رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا اضافه کرد: از جمعه (۳ اسفندماه) دایره بارش گستردهتر خواهد شد و میزان بارش برف یا تعداد استانهایی در معرض بارش برف قرار دارند، افزایش می یابد. طی روز جمعه بارش در استانهای آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، زنجان، قزوین، تهران، البرز، گیلان، مازندران، کردستان، کرمانشاه، لرستان، ایلام، چهارمحال و بختیاری، شمال خوزستان همچنین استان مرکزی و همدان پیشبینی شده است.
کاهش شدید دما؛ سهشنبه سردترین روز هفته خواهد بود
او با تاکید بر آغاز روند کاهش دما از شنبه (۴ اسفندماه) گفت: طی هفته آینده پدیده های جوی متفاوتی رخ خواهد داد. روز شنبه اغلب مناطق مذکور با بارش روبرو خواهند شد که استانهای آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، گیلان، مازندران، کردستان، کرمانشاه و بخشهایی از استان لرستان، همدان، مرکزی، تهران، البرز، قزوین و قم را در برمیگیرد و بارش در چهارمحال بختیاری نیزاتفاق میافند.
رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا در ادامه اظهارکرد: بارش طی روز شنبه (۵ اسفندماه) در استانهای گیلان و غرب مازندران همچنین استان اردبیل و بخشهایی از استان کردستان سنگین خواهد بود. انتظار بارش برف سنگین را خواهیم داشت و به همین سبب محورهای مواصلاتی استانهای مذکور و تمامی محورها در شمال غرب با مشکل مواجه خواهند شد.
خطر مسدود شدن جادهها و قطع برق در برخی مناطق
ضیاییان ادامه داد: احتمال قطع راههای روستایی وجود دارد و با توجه به زیرساخت هر منطقه و بارش برف سنگین ممکن است قطع برق و... نیز رخ دهد.
او اضافه کرد: طی روز یکشنبه (۵ اسفند) کماکان بارش در استانهای مذکور ادامه خواهد داشت. بارش در استانهای تهران و البرز نیز پیشبینی میشود.
به گفته ضیاییان بهطور کلی از روز پنجشنبه تا روز دوشنبه در بخش عمدهای از استانهای شمال غرب، استانهای ساحلی دریای خزر، استانهای حاشیهای البرز بارش اتفاق خواهد افتاد و طی روزهای شنبه و یکشنبه بارش در اغلب مناطق بهصورت بارش برف خواهد بود.
رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا اضافه کرد: با وجود خروج این سامانه در محدوده زمانی تقریبی سه شنبه (۸ اسفندماه)، سواحل دریای خزر و نواحی شمال شرق تحت تاثیر بارش خواهد بود و به همین سبب افت شدید دما اتفاق خواهد افتاد. در مناطق شمال غرب کشور تا حدود ۱۰ تا ۱۵ درجه سانتیگراد کاهش دما نیز پیشبینی میشود و در دیگر مناطق حدود ۶ تا ۸ درجه سانتیگراد کاهش دما اتفاق میافتد. استانهای زیادی دمای زیر صفر را تجربه خواهند کرد. بیشینه دما در برخی از استانها مثل استان اردبیل بالای صفر نخواهد بود.
ضیاییان ادامه داد: سه شنبه سردترین روز هفته آینده خواهد بود و پس از آن سرما طی روز چهارشنبه ادامه خواهد داشت و روند افزایش دما از روز پنجشنبه آغاز خواهد شد.
او با تاکید بر وقوع پدیدههای مختلف جوی در هفته پیش رو گفت: بخشهای جنوبی مانند استان کرمان و فارس علیرغم بارندگی احتمالا با وزش بادهای شدید نیز روبرو میشوند. وقوع رعد و برق در مناطق جنوبی نیز پیشبینی میشود.
پاسخ ضیاییان به شایعات: نه طوفان بیسابقه داریم، نه سردچال!
رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا با اشاره به اخبار منتشر شده در خصوص وقوع «طوفان» و «سردچال» طی هفته پیشرو گفت: نحوه بیان این اخبار نادرست بود. به عنوان مثال خبر با این تیتر منتشر شده بود که « خاورمیانه یخ میزند» آیا امکان دارد بندرعباس یخ بزند؟
او ادامه داد: هواشناسی کاهش دما را در شمال غرب و نواحی دیگری پیشبینی کرده است. خاورمیانه بسیار گسترده است و برخی ضمن بازی با اخبار واقعی، برای جلب مخاطب از عناوین فریبنده استفاده میکنند.
ضیاییان اضافه کرد: تصور کنید با وجود وضعیت ناترازی انرژی در ایران، از ساکنان مناطق جنوبی تا مناطق شمالی دچار نگرانی شوند. این وضعیت حجمی از مصرف انرژی و خسارت را تحمیل خواهد کرد.
رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا بار دیگر در پاسخ به این موضوع که این کاهش دما بر اثر سردچال است یا خیر؟ گفت: این اخبار اغراق آمیز است. کلمه «سردچال» اساسا کلمه درستی نیست و شاید معادل انگلیسی آن نیز پیدا نشود. آنچه که اتفاق میافتد، نفوذ هوای سرد است که به طور تقریبی هر چند سال شاهد نفوذ هوای سرد از عرضهای بالاتر بودهایم. نمونه واضح آن سال ۸۶ رخ داد.
ضیاییان در خصوص انتشار اخباری با تیتر «بزرگترین طوفان ۲۰ سال اخیر در خاورمیانه» نیز گفت: در این خصوص واژه طوفان، واژهای اشتباهی است. طوفان به معنی وزش باد است.
او تاکید کرد: با بارش برف روبرو خواهیم شد و این سامانه و کاهش دما ممکن است موجب مشکلات عدیده شود اما این بزرگترین طوفان یا بیشترین کاهش دما نیست.
هشدار قرمز در راه است؛ سفرها را به تعویق بیندازید
رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا به دستگاهها و هموطنان در خصوص این سامانه جوی هشدار دادهایم. روز گذشته هشدار نارنجی هواشناسی صادر شد و طی روز جاری احتمال صدور هشدار سطح قرمز بالاست. شرایط خطرناک است و باید تمهیدات ویژه از سوی مردم و مسئولان اندیشیده شود.
ضیاییان در پایان تاکید کرد: هموطنان باید سفرهای خود را به بعد از گذر این سامانه موکول کنند و پویش دو درجه کمتر را نیز رعایت کنند تا از این وضعیت گذر کنیم.