۰
يکشنبه ۲ مهر ۱۳۹۱ ساعت ۱۱:۰۳

اخضر ابراهیمی با برکناری اسد موافق نیست

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان اینکه در نشست قاهره توانستیم طرف‌های گفت‌وگو را از تصمیم‌شان بر تغییر رئیس‌جمهوری در سوریه منصرف کنیم، گفت: در نشستی که اخضر ابراهیمی با وزیر امور خارجه کشورمان داشت،‌ وی بر بازگشت سریع آرامش و ثبات به سوریه با صالحی هم‌نظر بود.
وحید احمدی در گفت‌وگو با خبرگزاری خانه ملت،‌ با اشاره به نشست‌هایی که تا پیش از نشست قاهره برای حل بحران سوریه برگزار شده بود، گفت: وزارت امور خارجه کشورمان پیش از اجلاس فوق‌العاده مکه که با حضور سران کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی برگزار شد، نشستی مشورتی برای حل بحران سوریه و با حضور وزیران امور خارجه سی کشور در تهران برگزار کرد. نتیجه این نشست، هماهنگ شدن مواضع تعدادی از کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی و جنبش غیرمتعهدها با مواضع جمهوری اسلامی ایران در اجلاس‌های بعدی شد.
مصر از عدم حضور عربستان در نشست چهارجانبه قاهره ناراحت شد
نماینده مردم کنگاور،‌ صحنه و هرسین در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در اجلاس تهران نیز مرسی پیشنهاد داد تا کشورهای تأثیرگذار منطقه در قاهره دور هم جمع شوند تا درباره بحران سوریه راه‌حلی بیابند. نتیجه این شد که دو هفته پیش حسین امیرعبداللهیان معاون عربی آفریقایی وزیر امور خارجه کشورمان برای نشست ابتدایی و کارشناسی راهی قاهره شود و پس از او نیز علی‌اکبر صالحی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران ادامه مباحث را در سطح وزرای چهار کشور ایران، مصر، عربستان و ترکیه پیگیری کند که البته در نشست وزرا، نماینده عربستان نه حضور یافت و نه حتی حاضر شد علت آن را به میزبان نشست (وزارت امور خارجه مصر) اطلاع دهد که این رفتار سعودی‌ها، ناراحتی مصری‌ها را در پی داشت.
رئیس کمیته روابط خارجی مجلس افزود: پیشنهاد ایران درنشست‌های قاهره، اضافه شدن کشورهایی جدید (عراق، پاکستان و الجزایر) به مذاکرات بود که مورد قبول میزبان واقع نشد؛‌ با این حال بیشتر نتایجی که در این نشست‌ها به دست آمد، به سمت تأمین منافع ایران چربش داشت و سه کشور دیگر پذیرفتند تا نظرات ایران در سوریه اجرایی شود.
خطر سقوط اسد به طور کامل برطرف شده است
وی با اشاره به اینکه خطر سقوط اسد به طور کامل برطرف شده است، تصریح کرد: طرف‌های ترک و عرب مواضع روشنی در سوریه داشتند و همچنان بر تغییر رئیس‌جمهوری در سوریه اصرار داشتند که با مخالفت ایران بر پیش‌شرط تغییر رئیس‌جمهوری در سوریه، آنها نیز ناگزیر به پذیرفتن این مسأله شدند که با این تفاصیل، بشار اسد در جایگاه خود ماندنی شد.
سه نتیجه اساسی نشست قاهره
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان اینکه ایران اعلام کرده بود هر طرحی با پیش‌شرط برکناری اسد محکوم به شکست است، خاطرنشان کرد: نتیجه این نشست‌ها سه نکته اساسی بود، نخست اینکه جلوی خون‌ریزی گرفته شود؛‌ دومین مسأله هماهنگ کردن مصوبات این نشست‌ها با اخضر ابراهیمی، سازمان ملل، اتحادیه عرب و دیگر مجامع مهم جهانی بود و مصوبه سوم نیز، بررسی امنیتی ابعاد بحران سوریه و ارائه گزارش‌های کارشناسان امنیتی چهار کشور (در صورت حضور عربستان در ادامه مذاکرات) به نشست سران ایران، ‌مصر، عربستان و ترکیه در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک بود.
ارتقای روابط ایران و مصر با چراغ سبز دو طرف
عضو فراکسیون روحانیون مجلس یادآور شد: از دیگر مباحث مطرح شده در نشست دوم قاهره، بررسی چگونگی ارتقای سطح روابط ایران ومصر به سطح سفارت‌خانه بود که با وجود علاقه دو طرف به گسترش روابط ایران و مصر، قرار شد این مسأله پس از فراهم شدن بستر و زمینه‌های آن، با آرامش و تأنی بیشتری دنبال شود.
اخضر ابراهیمی با تغییر ناگهانی اسد موافق نیست
احمدی سپس به نشست صالحی با اخضر ابراهیمی در حاشیه نشست دوم قاهره اشاره کرد و گفت: اخضر ابراهیمی نیز با وزیر امور خارجه کشورمان در بازگشت سریع آرامش و ثبات به سوریه هم‌نظر بود و قائل به این بود که ابتدا باید درگیری‌های داخلی این کشور خاتمه یابد و سپس برای چگونگی اداره امور این کشور تصمیم‌گیری کرد. وی با تغییر ناگهانی اسد که موضع غرب، ترکیه و برخی کشورهای عربی است، موافق نبود.
دیدار با معلم و اسد
رئیس روابط خارجی مجلس با اشاره به پرواز هیأت ایرانی از قاهره به دمشق و دیدار با مقامات این کشور، افزود: پس از قاهره راهی دمشق شدیم که در این سفر،‌ صالحی با ولید معلم وزیر امور خارجه سوریه دیدار کرد و نتایج نشست قاهره را به او اطلاع داد و وزیر امور خارجه کشورمان نیز درخواست‌های دمشق از تهران را از زبان معلم شنید.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ابراز کرد: در دیدار صالحی با اسد، علاوه بر اینکه وی از روحیه خوبی برای ادامه مبارزه با تروریست‌ها برخوردار بود، اعلام کرد که تنها پیشنهادهایی که برای ادامه حیات سوریه خیرخواهانه باشد می‌پذیرد و از پذیرش هر نظر و پیشنهادی مبنی بر تغییرات اساسی در این کشور خودداری خواهد کرد.
عضو فراکسیون روحانیون مجلس بیان کرد:‌ البته منظور اسد از این سخن، طرح‌های غربی‌ها و برخی کشورهای عربی بر سرنگونی دولت دمشق است که از سوی آمریکا به ترکیه و عربستان و قطر تحمیل شده است؛ ‌اما طرح‌هایی که به بازگشت آرامش به سوریه کمک کند را می‌پذیرد.
آمریکا و صهیونیست‌ها،‌ صحنه‌گردان حقیقی وقایع سوریه
نماینده مردم کنگاور، صحنه و هرسین در مجلس با بیان اینکه جنس اتفاقات سوریه، با بهار عربی و بیداری اسلامی دیگر کشورهای خاورمیانه متفاوت است و بیشتر بر پاشنه دخالت‌های خارجی با محوریت آمریکا و رژیم صهیونیستی می‌چرخد، تأکید کرد: رمز بقای نظام سوریه تا به حال، حمایت غالب مردم این کشور از رئیس‌جمهوری فعلی آن و توجه آنها به این نکته است که اتفاقات داخلی سوریه، از سوی غربی‌ها و پول‌های نفتی برخی کشورهای عربی و سلاح‌های ترکیه به مردم این کشور تحمیل شده و در جریان است و خلاف اتفاقات مصرو تونس و لیبی، کنار رفتن رهبران سوری، خواسته مردم این کشور نیست.
وحید احمدی عضو کمیسیون امنیت ملی وسیاست خارجی مجلس علی‌اکبر صالحی وزیر امور خارجه کشورمان را در سفرهای هفته گذشته‌اش به قاهره و دمشق همراهی کرده بود
کد مطلب: 8036
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *