۰
دوشنبه ۱۶ مهر ۱۴۰۳ ساعت ۲۲:۵۲
مشاجره داخلی اسرائیلی‌ها در سالگرد طوفان الاقصی بالا گرفته است

قصور نتانیاهو در هفتم اکتبر

هم‌زمان با گذشت یک سال از جنگ نسل‌کشی رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه، شماری از نهادهای نظامی و امنیتی رژیم صهیونیستی در مقام دفاع از خود برآمده و اقدام به سرزنش سطوح سیاسی کرده‌اند.
قصور نتانیاهو در هفتم اکتبر
گروه بین‌الملل- سمیرا عبدالملکی: هم‌زمان با گذشت یک سال از جنگ نسل‌کشی رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه، شماری از نهادهای نظامی و امنیتی رژیم صهیونیستی در مقام دفاع از خود برآمده و اقدام به سرزنش سطوح سیاسی کرده‌اند.
به گزارش مردم سالاری آنلاین ،عملیات طوفان الاقصی درحالی امروز یکساله شده است که «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی با حضور در مراسم یادبود کشته‌های هفتم اکتبر به مناسبت سالگرد این عملیات گفت: ما از کشته‌ها و گروگان‌ها (اسرای صهیونیست در نوار غزه) یاد می‌کنیم.
وی که مورد خشم خانواده‌های اسرای صهیونیست به دلیل بی‌توجهی به سرنوشت آنها است، در این باره مدعی شد: ما متعهد به بازگرداندن گروگان‌ها هستیم و تل‌آویو یک سال پیش یک کشتار وحشتناک را پشت سر گذاشت.
به همین مناسبت، «بتسلیل اسموتریچ» وزیر تندرو دارایی رژیم صهیونیستی نیز اذعان کرد: اسرائیل که همه ما آن را دوست داریم و قدردانش هستیم، در روز هفتم اکتبر برای بسیاری از شهروندانش که در پناهگاه‌ها پنهان شده بودند، ده‌ها ساعت وجود نداشت.وی گفت: باید صدها بار عذرخواهی شود، اما سوال این است که از چه کسی باید عذرخواهی کنیم؟
«ایتامار بن گویر» وزیر تندرو امنیت داخلی رژیم صهیونیستی نیز در اظهاراتی تلاش کرد تا شکست این رژیم را توجیه کند.
وی در این باره تصریح کرد: ما در نیمه راه هستیم و با تمام تلاش برای پیروزی کامل در غزه، لبنان، ایران و کرانه باختری به کار خود ادامه خواهیم داد. بن گویر با بیان اینکه به مسلح کردن صهیونیست‌ها ادامه می‌دهد، تلاش کرد تا خانواده‌های اسرا را آرام کند و به همین منظور در اظهاراتی جنگ طلبانه گفت: تا زمانی که همه بازداشت شدگان آزاد شوند و مردم شمال با آرامش به شهرها و شهرک‌های خود بازگردند به جنگ ادامه خواهیم داد. «یوآو گالانت» وزیر جنگ رژیم صهیونیستی نیز در پیامی به مناسبت یک‌سالگی عملیات طوفان الاقصی گفت: حماس در هفتم اکتبر ۲۰۲۳ حمله مرگباری را علیه اسرائیل انجام داد و درپی آن ارتش عملیات نظامی را در نوار غزه آغاز کرد.وی ادامه داد: وظیفه ما است که برای بازگرداندن ربوده‌شدگان به خانه‌هایشان، حمایت از مجروحان و یادآوری کشته‌شدگان و داستان زندگی و مرگ‌شان همه‌ کاری کنیم.
گالانت نیز در تکاپو برای آرام کردن صهیونیست‌های معترض به ناکامی ارتش رژیم صهیونیستی در عملیات نظامی افزود: تل‌آویو برای بازسازی مناطق آسیب دیده اسرائیل، جنوب و شمال، و بازگرداندن ساکنان به خانه‌هایشان تلاش خواهد کرد.
در همین راستا، «اسحاق هرتزوگ» رئیس رژیم صهیونیستی پس از یک سال ناکامی در شکست مقاومت علی‌رغم تمامی حمایت‌های آمریکا و هم‌پیمانان غربی آن خواستار کمک به این رژیم در جنگ با آنچه «دشمنان» این رژیم خواند، شد.
هرتزوگ با چشم پوشی از برهم خوردن ثبات منطقه در نتیجه اقدامات و تجاوزات رژیم صهیونیستی به کشورهای مختلف مدعی شد: «جهان باید بفهمد که برای تغییر مسیر تاریخ و برقراری صلح و آینده بهتر در منطقه، باید از اسرائیل در نبرد با دشمنانش حمایت کند».
با این حال، «آویگدور لیبرمن» وزیر جنگ اسبق رژیم صهیونیستی و رئیس حزب «یسرائیل بیتنا» موضع متفاوتی را بیان کرد و نتانیاهو و کابینه‌اش را مقصر شکست در هفتم اکتبر دانست.
پس از افشای گزارش‌های خبری به نقل از منابع نظامی مبنی‌ بر اینکه نهادهای نظامی قبلا چهار اخطار به بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی درباره احتمال انجام عملیات توسط مقاومت فلسطین ارسال کرده و در مورد حمله به او هشدار داده بودند، شماری از نهادهای نظامی و امنیتی رژیم صهیونیستی به دنبال دفاع از خود بوده و اقدام به سرزنش سطوح سیاسی کرده‌اند.
براساس نوشته روزنامه فرامنطقه‌ای القدس العربی، سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی اعلام کرد از ماه مارس تا ماه ژوئیه ۲۰۲۳ سازمان اطلاعات چهار پیام هشدارآمیز ارسال کرده و توضیح داده چگونه کسانی که در عرصه‌های مختلف به عنوان «دشمن اسرائیل» توصیف می‌شوند، به آسیب‌های وارد شده به انسجام کابینه و به‌ویژه ارتش نگاه می‌کنند، اما نتانیاهو بیانیه‌ای صادر کرد و در آن به دروغ گفت ادعای تشکیلات نظامی مبنی‌ بر اینکه قبل از هفتم اکتبر در مورد حمله احتمالی غزه به او اخطار داده شده، واقعیت ندارد و ارزیابی‌های نهادهای امنیتی نشان‌دهنده هیچ هشداری نسبت به قصد حماس برای حمله علیه اراضی اشغالی نبود.
اما انکارهای او نظر صهیونیست‌ها را تغییر نداده و ۸۰ درصد از صهیونیست‌های شرکت‌کننده در نظرسنجی روزنامه عبری «معاریو» نتانیاهو را مسؤول آن حمله می‌دانند.
در همین راستا، روزنامه آمریکایی «نیویورک تایمز» نوشت نتانیاهو از جنگ غزه برای ماندن در قدرت سوءاستفاده کرده و هفتم اکتبر «میراث» او را نابود کرد، چرا که بحث خروج او از قدرت را نمی‌توان برای همیشه به تعویق انداخت.
با وجود همه این‌ها، ارتش رژیم اشغالگر که اقداماتش با شکست مواجه شده، به ناکامی خود در هفتم اکتبر اعتراف دارد.
در همین راستا، رئیس ستاد ارتش رژیم صهیونیستی اعلام کرد تحقیقات گسترده را درخصوص وقایع شهرک بئیری آغاز کرده و او با اعتراف به شکست خود و فرماندهان ارتشش فاش کرد که قصد دارد تا پایان سال جاری میلادی از سمت خود استعفا دهد.
گفتنی است از زمان آغاز طوفان الاقصی، تعدادی از فرماندهان ارتش رژیم صهیونیتسی از جمله آهارون حالیوا، رئیس بخش اطلاعات نظامی، یهودا فوکس، فرمانده منطقه مرکزی آوی روزنفلد و فرمانده لشکر غزه به دلیل عدم موفقیت در مقابله و ناکام گذاشتن حمله گردان‌های القسام از سمت خود استعفا داده‌اند. آخرین استعفا مربوط به سرتیپ یوسی سارییل، فرمانده یگان ۸۲۰۰ ارتش رژیم صهیونیستی، پس از ۱۱ ماه جنگ در غزه بود و به رؤسا و سایر نظامیان اطلاع داد که قصد استعفا از سمت خود را دارد. وی در پیام استعفای خود آورده است: «من مأموریت را آنطور که انتظار داشتم و آنطور که زیردستان، فرماندهان و شهروندان انتظار داشتند انجام ندادم.»
به دلیل این ناکامی‌های نظامی و امنیتی ارتش رژیم اشغالگر و سرویس‌های اطلاعاتی و به دلیل شرمساری ناشی از هجمه‌های سطوح سیاسی و راست افراطی، نیروهای اشغالگر دست به کشتارهای خونین بزرگ زدند و اشغالگران تمامی جنگ‌ها و عملیات نظامی خود در فلسطین را تشدید کردند.
علاوه‌ بر این، تعداد شهدای فلسطین به بیش از ۴۱ هزار تن و شمار مجروحان به بیش از ۹۰ هزار تن رسیده است و نیروهای اشغالگر از ابتدای جنگ تاکنون ۱۵۰ هزار واحد مسکونی را به‌طور کامل تخریب کرده‌اند و ۸۰ هزار واحد مسکونی غیرقابل سکونت و ۲۰۰ هزار واحد مسکونی نیمه‌ویرانه شده‌اند.
نیروهای ارتش اشغالگر همچنین ۳۳۰ هزار متر خطوط شبکه‌های آب و ۶۵۵ هزار متر خطوط شبکه فاضلاب و ۲ میلیون و ۸۳۵ هزار متر خطوط شبکه جاده‌ای و خیابانی در نوار غزه را منهدم کردند. آمارهای رسمی نشان می‌دهد که ارتش رژیم اشغالگر از آغاز جنگ ۸۳ هزار تُن مواد منفجره بر سر نوار غزه پرتاب کرده است.
کد مطلب: 224394
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *