مدیرکل انتقال خون اصفهان گفت: برخلاف برخی شایعات اهدای پلاسما موجب تقویت سیستم ایمنی بدن میشود؛ نیازمند اطلاع رسانی صحیح در این ارتباط در راستای نجات جان بیماران بدحال کرونایی هستیم.
مجتبی زینلی در گفت و گو با مهر با اشاره به شرایط حاکم بر اهدا پلاسما اظهار داشت: لازم است ۲۸ روز از ترخیص بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستان گذشته باشد؛ شرایط اهدا کننده پلاسما با مراجعه به مرکز انتقال خواجو، توسط پزشک متخصص بررسی میشود و چنانچه شرایط اهداءکننده پلاسما فراهم باشد ۶ واحد پلاسما از اهداکننده گرفته خواهد شد.
وی افزود: چنانچه در روند معاینه، مشاوره و انجام آزمایش توسط پزشک متخصص، فردی شرایط اهدا پلاسما را نداشته باشد از فرد درخواست کننده پلاسماگیری نخواهد شد.
اطلاع رسانی و فراخوان در جذب اهدای پلاسما
مدیرکل انتقال خون اصفهان با بیان اینکه در ایام شیوع کرونا نیاز بیشتری به اهدای پلاسما احساس میشود، تصریح کرد: با اطلاع رسانی و همکاری رسانهها و فراخوان در بیمارستانها و همچنین تماس با افراد بهبود یافته از کرونا، این شهروندان را در جهت نجات جان همنوعان خود ترغیب میکنیم.
وی ادامه داد: همچنین از مدیریت شهری درخواست داریم تا بخشی از تبلیغات شهری را به پیام تشویق به اهدای پلاسما برای نجات جان بیماران بدحال اختصاص یابد.
تمام خدمات انتقال خون رایگان است
زینلی اهدا پلاسما را امری خداپسندانه و خیرخواهانه دانست و گفت: فردی که نسبت به اهدای پلاسما اقدام میکند علاوه بر تقویت سیستم ایمنی خود در راستای نجات فرد دیگری برمی آید و همین موضوع، او را از نظر روانی نیز ایمن میکند.
وی اضافه کرد: از آنجا که تمام خدمات سازمان انتقال خون به صورت رایگان انجام میشود، اهدا پلاسما هم به صورت رایگان است و برای ارائه خدمات بیشتر، وسیله ایاب و ذهاب اهداءکننده توسط اداره کل انتقال خون استان اصفهان فراهم شده است.
مدیرکل انتقال خون اصفهان اشارهای هم به نیاز مراکز درمانی به پلاسما داشت و گفت: مراکز درمانی در سطح استان اصفهان به صورت روزانه، درخواست دریافت پلاسما را ارسال میکنند و حجم مورد نیازی را هم دریافت خواهند کرد؛ از آنجا که پلاسما قابلیت ذخیره سازی دارد بخش باقیمانده ذخیره میشود.
اهدای ۲۷۰ واحد پلاسما در استان اصفهان از اردیبهشت ماه
وی افزود: از اردیبهشت ماه تاکنون بالغ بر ۲۷۰ واحد پلاسما در استان اصفهان توسط بهبودیافتگان کرونا اهدا شده است.