; ?>; ?> کمیسیون تلفیق حق رد کلیات بودجه را ندارد - مردم سالاری آنلاين
۰
سه شنبه ۲۷ فروردين ۱۳۹۲ ساعت ۱۲:۳۰

کمیسیون تلفیق حق رد کلیات بودجه را ندارد

اگر چنین حقی برای کمیسیون تلفیق متصور بود که بتواند بودجه را رد کند قاعدتاً باید قبل از اینکه کمیسیون‌های تخصصی وقت می‌گذارند این کمیسیون نظر دهد، مثل مراحلی که ما در مورد بررسی یک طرح یا لایحه در مجلس داریم.
نماینده مردم تهران در تذکری گفت: کمیسیون تلفیق بودجه، نمی‌تواند کلیات لایحه بودجه را رد کند.

حمید رسایی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی امروز (سه‌شنبه) طی تذکری در صحن علنی مجلس اظهار داشت: کمیسیون تلفیق کلیات بودجه را رد کرد و بودجه به صحن علنی مجلس آمده است و سخنگوی کمیسیون هم اعلام می‌کند که اگر مصوبه کمیسیون تلفیق در صحن هم رد شود لایحه به دولت برمی‌گردد.

وی افزود: کاری که الان در حال انجام است غیرقانونی است؛ براساس بند ۳ ماده ۱۸۶ آئین‌نامه داخلی مجلس کمیسیون تلفیق موظف است حداکثر ظرف مدت ۱۵ روز پس از پایان مهلت گزارش کمیسیون تخصصی ضمن رسیدگی به گزارش کمیسیون‌های تخصصی، گزارش نهایی خود را تنظیم و به مجلس شورای اسلامی ارائه کند.

وی ادامه داد: براساس این بند از آئین‌نامه کمیسیون تلفیق نمی‌تواند لایحه بودجه را رد کند و چنین حقی برای کمیسیون تلفیق در نظر گرفته نشده بلکه این کمیسیون موظف است که گزارش کمیسیون‌های تخصصی را مورد رسیدگی قرار دهد و در مورد رد و قبول آنها یک جمع‌بندی کند و این جمع‌بندی را که تلفیق نظر همه کمیسیون‌ها است به صحن علنی ارائه کند.

نماینده مردم تهران اظهار داشت: در تبصره ۳ ماده ۱۸۶ باز هم اشاره شده که در صورت عدم تصویب کلیات لایحه بودجه در صحن، فقط یکبار موضوع به کمیسیون تلفیق ارجاع می‌شود و زمان هم برای این موضوع تعیین شده و گفته شده که ظرف ۷۲ ساعت کمیسیون تلفیق گزارش خود را به مجلس ارائه کند که باز هم بر این اساس روشن می‌شود نقش کمیسیون تلفیق ترکیب کردن و تلفیق پیشنهادات کمیسیون‌های تخصصی با اصل بودجه‌ای است که دولت داده به نحوی که مورد قبول صحن علنی قرار گیرد نه اینکه بخواهد در مورد اصل لایحه اعلام نظر و آن را رد یا تأیید کند.

وی اضافه کرد: صحن علنی هم تنها یکبار حق رد دارد و اگر دوباره کمیسیون تلفیق نظری داد نمی‌توانیم رد کنیم و یا مجدداً آن را به کمیسیون ارجاع دادیم تا دوباره آن را تأیید یا رد کند.

رسایی گفت: کمیسیون تلفیق باید گزارش نهایی خود را که حاصل زحمت این کمیسیون است یکبار به صحن علنی برگرداند تا در صحن علنی رأی‌گیری شود و این اظهارنظر نهایی است چرا که در آیین‌نامه گفته شده کمیسیون تلفیق گزارش نهایی خود را به صحن علنی می‌دهد.

رسایی ادامه داد: اگر چنین حقی برای کمیسیون تلفیق متصور بود که بتواند بودجه را رد کند قاعدتاً باید قبل از اینکه کمیسیون‌های تخصصی وقت می‌گذارند این کمیسیون نظر دهد، مثل مراحلی که ما در مورد بررسی یک طرح یا لایحه در مجلس داریم.

وی اظهار داشت: براساس ماده ۱۴۷ آیین‌نامه داخلی اگر لایحه‌ای توسط کمیسیونی رد شود بایگانی می‌شود مگر اینکه بعد از چاپ و توزیع گزارش کمیسیون دولت از هیأت رئیسه درخواست بررسی مجدد کند؛ ما در حال حاضر نمی‌توانیم این کار را کنیم.

رسایی گفت: اگر ما کلیات بودجه را در صحن رد کنیم باید بایگانی شود و اگر هم تأیید کنیم براساس تبصره ۳ ماده ۱۸۶ باید وارد جزئیات شویم چرا که براساس آیین‌نامه در جلسه علنی پس از رسیدگی به کلیات لایحه بودجه و تصویب آن به پیشنهاد‌های مربوط به درآمدها و سایر منابع تأمین بودجه عمومی رسیدگی می‌شود.

رسایی سپس به لاریجانی گفت: معاونت قوانین شما هم طی نامه‌ای تمام این موارد را یادآوری کرده است؛ من فکر می‌کنم که صحن علنی نباید وارد رسیدگی به کلیات شود لذا بودجه باید به تلفیق برگردد؛ تلفیق حق دارد که جرح و تعدیل کند و نمی‌توانند آن را رد کند.

لاریجانی در پاسخ به تذکر رسایی گفت: این استدلال‌ها تماماً مطرح شد و معاونت قوانین هم نظرش را مطرح کرد اما در هیأت رئیسه همه این زوایا مورد بررسی قرار گرفت و نهایتاً همین راه مورد توجه قرار گرفت.

وی افزود: تمام استدلال این است که کمیسیون تلفیق نباید راجع به کلیات ورود کند؛ اگر ما اجازه بررسی کلیات را به کمیسیون تلفیق بدهیم ممکن است آن را رد کند که در این صورت باید به صحن بیاید.

رئیس مجلس ادامه داد: اداره قوانین به ما گفت که نباید در آیین‌نامه کمیسیون چنین چیزی باشد که در این صورت تلفیق باید لایحه‌ای را بدون بررسی کلیات مورد رسیدگی قرار دهد که این مخالفت قیود دیگر آیین‌نامه است لذا براساس این مباحث مقرر شد وقتی اجازه‌ای به کمیسیون تلفیق داده شد این کار انجام شود.

لاریجانی گفت: اگر ما این حق را که مطابق عرف وجود داشته قائل شویم ممکن است این حادثه رخ دهد و کمیسیون کلیات بودجه را رد کند و وقتی که رد کردند که باید مجلس نظر دهد لذا ما در هیأت رئیسه هم بحث کردیم و برای این که بن‌بستی به وجود نیاید تصمیم کنونی را گرفتیم.

رئیس مجلس خاطرنشان کرد: البته اگر آیین‌نامه دقیق‌تر نوشته می‌شد راحت‌تر بود؛ لذا اگر این استدلال‌ها را بپذیریم باید بگوییم که کمیسیون تلفیق در مورد لایحه بودجه مطلقاً وارد کلیات نشود که چنین چیزی نمی‌توانیم بگوییم چرا که هم براساس آیین‌نامه باید براساس کلیات بحث شود و هم اینکه روال گذشته این طور بوده و ما نمی‌توانیم الان ترک عادت کنیم.

لاریجانی اضافه کرد: در حال حاضر که کمیسیون کلیات بودجه را رد کرده در صحن علنی بررسی می‌کنیم و اگر کلیات تأیید شد برای بررسی جزئیات آن را به کمیسیون می‌فرستیم.
کد مطلب: 27578
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *