۰
يکشنبه ۳۱ فروردين ۱۴۰۴ ساعت ۰۸:۳۷
نشست رم به میزبانی سفارت عمان برگزار شد

ورود ایران و آمریکا به مذاکرات کارشناسی

دور دوم مذاکرات غیر مستقیم ایران و آمریکا در رم و به میزبانی سفارت پادشاهی عمان برگزار شد. ظرف یک هفته گذشته موجی از خبرهای مثبت و منفی پیرامون تراکنش‌های آشکار و پنهان مخابره شده شده بود اما در نهایت طرفین پشت درهای بسته و به شکل غیر مستقیم با یکدیگر چانه زنی کردند.
ورود ایران و آمریکا به مذاکرات کارشناسی
گروه بین‌الملل - علی ودایع: دور دوم مذاکرات غیر مستقیم ایران و آمریکا در رم و به میزبانی سفارت پادشاهی عمان برگزار شد. ظرف یک هفته گذشته موجی از خبرهای مثبت و منفی پیرامون تراکنش‌های آشکار و پنهان مخابره شده شده بود اما در نهایت طرفین پشت درهای بسته و به شکل غیر مستقیم با یکدیگر چانه زنی کردند.
به گزارش مردم سالاری آنلاین ،پیش از ظهر دیروز، وزرای امورخارجه ایران و عمان همچون دور اول مذاکرات در مسقط با یکدیگر دیدار کردند. مذاکرات غیر مستقیم ایران و آمریکا ظهر دیروز و حوالی 13.15 به وقت تهران آغاز و ساعت 17 پایان یافت ؛ گفت و گوی «سید عباس عراقچی» وزیرامورخارجه ایران و «استیو ویتکاف» فرستاده ویژه رئیس جمهوری آمریکا حدود 4 ساعت طول کشیده است. در خلال مذاکرات، برای لحظاتی به علت وقت نماز مذاکره متوقف شد که برخی رسانه‌های مدعی تعلیق گفت گو‌ها شدند.
این دوره از مذاکرات ایران و آمریکا همچون دور قبلی به صورت غیرمستقیم و به صورت مکتوب و شفاهی با میانجیگری وزیر خارجه عمان برگزار شد .گفته می‌شود؛دور بعدی مذاکرات هفته آینده برگزار خواهد شد.
جلسه خوب رم
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران روز شنبه و پس از پایان دور دوم گفت‌وگوهای غیرمستقیم ایران و آمریکا در رم، توضحیاتی را درباره روند این گفت‌وگوها ارائه کرد.
عراقچی گفت: امروز ما حدود چهار ساعت جلسه داشتیم و جلسه خوبی بود و مذاکرات رو به جلو است. این‌بار موفق شدیم درخصوص یک سری اصول و اهداف به یک تفاهم بهتری برسیم و نهایتا قرار شد مذاکرات ادامه یابد و وارد مرحله بعدی شود، به این ترتیب که جلسات کارشناسی شروع شود. از چهارشنبه این هفته مذاکرات فنی در سطح کارشناسان در عمان آغاز خواهد شد. طبیعی است که کارشناسان فرصت بیشتری برای ورود به جزئیات و طراحی یک چارچوب برای توفق شوند و بعد ما شنبه آینده در عمان ملاقات خواهیم کرد تا نتیجه کار کارشناسان را بررسی می‌کنیم تا ببینیم چقدر به اصول یک توافق نزدیک هستیم.
همچون دور اول این مذاکرات که در روز شنبه ۲۳ فروردین ماه برگزار شد، ریاست هیات ایران در این دور از مذاکرات بر عهده «سید عباس عراقچی» وزیر امور خارجه ایران و ریاست هیات آمریکایی برعهده «استیو ویتکاف» مذاکره کننده ارشد آمریکایی بود. «مجید تخت‌روانچی» معاون سیاسی وزیر خارجه، «کاظم غریب‌آبادی» معاون حقوقی و بین‌الملل وزارت خارجه، «اسماعیل بقائی» سخنگوی وزارت خارجه و «بهزاد صابری» مشاور وزیر خارجه از جمله کسانی هستند که عراقچی را مانند دوره قبل در این دوره از مذاکرات همراهی می‌ کردند .
آمادگی تهران برای ادامه مذاکرات
«اسماعیل بقائی» سخنگوی وزارت خارجه همزمان با برگزاری دور دوم مذاکرات غیرمستقیم میان ایران و ایالات متحده به پرسش‌های خبرنگاران درباره روند مذاکرات غیرمستقیم میان ایران و ایالات متحده گفت: اینکه مذاکرات چقدر طول می‌کشد، بستگی به روند مذاکرات دارد. تا جایی که به ما مربوط می شود، هیئت نمایندگی جمهوری اسلامی ایران با آمادگی کامل و با جدیت در این مسیر ورود کرده و تا زمانی که فکر کنیم مذاکرات به صورت سازنده و هدفمند ادامه دارد ما هم ادامه خواهیم داد.
سخنگوی وزارت خارجه با تاکید بر اینکه ما برای وقت تلف کردن اینجا نیستیم، گفت: در مورد مذاکرات برای رفع تحریم‌های ظالمانه که به ناحق علیه ملت ایران تحمیل شده با جدیت و حسن نیت کامل آماده ادامه مسیر هستیم. البته مواضع ما در مورد چهارچوبی که حاضریم در مورد آن صحبت کنیم کاملا روشن است. بقائی ادامه داد: برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران کاملا صلح‌آمیز است و این بارها ثابت شده است. حفظ داشته‌های فنی و هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران در این روند یک باید است. در عین حال ما اعلام کرده ایم که برای رفع هرگونه شبهه‌ای که در مورد ماهیت برنامه صلح آمیز هسته‌ای ایران وجود داره آماده همکاری هستیم و البته قائل به این هم هستیم که حتماً تحریم‌های غیر قانونی که علیه ایران وضع شده است به صورت مطمئن و با دریافت تضمین‌ها مبنی بر عملیاتی شدن آنها باید رفع بشود، لذا موضع ما در این دو مورد موضعی ثابت اصولی و غیرقابل تغییر است.
سفر گروسی به رم
همزمان با مذاکره ایران و آمریکا، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی هم راهی ایتالیا شد. «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در جریان سفر به رم هم‌زمان با آغاز دور دوم مذاکرات غیرمستقیم ایران-آمریکا در ایتالیا در گفت‌وگویی بیان کرد: ایتالیا نقش مهمی در عرصه جهانی پیدا کرده که بیش از پیش پررنگ‌تر می‌شود.
گروسی در گفت‌وگویی با شبکه تی‌جی‌۱ گفت: روند(مذاکرات) میان ایران و آمریکا آغاز شده است. این امر اکنون فرصت تازه‌ای ایجاد کرده است. مسیر آسانی نخواهد بود.
مدیرکل آژانس در بخش دیگری از این گفت‌وگو بر نقش مهم آژانس در اجرایی کردن هرگونه توافق احتمالی در این زمینه تاکید کرد. همزمان با سفر گروسی،یک منبع نزدیک به هیات مذاکره‌کننده ایرانی در رم اخبار منتشر شده در مورد ارتباط سفر مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به رم با گفت‌وگوهای غیرمستقیم ایران و آمریکا را رد کرد. در همین حال، وزیر خارجه با اشاره به ضرورت در جریان شرایط قرار گرفتن آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفت: ما هنوز در موقعیتی نیستیم که احتیاجی به حضور آژانس باشد. البته گاهی اوقات در حین مذاکرات هم دیدگاه‌های کارشناسی آژانس می‌تواند کمک کند. ما در گذشته هم در زمان مذاکرات بعضاً از کارشناسان آژانس دعوت کردیم یا با خود مدیرکل آژانس مشورت‌هایی را انجام دادیم.
رئیس دستگاه دیپلماسی ادامه داد: در این سفر، آقای گروسی به ابتکار خود و برای ملاقات با مقام‌های ایتالیایی به رم آمد و ظاهراً با استیو ویتکاف هم ملاقات داشته است. اینکه ایشان در جریان روند مذاکرات قرار بگیرد، مثبت است و من هم در تهران با ایشان ملاقات داشتم و شاید اگر آن ملاقات در تهران نبود، من هم در رم با ایشان دیدار می‌کردم.
عراقچی در پایان خاطرنشان کرد: آژانس بخشی از این روند خواهد بود و نقش مهمی هم خواهد داشت. حضور ایشان مفید است، اما در داخل مذاکرات هنوز خیر، چرا که هنوز به مرحله‌ای نرسیدیم که نیاز به این کار باشد.
کد مطلب: 235815
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *