته است.
به همين دليل به دنبال رفع ناترازيها که بزرگترين مشکل دولت کنوني است، خواهد بود. اين ناترازيها در تمامي ساحتهاي زندگي مردم ايران سايه انداخته و بر همه رفتارهاي مردم تاثيرگذاشته است.
مردم خسته از فرتوتي و سکون در فضاي کشور هستند و مي خواهند که بن بستها شکسته شود و براي رسيدن به خواستههايشان ديگر رمق و تواني ندارند.
اين همان دليلي است که قائم پناه معاون اجرايي رئيس جمهوري در سخنراني گفت که رهبرمعظم انقلاب اگر نبودند دکتر پزشکيان به رياست جمهوري انتخاب نمي شد و ايشان براي شکستن بن بستها در جامعه پيش قدم شدهاند. اگر کمي تامل کنيم مي بينيم که سخنان رهبر انقلاب در اولين ديدار پزشکيان بعد از انتخابات رياست جمهوري و پيش از مراسم تنفيذ به عنوان نماينده مردم تبريز به همراه ديگر نمايندگان مجلس دوازدهم کاملا گوياي اين مطلب است که فرمودند «بايد از بن دندان اعتقاد داشت که موفقيت دولت چهاردهم، موفقيت همه است.» يا اينکه در جلسه اي که با حضور کشاورزان و حجت الاسلام گلپايگاني و رئيس جمهوري برگزار شد، حجت السلام گلپايگاني سلام رهبري را به رئيس جمهوري رساند و گفت که ايشان از شما رضايت کامل دارند.
ترس براندام تندروها
از سوي ديگر تندروها در خيال خود تصور نمي کردند که پزشکيان براي اجراي وعدههاي خود سرسخت باشد و فکر مي کردند که قطعا با اعمال فشار بر وي و مقاومتِ بازوهايشان در بخشهاي مختلف، اين رئيس جمهوري اصلاح طلب را وادار به عقب نشيني خواهند کرد.
پزشکيان بري اولين بار موضوع وفاق ملي را در مراسم تحليف خود در مجلس شوراي اسلامي مطرح کرد و بعد از آن نيز چندين بار و حتي در تمامي سخنرانيهاي خود به اين موضوع اشاره و به توضيح آن پرداخت.
امروز مشاهده مي کنيم که وفاق از ديدگاه پزشکيان يعني حرکت در مسير و خواست مردم. هيچ چيزي بالاتر از خواست ملت ايران که لياقت بهترينها را دارند، نيست و هيچ قدرتي تاب و توان ايستادن در برابر ملت ايران را ندارد.
تندروها مي ترسند که ملت ايران به خواستههاي خود دست پيدا کنند و وقتي که نظام اسلامي خواستههاي مردم را محقق کرد و دوباره در ميان ملت ايران پايگاه عظيمي پيدا کرد، مردم بازهم پاي صندوقهاي راي بيايند و اين بار براي هميشه به اين اقليتي که صداي بلندي دارند نه بگويند.
تندروها بعد از شکستي که در اين زمينه خوردند مانند شکستهاي پي درپي که بعد از حضور پزشکيان در پاستور از وي متحمل شدند، به دنبال گرفتن ايرادهاي بني اسراييلي خواهند بود و چوبهاي بزرگتري را چاي چرخ دولت خواهند گذاشت.
نمونه اين ماجرا مي توان به گسترش شايعه استعفاي پزشکيان از رياست جمهوري اشاره کرد زيرا همين افرادي که در شوراي عالي فضاي مجازي حداقل 15 نيرو دارند(تعداد اعضايي که قائم پناه از آنها به عنوان مخالفان رفع فيلتر نام برده بود)، به گوششان رسانده بودند که دولت در اولين جلسه شوراي عالي فضاي مجازي با پيروزي جلسه را به اتمام خواهند رساند، به همين دليل اقدام به نشر گسترده شايعه استعفاي رئيس جمهوري کردند که اگر مي خواست اين کار را انجام دهد، در ميانه جنگ با رژيم صهيونيستي و بعد از عمليات وعده صادق 2 از آسمان کشور خارج نمي شد و به خبرنگار نمي گفت که شهادت بهتر از مرگ در بستر است.
بله آقايان «گير بدکسي افتاده ايد»، اين مرد آذري تا پاي جان بر وعدههاي خود ايستاده است و براي رسيدن به آنها، ملت را وجه المصالحه نخواهد کرد.
پس بايد تندروها در اقدامات آينده خود بيشتر تامل کنند و کمتر به دنبال منحرف کردن تمرکز دولت براي حل مشکلات مردم باشند زيرا بايد بدانند که برداشتي که از موضوع وفاق دارند کاملا متضاد با تفکرات پزشکيان است و به مباني قانوني، اخلاقي و مردمي احترام بگذارند، زيرا مردم ولي نعمتان انقلاب هستند.
تمامي اين موارد نشان مي دهد که تندروها گمان نمي کردند که مجموعه پوسته سخت حکومت درحال پوست اندازي باشد و بخواهد که با جامعه ايران همراهي کند.
اولين گام رفع فيلترينگ درست است که گامي بزرگ نبود، اما باعث شد که اين پوسته سخت مقاوم در برابر خواست مردم، ترک بردارد و اعتماد مردم را تاحدودي بازسازي کند، بنابراين قطعا پزشکيان قدمهاي بعدي را بسيار محکمتر برخواهد داشت.