امروزه شما میتوانید نماهای کرتن وال را در اکثر آسمانخراشها و ساختمانهای اداری و تجاری کشورهای پیشرفته مشاهده کنید. در این نماها فناوری پیشرفته بههمراه طراحی زیباشناختی، ظاهری بینظیر به ارمغان آورده است. اگر شما هم برای کسب اطلاعات بیشتر درمورد این نماهای شیشهای مشتاق هستید، ادامه این مطلب را از دست ندهید.
نمای کرتن وال را "لامل" هم میگویند. این نما از مدرنترین نماهای ساختمانی بهشمار میرود که دارای ساختاری خود ایستا است. در نمای لامل تمامی وزن نما روی سازه کرتن وال و شاسیکشیهای مربوط به آن بوده و از این طریق حجم بار اضافه روی ساختمان را کاهش میدهند.
درصورت نصب صحیح این نمای شیشهای، امکان کاهش سنگینی حاصل از انرژیهای محیطی مانند باد، بارندگی و طوفان که به پوسته خارجی سازه وارد میشوند تا حد قابل توجهی وجود دارد. در معماری نوین امروزی سیستم کرتن وال را نوعی سازه مجزا و بهترین گزینه برای نمای سازههای مرتفع میشناسند.
نمای کرتن وال از فلزات و متریالهای سبکی همچون شیشه ساخته شده و وزن آنها روی ساختار اصلی سازه وارد نمیشود. بسیاری از مهندسین معماری معتقدند که با استفاده از نمای کرتن وال میتوانند ظاهری مدرنتر و هویتی نوین و پویا به ساختمان ببخشند. این نما همچنین خلاقیت معماران را افزایش میدهد و به آنها کمک میکند که طرحهایی خلاقانه ابداع نمایند.
ویژگیهای متعددی مانند عایقبندی مناسب، ظاهر زیبا، ایجاد فضاهای باز و همچنین انعطافپذیری در طراحی باعث شده که کرتن وال انتخاب فوقالعادهای برای ساختمانهای اداری باشد. این نما با فراهم کردن ویژگیها و مشخصههای زیر مزایای بسیاری برای ساختمانهای اداری در پی دارد.
بهمنظور بررسی دقیقتر تفاوتهای نمای کرتن وال با دیگر نماهای متداولی که اکثرا دیده میشود، به بررسی ویژگیها و کاربردهای هریک نسبت به نمای کرتن وال میپردازیم.
برخلاف نمای کرتن وال که در ساخت و پیادهسازی آن از متریالهای سبکی استفاده میکنند، در نماهای سنتی اصلیترین متریالها آجر و سنگ هستند؛ از همینرو ساختاری سنگینتر داشته و بهعنوان بخش جدانشدنی ساختمان ساخته میشوند.
نماهای سنتی بهپایهگذاری و استحکام سازهای بالایی نیاز داشته و امکان ایجاد طرحهای پیچیده روی آنها وجود ندارد. با این حال ممکن است از نظر عمر و ماندگاری نسبت به نمای کرتن وال از عملکرد بهتری برخوردار باشند؛ چرا که استحکام فیزیکی آنها بالا است. البته نباید فراموش کرد که نگهداری و تعمیر نماهای سنتی برخلاف کرتن وال به زمان و هزینه زیادی نیاز دارد.
از دیگر نماهایی که برای اغلب ساختمانها استفاده میشود، میتوان به نمای کامپوزیت اشاره کرد. در این نماها هم از مواد فلزی مانند نمای کرتن وال بهرهمی گیرند، با این تفاوت اصلیترین متریال در این نما برخلاف کرتن وال، پلیمر است.
با توجه به وجود پلیمر در ساخت نماهای کامپوزیتی، میتوان گفت که آنها در برابر شرایط جوی مقاومت بالایی دارند. نحوه نصب و نگهداری از این نماها بسیار ساده است؛ اما از جذابیت ظاهری و شفافیت کمتری نسبت به نماهای کرتن وال برخوردار هستند. شاید در رنگ و بافت نمای کامپوزیتی تنوع وجود داشته باشد؛ اما شفافیت ملیح و سبک مدرنی که کرتن وال بهنمایش میگذارد، جذابیت دیگری دارد که بههیچ عنوان قابل مقایسه نیست.
نماهای سنتی، نماهای سیمانی و گچی هم وزن بالایی به سازه اصلی منتقل میکنند؛ به همین دلیل اسکلت اصلی ساختمان باید قدرت بالایی برای پشتیبانی از چنین نماهایی داشته باشد. برخلاف نماهای کرتن وال که برای آسمانخراشها گزینهای مناسب بهشمار میرود، نماهای سیمانی و گچی را تنها میتوان در ساختمانهای مسکونی با ارتفاع کم استفاده کرد؛ چرا که در اجرای آنها محدودیتهای بسیاری وجود دارد.
علاوهبر موارد فوق از نظر زیبایی شاید امکان افزودن برخی از جزئیات یا حتی نقوش برجسته روی نماهای سیمانی و گچی وجود داشته باشد، اما تغییر آن طراحیها پس از اجرا به سختی امکان پذیر است.
نماهای فلزی هم درست مانند کرتن وال از مقاومت قابل توجهی در برابر خوردگی و شرایط جوی سخت برخوردار هستند. این نماها هم میتوانند انتخابهای خوبی برای ساختمانهای صنعتی و تجاری بهشمار آيند؛ چرا که با ظاهر صنعتی و مدرن خود جلوه ای خاص به محیط می بخشند. البته که زیبایی و جلوه نماهای فلزی به پای کرتن وال نمیرسد.
در این مطلب در رابطه با نمای کرتن وال اطلاعاتی در اختیار شما قرار دادیم. همانطور که متوجه شدید، در معماری مدرن نمای شیشهای یا کرتن وال طرفداران زیادی دارد. این نما به بهبود کاربری ساختمان کمک کرده و هزینههای کلی مصرف انرژی را پایین میآورد.