مایکل مان، سخنگوی کاترین اشتون، رییس سیاست خارجی اتحادیه اروپا تاکید کرد که «سه کشور اروپایی به علاوه سه (فرانسه، انگلیس، آلمان، روسیه، چین، آمریکا) همچنان به داشتن دور دیگری از گفتوگوها، به ریاست (کاترین اشتون) نماینده عالی اتحادیه اروپا به همراه مدیران سیاسی ۳+۳ با دکتر جلیلی (دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران) در اسرع وقت کاملا متعهدند.»
وی افزود: به این منظور هلگا اشمید (معاون اشتون) هفته گذشته با دکتر باقری (معاون جلیلی) در راستای بررسی زمانهای احتمالی (گفتوگوها) در تماس بوده است.
مایکل مان روز پنجشنبه در پاسخ به ایسنا افزود: تا به امروز ۳+۳ پاسخی از جانب ایران به پیشنهاد ملموس خود برای دیدار دریافت نکرده است.
سخنگوی اشتون تاکید کرد: ۳+۳ بر مبنای پیشنهاد قاطع و معتبر برای یک گام اعتمادساز که در نشست بغداد در مه ۲۰۱۲ ارایه کرد، به دنبال راهها و ابزارهایی برای تجدید این پیشنهاد بوده است.
وی در پاسخ به این سوال که آیا ۱+۵ قصد دارد به پیشنهادات ارایه شده از سوی ایران در نشست مسکو پاسخ دهد یاخیر؟ گفت: در رابطه با پیشنهاد ایران که پیش از تابستان ارایه شد، ۳+۳ واکنش خود را به نکات مختلف مطرح شده توسط ایران در زمان گفتوگوهای مسکو در ماه ژوئن و در طول نشست کارشناسان ۳+۳ با ایران در استانبول در ماه ژوئیه نشان داده است.
ایران در مذاکرات مسکو به طور جامع پیشنهادها، دیدگاهها و راهکارهای خود را در رابطه موضوع هستهیی ایران و نیز موضوعات مورد علاقه غیرهستهیی دو طرف در قالب پاورپوینت ارایه کرد و خواستار پاسخ ۱+۵ به پیشنهادات خود شد.
اظهارات سخنگوی اشتون در این باره در حالی بیان میشود که سعید جلیلی اخیرا در اظهاراتی تاکید کرد: پس از گفتوگوهای ایران و ۱+۵ در مسکو و ارایه پیشنهادهای منطقی جمهوری اسلامی ایران، انتظار جامعه جهانی آن است که این کشورها بتوانند با پاسخ منطقی به این پیشنهادها به میز مذاکره بازگردند.
ایران همواره برای مذاکرات با ۱+۵ و حل مسالمت آمیز موضوع هستهیی اعلام آمادگی کرده است اما ۱+۵ در ماههای اخیر به دلیل انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و نیز تعیین تیم جدید مذاکراتی این کشور برگزاری گفتوگو ها را به تاخیر انداخت.
جلیلی آبان ماه نیز در دیداری با سرگئی ریابکوف، معاون وزیر امور خارجه روسیه با بیان آمادگی همیشگی ایران برای انجام گفتوگوها تاکید کرد که «جمهوری اسلامی ایران امیدوار است که ۱+۵ هرچه سریعتر به میز گفتوگوها بازگردد» و برای تاخیر چند ماهه خود «در از سرگیری گفتوگوها پاسخ مناسب داشته باشد.»
جلیلی افزود: امیدواریم ۱+۵ با پاسخی مبتنی بر تامین حقوق ایران، برگزاری هرچه سریعتر گفتوگوها را شکل دهد.
در حالی که چیزی تا پایان سال ۲۰۱۲ باقی نمانده است به نظر میرسد با توجه به تعطیلات سال نو میلادی برگزاری این مذاکرات در اواخر ماه ژانویه ممکن شود.