۰
دوشنبه ۲۹ بهمن ۱۴۰۳ ساعت ۱۲:۳۴

چگونه هزینه‌های نگهداری لیفتراک را کاهش دهیم؟ راهنمای جامع 1403

در این مقاله به بررسی روش‌های کاهش هزینه‌های نگهداری لیفتراک‌ها می‌پردازیم. از انتخاب مناسب تجهیزات تا انجام تعمیرات پیشگیرانه، هزینه‌ها را به حداقل برسانید.
چگونه هزینه‌های نگهداری لیفتراک را کاهش دهیم؟ راهنمای جامع 1403

چگونه هزینه های نگهداری لیفتراک را کاهش دهیم؟


لیفتراک ها یکی از مهم ترین ماشین ها و تجهیزات در صنایع تولیدی و کسب و کارهای مختلف است. بدون لیفتراک ها، انجام بسیاری از امور در صنایع سخت و عملا غیر ممکن خواهد بود. با این حال هزینه نگهداری این تجهیزات می تواند کمی گران باشد! اما چگونه هزینه های نگهداری لیفتراک را کاهش دهیم؟
 با یک سری کارها می توان به کاهش هزینه های نگهداری لیفتراک منجر شده و از کارایی آن بهره ببرید. در واقع می توانید مشکلات احتمالی که ممکن است برای این ماشین ایجاد شود را کنترل کرده و  با تعمیر و نگهداری پیشگیرانه از هزینه های مربوطه جلوگیری کنید.

اهمیت مدیریت هزینه های لیفتراک

برای کاهش هزینه های نگهداری انواع لیفتراک، لازم است تا مدیریت این وسایل نقلیه به نحو احسنت انجام شود. در واقع مهم ترین دلیل اهمیت مدیریت هزینه های لیفتراک، این است که نسبت به این وسیله دید بهتری پیدا کرده و از ضرر و زیان های ناشی از تعمیرات این وسیله، جلوگیری خواهید کرد.
در مدیریت هزینه لیفتراک ها، می توان از سرویس های به موقع دستگاه بهره برد و بدین ترتیب می توانید بسیار سریع به ایراد دستگاه پی ببرید و با هزینه ای معقول، این ایرادات را بر طرف کنید. مدیریت هزینه لیفتراک ها و رسیدگی به موقع به این دستگاه، باعث می شود تا طول عمر ماشین نیز افزایش پیدا کند و دیگر نیازی به خرید و تهیه مجدد ماشین نباشد.
 

سرویس های دوره ای، راهکارهای موثر

یکی از مهم ترین و اساسی ترین راهکارها در کاهش هزینه های نگهداری لیفتراک انجام سرویس های دوره ای می باشد. انجام سرویس های دوره ای می تواند در جلوگیری از خرابی این وسیله نقلیه نقش بسیار مهمی را ایفا کند و مزیت های زیر را به همراه دارد:
 
سرویس های دوره ای، راهکارهای موثر
 
  • جلوگیری از خرابی پر هزینه
    کاهش تعویض قطعات گران لیفتراک
    کاهش هزینه های نگهداری لیفتراک
    به حداکثر رسیدن عملکرد و راندمان دستگاه
    افزایش طول عمر مفید لیفتراک
به خاطر داشته باشید که عدم انجام تعمیر و نگهداری منظم لیفتراک ها و سرویس های دوره ای این دستگاه، می تواند باعث خرابی های مکرر تجهیزات شود و بدین ترتیب اپراتورهای دستگاه نیز در معرض خطرات ناشی از خرابی این دستگاه قرار خواهند گرفت. لیفتراک هایی که به صورت روزانه استفاده می شوند، لازم است تا هر 90 روز تحت بازرسی و سرویس قرار بگیرند.  

آموزش کارکنان برای استفاده بهینه

یکی دیگر از راهکارهای بسیار مهم در کاهش هزینه های نگهداری لیفتراک این است که تمامی اپراتورها و پرسنلی که با این دستگاه ها کار می کنند، آموزش های لازم را دیده باشند و بتوانند به خوبی با این وسیله کار کنند. اپراتورهایی که آموزش ندیده اند و از نحوه کارکرد و عملکرد بهینه دستگاه اطلاعاتی ندارند، ممکن است به این وسیله آسیب بزنند و بدین ترتیب هزینه های تعمیر افزایش پیدا کند.

1) کارکرد ایمن دستگاه لیفتراک

  • محدودیت ‌های ظرفیت و سرعت خودرو را بدانند.
    از عابران پیاده آگاهی داشته باشند.
    لیفتراک متناسب را برای انجام کار انتخاب کنند.
    تعویض و شارژ دقیق باتری ‌های لیفتراک را به خوبی انجام دهند.

2) تعمیر و نگهداری از دستگاه به صورت برنامه ریزی شده

  • نگهداری مناسب و صحیح لیفتراک ها و کاهش فشار بر روی دستگاه
    انجام سرویس های دوره ای به موقع و تعمیران برای نگهداری بهتر و جلوگیری از خرابی
    انجام بازرسی پی در پی پیش از شروع شیفت لیفتراک ها

3) مدیریت صحیح و شارژ باتری

  • آموزش های لازم در خصوص نحوه اجرای شارژ باتری ها
    حمل مناسب باتری های دستگاه و رعایت قوانین ایمنی برای آن
    جلوگیری از برخورد آب به باتری ها ( به منظور جلوگیری از  پخش شدن و نشت اسید و تولید بخارات سمی )
 

انتخاب قطعات یدکی با کیفیت

در تمامی وسایل نقلیه، انتخاب قطعات لیفتراک با کیفیت، می تواند از هزینه های تعمیرات و خرابی های پی در پی دستگاه جلوگیری به عمل آورد. به صورت کلی با انتخاب قطعات یدکی اصلی و با کیفیت، می توانید به راحتی منجر به کاهش هزینه های نگهداری لیفتراک بشوید و این دستگاه را تا مدت زمان زیادی استفاده و نگهداری کنید!
 

انتخاب قطعات یدکی با کیفیت


 
شایان ذکر است که تأمین و استفاده از لوازم یدکی اصلی و مناسب، می تواند کارایی و بهره وری دستگاه لیفتراک را افزایش دهد و بدین ترتیب عملکرد و بازده این ماشین را بهبود ببخشد.  از سوی دیگر استفاده از لوازم یدکی و قطعات اصلی و با کیفیت، می تواند ایمنی را به هنگام کار با لیفتراک نیز تامین کند و  خطرات حوادثی که امکان وقوع دارد را در نتیجه اعتماد صاحبان و کاربران لیفتراک را بهبود ببخشد. نکته بسیار مهمی که باید بدانید این است که با تضمین ایمنی و قابلیت اعتماد، بهره‌ وری و عملکرد لیفتراک به صورت کلی افزایش خواهد یافت.

برنامه ریزی تعمیرات پیشگیرانه

برای نگهداری لیفتراک باید تمهیداتی را برای تعمیرات و سرویس نگهداری در نظر داشت.  در این راستا می توان یک چک لیست بسیار خاص را تهیه کرده و آن را در اختیار اپراتورها و بازرسان این ماشین ها قرار داد.  به صورت کلی  بررسی عملکرد ماشین و بخش های مختلف آن مانند شیلنگ‌ ها، مایعات، باتری و کنترل‌ ها، باید پیش از شیفت کاری انجام شود.

بررسی های ماهانه لیفتراک:

به غیر از بررسی های ذکر شده در فوق که برای پیش از شروع شیفت باید انجام دهید، یک سری تعمیرات و سرویس های لیفتراک باید به شکل ماهانه انجام شود. نکته بسیار مهمی که باید بدانید، این است که پس از به طور معمول پس از 200 ساعت کار با لیفتراک، بررسی ماهانه تعمیر و نگهداری این ماشین باید تخصصی تر باشد.

بررسی سالانه تعمیر و نگهداری لیفتراک:

باید اشاره داشت که به غیر از بررسی های ماهانه نیز این دستگاه ها باید به صورت سالانه کنترل و تعمیر شوند. در واقع تعمیر و نگهداری سالانه لیفتراک این اطمینان را به شما می دهد که تجهیزات مورد استفاده تان همچنان استانداردهای بالایی از ایمنی، توانایی عملیاتی و کارایی وسیله نقلیه دارد. در ادامه برخی از مهم ترین تعمیرات سالانه برنامه ریزی شده که برای سلامت ماشین باید انجام دهید را شرح می دهیم:
  • بررسی روغن ترمز
    بررسی قطعات موتور لیفتراک
    کنترل خنک کننده موتور
    کنترل و بررسی فیلتر سوخت
    روان کاری در هاب های درایو
    بررسی و کنترل عنصر صافی سوخت و جداکننده آب
    بررسی کردن عملکرد نور معکوس
    بررسی کردن  عملکرد سوئیچ پدال ترمز
    بررسی کردن عملکرد سوئیچ جهت
 
سخن پایانی:
در این مطلب سعی کردیم تا به بررسی کاهش هزینه های نگهداری لیفتراک بپردازیم و اطلاعاتی را در این خصوص در اختیار شما قرار دهیم. بنابراین برای کسب اطلاعات بیشتر به وب سایت تی دی اچ مراجعه کرده و با کارشناسان در این خصوص مشورت کنید.
 
سوالات متداول
قطعات و لوازم یدکی اصلی را از کجا تهیه کنیم؟
فروشگاه های تخصصی. فروشگاه‌های تخصصی لوازم یدکی لیفتراک، به شما امکان می‌ دهد تا مستقیماً از تامین کنندگان اصلی لوازم یدکی خرید کنید.
تعمیرات موتور لیفتراک شامل چه بخش هایی است؟
تعمیر یا تعویض سرسیلندر، پیستون ها، میل لنگ، یاتاقان ها، سوپاپ ها و رینگ ها، تنظیم موتور، زمان جرقه زنی و دور موتور، عیب یابی و رفع مشکلات مربوط به سیستم سوخت رسانی و جرقه زنی
چه قطعاتی از لیفتراک نسبت به سایر قطعات به تعویض نیاز دارند؟
برخی از قطعات لیفتراک مانند لاستیک ها، شاسی و برخی از قطعات موتور در صورت خرابی باید تعویض شوند.
 
کد مطلب: 232245
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *