او افزود: در مقابل این تحریمها دو وظیفه داریم؛ یکی اینکه باید تحریمها را از سر راه برداریم که باید با دیگران مذاکره و تعامل کنیم و دیگر وظیفه این است که باید این تحریمها را بیاثر کنیم که اینجا دیگر خودمان هستیم و باید به خودمان اکتفا کنیم و این وظیفه برای ما اولویت بیشتری دارد.
طبق گزارش انرژی پرس، عراقچی با اشاره به اینکه باید تحریمکنندگان را ناامید کرد، عنوان کرد: ماموریت بیاثرسازی تحریمها یک وظیفه عمومی است.
او ادامه داد: رفع تحریمها نیازمند مذاکره است، اما نه تحت سیاست فشار حداکثری. مذاکره نمیتواند از موضع ضعف صورت بگیرد زیرا دیگر اسمش مذاکره نیست و یک نوع تسلیم است، ما هرگز اینگونه پای میز مذاکره نمیرویم.
عراقچی با تاکید بر اینکه مذاکره باید هوشمندانه باشد، عنوان کرد: جمهوری اسلامی ایران هرگز مذاکره را ترک نکرده و نمیکند. تجربه برجام نشان داد آمریکا اهل عهد نیست و ایران اجازه تکرار این بدعهدی را نمیدهد. ایران خواهان مذاکره با کشوری نیست که همزمان سند تحریمهای جدید را امضا میکند.
او با تاکید بر نقش بااهمیت صنعت پتروشیمی گفت: این صنعت جزو ارزآورترین صنایع کشور بوده اما هنوز از ظرفیتهای کامل آن استفاده نشده است.
عراقچی عنوان کرد که باید تاب آوری را در خود افزایش داد و زمینه کار را فراهم کرد.
او بر اهمیت نقش بخش خصوصی تاکید کرد و گفت: دولت باید قوانین را برای بخش خصوصی تسهیل کند و باید نگاهها را به بخش خصوصی تغییر داد.
وزیر خارجه ایران افزود: نباید تمام تخممرغهایمان را در یک سبد بگذاریم بلکه باید تنوع صادراتی داشته باشیم. ظرفیتهای جدیدی از طریق بریکس، اتحادیه اوراسیا ایجاد شده و تعرفه ۹ هزار قلم کالا توسط این اتحادیه به صفر رسیده است.
عراقچی گفت: تحریم داخلی یک واقعیت است و ما موانع غیرضروری برای تولیدکننده و کارآفرین ایجاد کردهایم، مافیا هم که هست.
او تاکید کرد که معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه در خدمت این بخش از صنعت بوده و کارش مانع زدایی و هموار کردن راههای جدید است.