بنابر روایت ایرنا، برنامهای که برای نخستینبار در کشور، مبتنی بر ویژگیهای بومی، اکولوژیکی و ظرفیتهای خاص هر شهرستان طراحی شده است.
این طرح، حاصل نگاهی نو به توسعهمحوری در بستر واقعیتهای محلی است؛ الگویی که تلاش میکند تا با اتکاء به توانمندیهای موجود، مدل متفاوتی از حکمرانی منطقهای را ارائه دهد.
رئیسجمهور در واکنش به این گزارش، با ابراز خرسندی از رویکرد علمی و بومی استان لرستان، این برنامه را ابتکاری ارزشمند خواند و از سایر استانداران خواست تا با الگو گرفتن از مدل لرستان، متناسب با شرایط اقلیمی، اجتماعی و اقتصادی استان خود، برنامهای راهبردی و بومی تهیه نمایند.
پزشکیان همچنین تاکید کرد که توسعه پایدار و اثربخش، تنها زمانی محقق میشود که از دل جغرافیا و داشتههای واقعی مناطق بجوشد، نه نسخههای واحد و غیرمنعطف.
این حمایت آشکار از رویکرد بومیسازی برنامههای توسعهای، نقطه عطفی برای لرستان و گامی مهم برای تعمیم الگوی حکمرانی منطقهمحور در سطح ملی خواهد بود.
استاندار لرستان، بههمراه اعضای مجمع نمایندگان استان، با رئیسجمهور دیدار کرد؛ نشستی که با طرح راهبردهای تحولساز در حوزههای کلان، لرستان را در مسیر پیشرفتی متوازن، هوشمند و پایدار قرار میدهد.
شاهرخی با مجمع نمایندگان استان با حضور در نهاد ریاست جمهوری، در دیداری اختصاصی با پزشکیان، با هدف بررسی دقیق ظرفیتها، نیازها و راهبردهای توسعهای لرستان، گزارش جامعی از نیازمندی های استان و نحوه تامین اعتبارات لازم در راستای پیگیری کارآمد و حل مطالبات استان در جلسات هیئت دولت، مطرح نمود.
همچنین در این نشست مهم، مجموعهای از موضوعات کلیدی و سیاستهای برنامه های راهبردی با هدف ارتقاء جایگاه لرستان در نقشه پیشرفت ملی مورد بررسی قرار گرفت.
توسعه متوازن و هدفمند استان با تأکید بر عدالتمحوری و محرومیتزدایی، حمایت ویژه از پروژههای پیشران و کلان در حوزههای زیربنایی، تولیدی و خدماتی، نقشآفرینی استان در برنامه هفتم پیشرفت کشور با تعریف نقشهای مؤثر و پایدار، تدوین برنامههای اقتصادی منسجم برای جذب سرمایهگذاری داخلی و خارجی در راستای سرمایه گذاری کارآمد برای بهبود تولید، بهبود زیرساختهای حیاتی استان در بخش حملونقل، انرژی، ارتباطات و آب، توسعه هدفمند گردشگری با نگاه به مزیتهای بینظیر طبیعی، تاریخی و فرهنگی استان از موضوعات مهم مطرح شده در دیدار با رییسجمهور بود.
همچنین تحول در کشاورزی با بهرهگیری از تکنولوژیهای نوین و حمایت از بهرهبرداران محلی، ارتقاء جایگاه آموزش عالی، پژوهش و نوآوری در مراکز علمی استان، صیانت از محیط زیست و منابع طبیعی بهعنوان سرمایههای استراتژیک لرستان، توسعه زیرساختهای بهداشتی و درمانی متناسب با جمعیت و نیازهای منطقهای، ایجاد سامانههای مدیریت بحرانهای طبیعی و افزایش تابآوری شهری و روستایی، بررسی فرصتهای تعامل و همکاری بینالمللی برای انتقال دانش، سرمایه و فناوری و تقویت و نهادینهسازی مشارکت مردمی در فرآیند توسعه از دیگر موضوعات مهم مطرح شده بود.
در پایان این دیدار، رئیسجمهور با استقبال از طرحها و پیشنهادهای ارائهشده، بر عزم جدی دولت برای پشتیبانی از پیشرفت لرستان تأکید کرد و خواستار پیگیری مستمر، همافزایی نمایندگان و تعامل سازنده با دولت شد.
پزشکیان ضمن برقراری ارتباط با چند تن از وزرا، در راستای حل مسائل و پیگیری موضوعات مطرح شده مقرر گردید که استاندار لرستان، جلسه ویژه ای با وزرای نفت و صمت با هدف تأمین مالی پروژه ها ، احیاء و فعال سازی واحد های راکد و همچنین حمایت از واحد های در حال ساخت استان، داشته باشد.
این نشست، نویدبخش دوران تازهای از تحول در لرستان است و نقطه آغازی برای عبور از چالشهای مزمن و گشودن مسیرهای تازه به سوی پیشرفت، اشتغال، و توسعه پایدار خواهد بود.