۰
دوشنبه ۲۴ دی ۱۴۰۳ ساعت ۰۰:۰۶
«مردم سالاری» بررسی می‌کند

نمایش اقتدار نیروهای مسلح به وسعت ایران

این روزها نیروهای مسلح اعم از ازتش جمهوری اسلامی و سپاه پاسداران در حال اجرای رزمایش‌های عظیم در پهنه آسمان، آب و خاک ایران بزرگ هستند تا بتوانند گوشه ای از اقتدار خود را به منصه ظهور برسانند و به متجاوزان و قدرت‌هایی که در حال دندان نشان دادن اند بگویند که ایران و ایرانی همواره حافظ وطن و نظام اسلامی است.
نمایش اقتدار نیروهای مسلح به وسعت ایران
گروه سیاسی- رحمان زین الدین: این روزها نیروهای مسلح اعم از ازتش جمهوری اسلامی و سپاه پاسداران در حال اجرای رزمایش‌های عظیم در پهنه آسمان، آب و خاک ایران بزرگ هستند تا بتوانند گوشه ای از اقتدار خود را به منصه ظهور برسانند و به متجاوزان و قدرت‌هایی که در حال دندان نشان دادن اند بگویند که ایران و ایرانی همواره حافظ وطن و نظام اسلامی است.
به گزارش مردم سالاری آنلاین ،رزمایش‌هایی که امروز در سراسر ایران درحال برگزاری است در ادامه رزمایش‌های پیشین نیروهای مسلح از سالیان قبل است که براساس جدول برنامه ریزی شده هر ساله برگزار می‌شود اما این بار برای اولین بار این رزمایش دو ماه یعنی تا پایان سال 1403 ادامه خواهد داشت تا هر چه بیشتر بر توانایی دفاعی خود در برابر تهدیدات بیافزایند.
برای انجام تمامی رزمایش‌ها چندین هدف مورد توجه برگزار کنندگان آن به خصوص ستاد کل نیروهای مسلح به عنوان مرکز فرماندهی نیروهای نظامی کشور مورد توجه قرار می‌گیرد که شامل آمادگی عملیاتی، ارزیابی و بهبود تجهیزات، تقویت همکاری بین نیروهای مختلف، افزایش روحیه و انسجام و نمایش قدرت بازدارندگی است.
استفاده از جدیدترین تجهیزات دفاعی
در جریان تجاوز رژیم صهیونیستی در چند ماه گذشته به خاک وطن، دشمن که خیال می‌کرد با استفاده از جدیدترین تجهیزات نظامی می‌تواند وارد آسمان کشور شود و به راحتی مراکز نظامی مان را مورد تعرض قرار دهد، ناگهان با مقاومت و عملکرد بسیار غیرمنتظره و قدرتمند سامانه‌های پدافندی ایران بخصوص سامانه‌های بومی از جمله باور 373 مواجه شد که شگفتی آنان را که ادعا می‌کنند قدرتمندترین و بروز ترین سامانه پدافندی موجود در جهان از جمله سامانه تاد را در اختیار دارند، شد.
یکی از اهداف برگزاری رزمایش‌های مختلف در کشور ارتقا قدرت بازدارندگی و تغییر محاسبات دشمنان است البته در کنار آن متخصصان نیروهای مسلح معایب و ایرادات سامانه‌های دفاعی و تهاجمی کشور را مورد بررسی قرار می‌دهند و در مسیر بهبود عملکرد آنها برنامه ریزی‌های دقیقی خواهند داشت.
امروز اگر مردم ایران در آرامش خیال از برقراری امنیت قرار دارند مدیون خون شهدای 8 سال دفاع مقدس هستند که به باعث درس گرفتن نسل‌های آینده از انها شده است. همین موضوع باعث شد که رهبر انقلاب فرمان تاسیس جهادخودکفایی نیروهای مسلح را صادر کنند و این اقدام منجر به جذب هزاران جوان نخبه در مراکز توسعه تجهیزات دفاعی کشور شد به شکلی که امروز ایران اسلامی در ساخت بسیاری از ادوات نظامی سرآمد جهانی است. مثال آنرا می‌توان بعد از عملیات وعده صادق یک و پرتاب هزاران پهباد به سمت سرزمین‌های اشغالی عنوان کرد که بعد از آن بسیاری از کشورها مشتری این پهبادها شدند.
از سوی دیگر رهبر معظم انقلاب همواره بر افزایش توان نظامی تاکید دارند و چندین بار در سخنرانی‌های خود گفته اند که «دوران بزن در رو دیگر گذشته است.»
برهمین اساس تجهزات دفاعی کشورمان با توجه به قرار گرفتن ایران در موقعیتی ژئوپلتیک در منطقه ای بحران زده که نیروهای خارجی با جدیدترین تجهیزات نظامی در ان حضوری ملموس دارند، دلیلی است که باعث می‌شود دانشمندان عرصه دفاعی به فکر ساخت جدیدترین سلاح‌ها با جدیترین فناوری‌های روز از جمله هوش مصنوعی باشند.
مقابله با تهدیدات از تروریستی تا نظامی
برهمین اساس ایران اسلامی همواره در معرض تهدیدات مختلف قرار داشته که از جمله این تهدیدات می‌توان به تهدیدات نظامی، تهدیدات تروریستی و تهدیدات سایبری اشاره کرد.
برگزاری رزمایش‌های مختلف در مناطق متفاوت کشور می‌توان زمینه‌ای برای مبارزه با این تهدیدات باشد مانند برگزاری رزمایشی بزرگ در منطقه سیستان و بلوچستان برای مقابله تهدیدات گروهک‌های تروریستی در این منطقه که باعث می‌شود نیروهای مسلح توانایی خود را در مقابله با انواع مخاطرات امنیتی، تروریستی و نظامی افزایش دهند.
در عین حال برگزاری رزمایش‌ها می‌تواند در میان نیروهای مسلح و سربازان وطن نوعی ارتباط عمیق عاطفی میان آنها با نظام و کشور ایجاد کند به شکلی که برای ایجاد امنیت در داخل کشور تلاش مستمری داشته باشند.
البته برگزاری رزمایش اخیر در کشور با حضور تمامی نیروهای چندگانه مسلح در سپاه و ارتش برگزار می‌شود و این نیروها به نمایش اقتدار خود خواهند پرداخت.
حضور تمامی زیر مجموعه‌های ارتش و سپاه در رزمایش
برای اولین بار خبر آغاز این رزمایش را سرلشکر غلامعلی رشید از فرماندهان عالی رتبه نیروهای مسلح رسانه ای کرد و گفت که در روزهای آینده رزمایش بزرگی و پرحجمی در سراسر کشور برگزار خواهد شد.
سردار شادمانی فرمانده قرارگاه رزمایش‌های اقتدار نیروهای مسلح نیز با بیان اینکه رویکرد این رزمایش‌ها امنیتی و مقابله با گروه‌های تروریستی است، گفت: این رزمایش‌ها در یک جدول زمانی و از امروز تا دو ماه دیگر در آسمان، زمین و دریاهای ایران برگزار می‌شود.
فرمانده قرارگاه رزمایش‌های اقتدار نیروهای مسلح گفت: یگان‌های نیروی زمینی ارتش در غرب و شرق کشور، یگان‌های نیروی زمینی سپاه در غرب، جنوب غرب و جنوب کشور و ده‌ها هزار بسیجی در سپاه‌های استانی در این رزمایش‌ها در استان‌های مختلف به تمرین مقابله با تروریسم خواهند پرداخت.
البته از روز 15 دی ماه نیز رزمایش پیامبر اعظم 19 با حضور رسته‌ها و واحدهای تخصصی نیروی زمینی سپاه در منطقه غرب کشور آغاز شد و سناریوهای عملیات واکنش سریع که انتقال سریع نیرو و تجهیزات به منطقه رزمایش است، صورت گرفت.
مرحله اول این بخش از رزمایش توسط تیپ میرزا کوچک‌خان نیروی زمینی سپاه پاسداران اجرا شد و مراحل بعدی آن در منطقه غرب کشور در حال برگزاری است. در این رزمایش که با حضور رسته‌ها و واحدهای تخصصی نیروی زمینی سپاه در منطقه غرب کشور اجرا خواهد شد، سناریوهای عملیات واکنش سریع نیز اجرا می‌شود که انتقال سریع نیرو و تجهیزات به منطقه رزمایش یکی از بخش‌های این نوع عملیات است که در مرحله اول رزمایش توسط تیپ میرزا کوچک خان اجرا شد و مراحل مختلف آن تا روز پنج شنبه در غرب کشور ادامه خواهد داشت.
موضوع مهمی دیگر برگزاری رزمایش پدافند در منطقه نطنز یعنی در نزدیکی مراکز هسته ای ایران انجام شد. اهمیت این مرحله از رزمایش در این بود که طی روزهای گذشته و با حضور دونالد ترامپ رئیس جمهوری جدید آمریکا در کاخ سفید تهدیدات آمریکا نسبت به ایران بسیار بیشتر شده و احتمال حمله نظامی آنها به مراکز هسته ای داده می‌شود به همین دلیل این مرحله از رزمایش اهمیت فوق‌العاده‌ای داشت، حتی به شکلی که پدافند هوایی برای مقابله با بمب‌های سنگرشکن مورد آزمایش قرار گرفت.
این بمب‌های سنگرشکن که رژیم صهیونیستی در جنوب لبنان از آنها استفاده کرده بود و آمریکا در اختیار آنها قرار داده است می‌تواند تا عمق 60 متری زمین نفوذ کرده و منجر به انفجارهای عظیمی شود.
از سوی دیگر ایران اسلامی در شمال و جنوب دارای مرزهای گسترده آبی است و این مرزها از سویی با اینکه برای کشور یک فرصت محسوب می‌شوند ولی با وجود پایگاه‌های نظامی کشورهای متخاصم در آن به نوعی تهدید هم به حساب می‌آیند برای همین نیروهای مسلح بخصوص نیروی راهبردی دریایی ارتش جمهوری اسلامی و نیروی دریایی سپاه در طی سال‌های گذشته اقدام به افزایش توان دفاعی خود در این پهنه بخصوص برای حفاظت از منافع ملی و تاسیسات نفتی و بنادر مهم کشورمان کرده است.
بخش رزمایش دریایی را نیز سردار نائینی سخنگوی سپاه رسانه ای کرد و گفت که از روز ۲۹ دیماه تا ۴ بهمن ماه رزمایش بزرگ اقتدار پیامبر اعظم ۱۹ دریایی در خلیج فارس انجام خواهد شد. همچنین رزمایش کنترل تردد هوشمند تنگه هرمز با حضور بیش از ۳۰۰ شناور نظامی و رزم پهپادی در محدوده تنگه هرمز در ۲۲ دی ماه توسط مناطق یکم، پنجم و پایگاه جاسک انجام شده است.
برگزاری بزرگترین رژه دریایی سپاه با حضور بیش از ۲۰۰۰ فروند شناور نظامی و مردمی در تنگه هرمز به عنوان بخش دیگری از رزمایش اقتدار پیامبراعظم (ص)۱۹ در ۸ بهمن ماه توسط مناطق دو، سه و چهار نیروی دریایی سپاه برگزار می‌شود.
بخش دیگر رزمایش دریایی سپاه الحاق ناو پهپادبر شهید بهمن باقری یکی از مهم‌ترین پروژه‌های قدرت ساز نیروی دریایی سپاه و الحاق ناو شهید رئیسعلی دلواری خواهد بود.
ناو اقیانوس‌پیمای سردار شهید بهمن باقری قابلیت دریانوردی در اقیانوس‌ها تا برد ۲۲ هزار مایل دریایی و قابلیت نشست و برخاست جنگنده‌های بدون سرنشین و حمل و بکارگیری انواع بالگرد با باند پرواز با طول ۱۸۰ متر را دارد. این ناو قابلیت به آب اندازی و آبگیری شناورهای موشک‌انداز سبک مجهز به موشک‌های کروز برد متوسط و بلند را دارا می‌باشد. قدرت دریامانی و عملیاتی تا فورس ۹ و مجهز به سامانه‌های پدافندی برد کوتاه و متوسط می‌باشد.
همچنین نیروی دریای سپاه در رزمایش مرکب اتحاد در دهه اول اسفند ماه با نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران و کشورهای حوزه خلیج فارس شرکت خواهد داشت‌. دو رزمایش پایگاهی اقتدار پیامبر اعظم (ص )۱۹ نیروی دریایی سپاه در ۸ و ۱۶ بهمن ماه همزمان با بسیج دریایی در دو پایگاه جاسک و جاه بهار برگزار خواهد شد.
نیروهای زمینی سپاه برای نخستین بار در تجربه قدرت رزم زمینی، رسته‌های گوناگون در عین حفظ سازمان و ساختار، از گردان‌های رزم زمینی در یک عملیات شبیه سازی شده واقعی پشتیبانی کردند. یکی از اضلاع مهم و اساسی امنیت، بومی‌سازی امنیت و مشارکت نیروهای بومی و مردمی بر پایه راهبرد امنیت مردم پایه است؛ بر همین اساس شاهد ستون‌کشی اقتدارآمیز بیش از یک هزار نفر از نیروهای بومی و محلی با تجهیزات و خودروهای تاکتیکی و مشارکت مؤثر و فعال آنان در قالب گردان امام حسین(ع) در این رزمایش بودیم.
همه یگان‌ها و واحدهای شرکت کننده اعم از تکاوری، تیپ مخصوص، مردمی و بومی، یگانه‌های پهپادی اعم از شناسایی و رزمی، هوانیروز، جنگال، زرهی، توپخانه، ادوات و ریز پرنده‌ها و... با رویکرد محمول، غیر ثابت، خود کافی و در عین حال واکنش سریع عمل کردند و هر یگان متناسب با مأموریت، نقش خود را در شکل‌گیری فرایند عملیات هم‌افزا و ترکیبی به خوبی دنبال خواهد کرد.
تمامی این موارد و دیگر بخش‌های رزمایش بزرگ که قرار است تا پایان سال ادامه داشته باشد برای کشورهای دوست حامل پیام صلح و دوستی است و برای دشمنان هدشداری است که نیروهای مسلح ایران از هرگونه تجاوز به خاک
خود نخواهد گذشت.
کد مطلب: 230230
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *