وزیر امورخارجه آمریکا به شرط رئیس جمهور ایران برای مذاکره واکنش نشان داد.
به گزارش ايسنا، مایک پمپئو وزیر امورخارجه آمریکا در گفتوگو با روزنامه واشنگتن پست در پاسخ به سوالی درباره پیشنهاد رئیس جمهور ایران مبنی بر اینکه تهران در صورتی با واشنگتن مذاکره خواهد کرد که تحریمهای ایران لغو شود، گفت که این، مشابه همان پیشنهادی است که به جان کری (وزیر امورخارجه پیشین آمریکا) و رئیس جمهور اوباما ارائه شده بود.
این مقام آمریکایی اظهار داشت: رئیس جمهور ترامپ تصمیم نهایی را در این زمینه اتخاذ میکند اما این، همان مسیری است که دولت قبلی نیز طی کردند و منجر به برجام شد. توافقی که این دولت، رئیس جمهور ترامپ و خود من معتقدیم یک فاجعه بود.
وزیر خارجه آمریکا تردد ظریف در نیویورک را محدود کرد
پمپئو به سفر محمد جواد ظریف وزیر امورخارجه کشورمان به نیویورک هم اشاره کرد و گفت که آمریکا تنها برای عمل به الزاماتش طبق قوانین سازمان ملل به ظریف و هیئت همراهش ویزای سفر به نیویورک را داده است اما تردد آنها در این شهر کاملاً محدود است.
پمپئو در ادامه تصریح کرد که هیئت ایرانی به سرپرستی محمد جواد ظریف تنها میتواند بین مقر سازمان ملل و محل اقامتشان و همچنین اقامتگاه سفیر ایران در سازمان ملل رفت و آمد داشته باشد.
وی خاطر نشان کرد: دیپلماتهای آمریکایی در تهران رفت و آمدی ندارند. بنابراین، از نظر ما دلیل وجود ندارد که دیپلماتهای ایرانی نیز آزادانه در نیویورک تردد کنند. ما به وزیر خارجه ظریف و هیئت همراهش تمامی حقوقی که آنها تحت توافقات سازمان ملل از آن برخوردارند را اعطا کردهایم و چیزی بیشتر از این نخواهد بود.
این در حالیست که «سیدعباس موسوی»، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در خصوص اعلام محدودیت برای وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در سفر کاری به نیویورک، افزود: همان طور که وزیر امور خارجه امریکا در مصاحبه شان اعتراف کرد ناراحتی آنها از تاثیر گذاری سفرهای کاری دکتر ظریف و حضور رسانه ای ایشان و اثری است که بر افکار عمومی آمریکا و جهان می گذارد.
وی ادامه داد: قطعاً اعمال محدودیت حضور در برخی خیابان های نیویورک تاثیری در برنامه های کاری ایشان ندارد. دکتر ظریف معمولاً در مقر سازمان ملل متحد، نمایندگی دائم ایران و اقامتگاه سفیر جمهوری اسلامی ایران در رفت و آمد هستند و همه دیدارها، مصاحبه ها و سخنرانی هایشان را در همین مکان ها انجام می دهند.
پمپئو در ادامه این گفتوگو در اظهاراتی خصمانه گفت که همتای ایرانیاش از آزادیهای مدنی در آمریکا برای تبلیغات بدخواهانه خود استفاده میکند. وی در ادعاهای بیاساس خود ایران را به سرکوب آزادی بیان و زندانی کردن مخالفان متهم کرد.
اگر تلویزیون ایران دعوتم کند میپذیرم
وزیر امورخارجه آمریکا همچنین گفت که اگر به او پیشنهاد حضور در تلویزیون ایران داده شود، آن را خواهد پذیرفت چراکه ظریف نیز چنین فرصتی داشته است.
وی در ادعایی مضحک گفت: در این صورت به ایرانیان خواهم گفت که بهطور جدی به آنها فکر میکنیم. ما حامی مردم ایران هستیم و میدانیم که جمهوری اسلامی به نفع آنها عمل نمیکند.
پمپئو در ادامه این گفتوگو از اظهار نظر درباره این سوال که آیا مقامات آمریکایی دیداری با وزیر امورخارجه ایران در سازمان ملل طی هفته جاری یا نشست مجمع عمومی در ماه سپتامبر خواهند داشت، سر باز زد.
در حالی که تنشها میان تهران و واشنگتن به دلیل اقدامات آمریکا در یک سال گذشته، شامل خروج از توافق هستهای، بازگرداندن تحریمهای ایران، وضع تحریمهای جدید علیه تهران و افزایش حضور نظامی در منطقه شدت یافته است، رئیس جمهور و وزیر امورخارجه آمریکا بارها ادعا کردهاند که آماده مذاکره بدون پیش شرط با جمهوری اسلامی هستند.
وی همچنین درباره اقدام ترکیه برای خرید سامانه اس -۴۰۰ از روسیه گفت که واشنگتن به دقت این موضوع را دنبال میکند.