; ?>; ?>
انتخابات مجلس دهم شوراي اسلامي به مثابه ديگر انتخاباتهاي پرشور نظام مردمسالار ديني ايران اسلامي با مشارکت ملت فرهيخته برگزار شده، از جمله صحنههاي شکوهمندي بود که مردم فهيم؛ رشيد و با تدبير و دور انديش اين سرزمين به آن ورود کرده و سرانجام حماسهاي سياسي را در هفتم اسفند ماه رقم زدند.
اما موضوع انتخابات شهر اصفهان و ابطال آراي سرکار خانم مينو خالقي از جمله نکات تامل برانگيز اين انتخابات است. اگرچه در ارتباط با ابطال آراي اين منتخب مردم؛ بين شوراي نگهبان و وزارت کشور و حقوقدانان؛ سياسيون و جناحهاي مختلف اختلاف نظرات حقوقي و مبنايي وجود دارد و حتي رئيسجمهور محترم به عنوان مجري قانون اساسي نيز به آن واکنش نشان داده است؛ اما اين نوشتار درصدد دفاع و طرفداري از عملکرد اخير شوراي نگهبان يا وزارت کشور نيست.
آنچه مورد توجه اين مقال است؛ زير پا نهاده شدن اخلاق و کرامت انساني توسط عدهاي براي رسيدن به مطامع سياسي و جناحي است. به دنبال بيانات حقوقي آقاي حسن روحاني رئيسجمهور محترم و اين که در خصوص خانم مينو خالقي بايد مجلس آينده تصميم بگيرد؛ براساس آنچه رسانهها نوشتهاند يکي از کانالهاي وابسته به اصولگرايان در اصفهان مبادرت به انتشار عکسهايي نموده و آن را به خانم خالقي منتسب کردهاند. بلافاصله خانم خالقي انتساب اين تصاوير را به خود تکذيب و آن را مونتاژ شده و فتوشاپ اعلام کرد.
به فرض محال حتي اگر اين عکسها مربوط و متعلق به خانم خالقي باشند؛ منتشرکنندگان آن براساس کدام مجوز شرعي و آموزه ديني و اخلاقي خود را مجاز و مکلف به انتشار آن ديدهاند؟ مگر انقلاب اسلامي؛ انقلاب ارزشها نبوده و نيست؛ چرا و چگونه عدهاي راحت و بدون دغدغه ارزشهاي آن را پيش پاي «سياست» و مطامع جناحي «له» و قرباني ميکنند؟ اين پيروي از چه «اصولي» است که عدهاي با فراغ بال و افتخار براي ضربه زدن به رقيب سياسي؛ خود را مجاز به بازي کردن با آبروي يک مسلمان ميدانند؟!
اين چه گرفتاري است که دچار برخي از سياسيون مملکت شده و يک روز کانديداهاي مخالف فکر خود را ليست «انگليسي» نام نهاده و فردا روز مردم پايتخت اين کشور را به جرم عدم همراهي با سياستهاي آنها؛ «اهل کوفه» مينامند و سپس براي رسيدن به مقصود سياسي و جناحي خويش؛ مانند آب خوردن حيثيت و آبروي ديگران را هدف قرار ميدهند و با کمال تاسف براي سرپوش گذاشتن بر سياستهاي غلط و ناکارآمد همفکران خود مبادرت به قلب واقعيات مينمايند.
امامخميني(ره) بنيانگذار فقيد انقلاب اسلامي به هنگام ورود به بهشت زهرا در ميان صدها هزار نفر از پيروان و شيفتگان فرمودند: من آمدهام تا بزرگواري شما را ثابت کنم». حال آيا اينگونه با کرامت انساني هموطنانمان بازي کردن؛ حرکت در راستاي حفظ بزرگواري ملت ايران و تداوم راه نوراني آن يگانه دوران است؟ همگان به ياد دارند که حضرت امام خميني(ره) در سال 1361 يعني در اوج جنگ تحميلي؛ فرمان تاريخي هشت مادهاي را در راستاي حفظ «کرامت انسان» صادر فرمودند. معظمله در فرازي از بند «6» آن فرمان چنين مرقوم فرمودهاند: «... دنبال اسرار مردم باشد و تجسس از گناهان غير نمايد يا اسراري که از غير به او رسيده ولو براي يک نفر فاش کند. تمام اينها جرم [و] گناه است و بعضي از آنها چون اشاعه فحشا و گناهان از کباير بسيار بزرگ است و مرتکبين هر يک از امور فوق مجرم و مستحق تعزير شرعي هستند و بعضي از آنها موجب حد شرعي ميباشد.»
لذا در تاسي به مکارم و فضائل و آموزههاي اخلاقي اوليا الهي؛ اصولگرايان امروز در برابر آزموني تاريخي قرار گرفتهاند. آنان بايد در باب اين پردهدري و بيحرمتي آشکار و زير پا نهادن بيشرمانه حريم خصوصي و بياخلاقي وقيحانه؛ نظر خود را به صراحت بيان و مرزبندي خود را با چنين رويکرد مخرب و غيراخلاقي اعلام نمايند.
اينکه برخي از روزنامهها و سايتهاي خبري خود را مجاز به هر نوع اتهامزني بدانند و از طرف ديگر بخشي از وابستگان به يک جناح خاص حريم خصوصي مردم را ناديده گرفته و اخلاق را زير پا بگذارند؛ با چه رويي و با کدام کارنامه ميخواهيم فرزندانمان را به راه «راست» دعوت کنيم! اگر اينگونه و بيمحابا بياخلاقي در جامعه باب و رويه شود؛ بدون شک سنگ روي سنگ بند نخواهد شد و اين سرآغاز انحطاط يک جامعه خواهد بود. جا داشت و دارد تا رسانه ملي در برابر اين حرکت ضداخلاقي و مخالف کرامت انساني؛ واکنش نشان ميداد و با استفاده از سيره نبوي(ص) و الگوي اخلاقي ائمه اطهار(عليهمالسلام) و منش و سيره عملي امام خميني(ره) و رهبري؛ اينگونه حرکات را محکوم و در تضاد با ارزشهاي والاي انقلاب شکوهمند اسلامي معرفي مينمود. با کمال تاسف جمعي از آناني که در ادعا بيش از ديگران خود را متدين ميدانند؛ در عرصه عمل کمترين وقعي به رعايت اصول اخلاقي ننموده و براي شکست و ناکامي رقباي سياسي به هر وسيلهاي ولو نامشروع متوسل ميشوند. مطلب را با جملهاي از حضرت آيتالله مکارم شيرازي خطاب به دکتر روحاني به پايان ميبرم که ميفرمايند: «در تماس تلفني با رئيسجمهور به ايشان گفتم که به دنبال تحقق برجام اخلاقي در کشور هم باشيد.» اين مهم نشان از دغدغه جدي مراجع معظم تقليد نسبت به فروپاشي اخلاق در بخشهايي از جامعه دارد.