; ?>; ?> چالش تامین کاغذ کتابهای درسی - مردم سالاری آنلاين
۰
جمعه ۲۸ تير ۱۳۹۸ ساعت ۲۲:۵۳

چالش تامین کاغذ کتابهای درسی

زهرا علی اکبری
صبر و شکیبایی در برابر مشکلات و تنگناها مقوله ای است که معمولا در شرایط بحرانی از سوی مسئولان نسبت به افراد جامعه درخواست و گوشزد می گردد تا با افزایش حوصله ی مقاومت خود، از دوران سختیِ اقتصادی، سیاسی، اجتماعی یا فرهنگی گذر کنند.
چالش تامین کاغذ کتابهای درسی
صبر و شکیبایی در برابر مشکلات و تنگناها مقوله ای است که معمولا در شرایط بحرانی از سوی مسئولان نسبت به افراد جامعه درخواست و گوشزد می گردد تا با افزایش حوصله ی مقاومت خود، از دوران سختیِ اقتصادی، سیاسی، اجتماعی یا فرهنگی گذر کنند. در حال حاضر  ایران با حجم ناعادلانه ای از تحریم ها مواجه است و هر روز نگرانی از این موضوع که تحریم، کارآمدی و کفایت صنایع و خدمات را هدف می گیرد و کاهش کیفیت را به بار می آورد، بیشتر و بیشتر می شود. اکنون بعد از گفتگوها و پیشنهادات زیادی که در باب مقاومت در برابر تحریم ها مطرح شده است، هجوم انواع تحریم‌ها بر کشور، از سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی سر در آورده است. باید پذیرفت که با وجود تحریم ها در برخی از امور دچار ناچاری شده ایم که اگر دیر تصمیم و اقدام شود، با آسیب های هر چند ناچیز اما عمیق روبه رو خواهیم شد. صرفنظر از تحریم بخش های دارویی، غذایی، حمل و نقل و... با غلبه شرایط تحریم بر برخی از کالاها، صنایع دچار رکود و البته عملکردی ضعیف و نادفاع شده اند. ذکر این نکته لازم است که در چند ماه اخیر که به دلیل تحریمِ کالاهای اساسی بالا و پایین رفت قیمت ها و البته مشخصا بالارفتن قیمت ها را داشتیم، در موادی همچون کاغذ، خمیردندان، مصالح ساختمانی، پفک، سیب زمینی، رب گوجه فرنگی و...که می توان با ظرفیت های داخلی پاسخگویِ تقاضای آن بود به شکل غیر قابل باوری افزایش قیمت و در بعضی موارد مواقع کمبود عرضه وجود داشت.
جدا از آن که مواد غذایی و بهداشتی و ساختمانی را می توان با درایت هایی هرچند سخت  تدبیر کرد، آنچه نگران کننده است آن قبیل کمبودها و افزایش نرخ هایی است که مستقیما بر مصرف کننده و آینده زندگی اش تاثیر می‌گذارد .
چند وقتی است مسئولان نظام آموزشی اذعان به کمبود کاغذ برای چاپ کتاب درسی می کنند و در فرصت های مختلف پیگیر تامین اعتبار مورد نیاز این مسئله هستند تا آنجا که معاون سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی با اشاره به اینکه تصمیم‌گیری برای تامین کاغذ مورد نیاز کتاب‌های درسی باید سریعتر انجام شود، گفته است: اگر کاغذ دیر برسد ممکن است برخی کتاب‌ها نیز بعد از مهر به دست دانش‌آموزان برسد.
برای آموزش و پرورش در کشور ما که کتاب محور است و کلاس درس صرفا بر پاشنه محتوای کتاب های درسی می چرخد،  تاخیر در دستیابی دانش آموزان به کتاب درسی معضلی است که آغاز سال تحصیلی را با چالش همراه می کند.
اگر نظام آموزشی غیرمتمرکز و نوینی داشتیم که متون آموزشی آن بر محتوای کتاب های درسی تاکید نمی کرد، بر این تاخیر صبر و حوصله جایز بود. اما آنچه در کلاس های درس و مدارس مشاهده می شود اتکای آموزشی معلمان بر کتاب درسی است که البته با توجه به ساختار سیستم آموزشی کشور درست هم است .
امید است که بسان سابق که تا جایی کمبود و کاستی به وجود آمد، مسئولان بدون پشتوانه دست به اقدامات انتحاری بی برنامه زدند و به نام تحول تمام کردند، نمایشهای عملکردی توخالی و بی اثر نداشته باشیم. البته از اوضاع نابسامان چندساله اخیر آموزش و پرورش بعید نیست که به جای حل مسئله کاغذ، بخشی از سند تحول بنیادین را به شکل دلخواه بازتعریف کنند که :«برای دستیابی به حیات طیبه بهتر است کتاب های درسی با تاخیر به دست دانش آموزان برسد.»
پایان تیرماه است و هر روز که می گذرد بیشتر به این مسیر وارد می شویم که کتاب های درسی به موقع در اختیار دانش آموزان قرار نگیرد. به جز دانش آموزان که متضرر اصلی این تاخیر هستند، بی شک معلمان نیز دچار چالش های تدریسی می شوند که از انرژی مفید آنان در پداگوژی برتر می کاهد. نه اینکه  یادداشت حاضر بر وجود کتاب درسی در کلاس درس تاکید کند، اما با توجه به جو تعلیم و تربیت در کشور نیاز است تا سال تحصیلی با تحویل کتاب های درسی آغاز شود.
 
کد مطلب: 111425
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *