«آن موضوعی که در اختیار مسئولان کشورهای اسلامی است، قطع شریانهای حیاتی به رژیم صهیونیستی است، کشورهای اسلامی باید ارتباط سیاسی و اقتصادی خود را با رژیم صهیونیستی قطع کنند و به این رژیم کمک نکنند.»
گزاره بالا بخشی از فرمایشات مقام معظم رهبری در اواخر سال گذشته است. البته حضرت آیتالله خامنهای در سخنرانیهای متعددی انتقادات مستقیم و غیر مستقیم زیادی را خطاب به کشورهای اسلامی مطرح کرده و تاکید داشتهاند که کشورهای اسلامی بایستی به این رژیم کودککش و پلید کمک نکرده و قطع ارتباط کنند.
جنبش حماس فلسطین در ۷ اکتبر (۱۵ مهرماه) سال گذشته، عملیات غافلگیرانه گستردهای را از نوار غزه موسوم به «طوفان الاقصی» علیه رژیم صهیونیستی آغاز کرد.
رژیم صهیونیستی در پی این حمله، وضعیت جنگی اعلام کرده و حملات متقابل علیه نوار غزه را انجام داد که ادامه دارد.
این رژیم همچنین با مرتکب شدن جنایت جنگی، نوار غزه را با بیش از ۲ میلیون نفر جمعیت در محاصره انسانی قرار داده و آب، برق و گاز آن را قطع و ورود غذا و دارو به آن را ممنوع کرده است. براساس آمارها، شمار شهدای حملات چند روز گذشته علیه مردم نوار غزه به بیش از ۲۶۷۰ نفر رسیده است که اغلب آنها را زنان و کودکان تشکیل میدهند.
مقامات دیپلماتیک کشورهای خارجی تاکنون در تماسها با همتایان ایرانی خود خواستار ایفای نقش ایران در جلوگیری از گسترش تنشها در جنگ غزه شدهاند.
تلاشهای دیپلماتیک بینالمللی نیز برای بازگشایی مرزهای غزه جهت انتقال کمکهای بشر دوستانه ادامه دارد.
اما متاسفانه تاکنون این تلاشها موثر نبوده است. در مورد چرایی این عدم موفقیت به نظر میرسد باید رجوع نمود به فرمایشات مقام معظم رهبری.
بطوری که به نظر میرسد تا زمانی که کشورهای اسلامی مدعی، اسرائیل را تحت فشار نگذاشته و ارتباط خود را با این رژیم قطع نکنند اتفاق مثبتی رخ نخواهد داد. سوگمندانه باید تاکید کنم که اتفاقا کشورهای اسلامی ابزارهای مختلف و متعددی برای این موضوع دارند که بحث انرژی فقط یک نمونه آن است.
جالب آن است که مردم این کشورهای اسلامی اتفاقا از این موضوع ناخشنود و خجل هستند. آنان در شبکههای اجتماعی تاکید دارند که حداقل اقدامی که دولتهایشان میتوانند در زمینه کمک به مردم مظلوم غزه انجام دهند این است که دولتهای مذکور ارتباط سیاسی و اقتصادی خود را با اسرائیل قطع کنند. اما تاکنون این درخواستها راه به جایی نبرده است.
شاید بتوان گفت یکی از کشورهایی که در کلام حامی فلسطین و مردم مظلوم غزه است اما در عمل هم پیمان رژیم صهیونیستی میباشد ترکیه است.
سران این کشور معمولا در موضعگیریهای تند علیه رژیم کودککش اسرائیل سرآمد و پیشرو هستند اما متاسفانه وقتی پای عمل فرا میرسد شاهد تحول خاصی که بتوان از آن نوشت و گفت نیستیم.
شاید اظهاراتی که یکی از مقامات این کشور بیان کرده به خوبی نشان دهد که رویکرد و سیاست این کشور در چنین موضوعاتی چگونه است.
نیهات زیبکچی، معاون رئیس حزب حاکم ترکیه در نمایشگاهی که شرکتهایی که با اسرائیل تجارت میکنند نیز در آن شرکت داشتند، گفته است: «ما قتل عام اسرائیل در غزه را محکوم میکنیم. اما در مورد بخشهایی از تجارت است که به کسی ضرر نمیرساند، ماجرا متفاوت است.
زیرا اسرائیل کشوری است که ما با آن قرارداد تجارت آزاد داریم، یعنی کشوری که ۶ برابر وارداتمان از آن، به آن صادر میکنیم.»
چنین موضعگیریهایی به واقع مایه شرم است. البته که این مقام به عیان چنین گفته ولی چه کسی است که نداند بسیاری از کشورهای مسلمان و آن کشورهایی که در تریبون علیه اسرائیل سخن میگویند پشت پرده و به دور از چشم جامعه خود مراودات سیاسی و اقتصادی نزدیکی با رژیم کودککش اسرائیل دارند.
بنده متاسفانه بایستی تاکید کنم که حتی برخی از این کشورها به ارتباط سیاسی و اقتصادی اکتفا نکرده و حتی شاهد همکاریهای امنیتی و اطلاعاتی میان این کشورها و موساد اسرائیل هستیم.
یعنی عملا برخی از دولتهای مسلمان دستشان به خون مسلمانان فلسطین و حتی سایر کشورها آغشته است. حال بهتر دلیل موضع گیریهای این چنینی مقام معظم رهبری را درک میکنیم.