۰
دوشنبه ۱۲ آبان ۱۳۹۹ ساعت ۲۱:۰۶

۵ عارضه بلندمدت کووید-۱۹

پزشکان مطمئن نیستند که چه زمانی یا چه مدت طول می‌کشد تا علائم بلندمدت کووید-۱۹ در بیشتر افراد بهبود یابند. برای برخی این ممکن است به یک بیماری مزمن تبدیل شود. در ادامه با پنج مورد از رایج‌ترین عوارض بلندمدت کووید-۱۹ بیشتر آشنا می‌شویم.
پزشکان مطمئن نیستند که چه زمانی یا چه مدت طول می‌کشد تا علائم بلندمدت کووید-۱۹ در بیشتر افراد بهبود یابند. برای برخی این ممکن است به یک بیماری مزمن تبدیل شود. در ادامه با پنج مورد از رایج‌ترین عوارض بلندمدت کووید-۱۹ بیشتر آشنا می‌شویم.
 عصر ایران نوشت: «طی همه‌گیری بیماری کووید-۱۹ کروناویروس جدید کارشناسان سلامت را با سورپرایزهای ترسناکی مواجه کرده است. آن چه در ابتدا یک ویروس تنفسی به نظر می رسید، اکنون بیشتر شبیه مهاجمی است که به قسمت های مختلف بدن حمله می کند. همچنین به نظر می رسد افرادی که به این بیماری مبتلا شده و بهبود می یابند، فقط چند ماه در برابر آن مصونیت دارند. در برخی موارد نیز اگرچه بیماران بر ویروس غلبه کرده اما همچنان با احساس بیماری و اغلب ناتوانی مواجه هستند.»
«ایت دیس» همچنین نوشت: «اخیرا طی گزارشی در نشریه وال‌استریت ژورنال به شرایط مردی سنگاپوری اشاره شد که در فصل بهار به کووید-۱۹ مبتلا شده و پس از گذشت بیش از شش ماه همچنان با علائم این بیماری مانند خستگی، سینه درد و التهاب قلب مواجه است. علائم وی به اندازه ای شدید هستند که توانایی بازگشت به سر کار یا دیدار با خانواده اش را نداشته است. او یکی از موارد شدید تجربه علائم کووید-۱۹ در بلند مدت پس از پاکسازی ویروس از بدن محسوب می شود.
پزشکان فکر می کنند افرادی مانند این مرد سنگاپوری که پس از اتصال به دستگاه تنفس مصنوعی زنده باقی مانده اند، برای ریکاوری احتمالا حداقل به یک سال زمان نیاز خواهند داشت. البته این مدت زمان همچنان به طور دقیق مشخص نیست چون هنوز یک سال از زمان آغاز بیماری نگذشته است.
پزشکان مطمئن نیستند که چه زمانی یا چه مدت طول می کشد تا علائم بلند مدت کووید-۱۹ در بیشتر افراد بهبود یابند. برای برخی، این ممکن است به یک بیماری مزمن تبدیل شود. در ادامه با پنج مورد از رایج‌ترین علائم بلندمدت کووید-۱۹ بیشتر آشنا می شویم.
خستگی
بنابر نتایج نظرسنجی Long Hauler Symptom Survey، صد درصد بیماران کووید-۱۹ شرکت کننده در این نظرسنجی خستگی بلندمدت را گزارش کردند. پزشکان این مورد را برای ماه ها مشاهده کرده و پدیده ای است که دکتر آنتونی فائوچی متخصص بیماری‌های عفونی، آن را با سندرم خستگی مزمن که به نام انسفالومیلیت مایالژیک شناخته می شود، پیوند داده است. به گفته فائوچی، به طور روزافزون بر تعداد افرادی که ظاهرا ویروس را شکست داده اند اما پس از آن همچنان با احساس ضعف و خستگی و تنگی نفس مواجه هستند، افزوده می شود.
سینه درد
سینه درد پایدار توسط بسیاری از افرادی که با علائم بلند مدت کووید-۱۹ مواجه شده اند، گزارش شده است. یک دلیل این شرایط کوستوکندریت، التهاب غضروفی که دنده ها را به استخوان سینه متصل می کند، است. این درد می تواند با سرفه بلندمدت تشدید شود. بنا بر مطالعه‌ای که توسط مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا انجام شد، ۴۳ درصد افراد بهبود یافته از کووید-۱۹ اظهار داشتند که سرفه آنها ۱۴ تا ۲۱ روز پس از تشخیص برطرف نشده بود.
تنگی نفس
کووید-۱۹ موجب التهاب و آسیب ریوی می شود که می تواند تنفس را برای فرد دشوار کند. این شرایط می تواند برای هفته ها یا ماه ها باقی بماند. بنابر نظرسنجی Long Hauler Symptom Survey، تعداد ۱,۰۲۰ نفر از ۱,۵۶۷ بیمار کووید-۱۹ حاضر در این نظرسنجی تجربه این علامت را گزارش کردند.
التهاب قلب
به نظر می رسد کووید-۱۹ موجب التهاب در سراسر بدن از جمله ریه ها، مغز و قلب می شود. یک اثر این بیماری روی قلب کاردیومیوپاتی است که در آن عضله قلب سفت، ضخیم یا کشیده می شود. این شرایط بر توانایی قلب در پمپاژ خون تاثیر می گذارد که می تواند موجب مسائلی با شدت کم مانند خستگی تا شدت زیاد مانند نارسایی اندام شود.
مشکلات ذهنی
التهاب در مغز می تواند موجب مسائل روانی و عصبی مختلفی شود. در بیمارانی که علائم بلند مدت کووید-۱۹ را تجربه می کنند، نه تنها توجه به علائم جسمانی مانند خستگی و ناراحتی تنفسی اهمیت دارد بلکه باید مواردی مانند شرایط حافظه، افسردگی، اضطراب و اختلالات خواب نیز مورد توجه قرار بگیرند. بنابر مطالعه ای که اخیرا در نشریه Lancet منتشر شد، ۵۵ درصد افرادی که کروناویروس جدید در آنها تشخیص داده شد بود، علائم نورولوژیک بلند مدت حتی تا سه ماه پس از تشخیص را گزارش کردند.
چگونه سلامت خود را حفظ کنیم
در وهله نخست هر آن چه را می توانید برای پیشگیری از ابتلا - و شیوع - کووید-۱۹ انجام دهید. ماسک بپوشید، اگر فکر می کنید به کووید-۱۹ مبتلا هستید، تست بدهید، از حضور در مکان های شلوغ (به عنوان مثال در رستوران یا مهمانی خانوادگی) پرهیز کنید، تنها برای انجام کارهای ضروری از خانه خارج شوید، دست های خود را به طور منظم با اب و صابون بشویید، و سطوحی که اغلب با آنها در تماس هستید را ضد عفونی کنید. همچنین، با دنبال کردن یک رژیم غذایی سالم و دریافت مواد مغذی مانند ویتامین های C و A و روی می توانید به تقویت سیستم ایمنی بدن خود کمک کنید.
کد مطلب: 139115
برچسب ها: تندرستی
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *