۰
شنبه ۷ مرداد ۱۳۹۱ ساعت ۱۹:۳۴

توضیحات سفیر ایران درباره طرح فروش زمین کشاورزی به قطری‌ها

قطری ها با این نوع از سرمایه گذاری دو هدف را دنبال می کنند،آنها می خواهند نقشی در تولید مواد غذایی داشته باشند و مقداری را برای تولید داخلی خود ومابقی را برای عرضه به بازار تولید کنند.
 سفیر جمهوری اسلامی ایران در قطر گفت: به برخی از استان هایی که آمادگی دارند، اعلام کرده ایم طرح های آماده خود را به دو شیوه اجاره طویل المدت و خرید زمین برای تولید محصولات کشاورزی اتباع قطری ارائه دهند.
عبدالله سهرابی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در قطر در گفت‌وگو با مهر درباره خبر واگذاری بخشی از زمین ها در داخل به اتباع قطری، گفت: یک مصوبه قانونی وجود دارد که بر اساس آن چنانچه اتباع خارجی در ایران بر اساس قانون شرکت سرمایه گذاری ما شرکتی را ثبت کنند ، می توانند هر گونه سرمایه گذاری در داخل کشور انجام دهند.
وی با اشاره به اینکه این سرمایه گذاری بخش های مختلف از جمله کشاورزی را دربر می گیرد، تصریح کرد: اخیرا وزارت اقتصاد و دارایی سازمان سرمایه گذاری با تضمین بانک مرکزی در حدود یکصد و هشتاد پروژه به سفارتخانه ها معرفی کرده که در صورت آمادگی، اتباع خارجی می توانند در این پروژه ها سرمایه گذاری کنند.
سهرابی خاطرنشان کرد: این پروژه‌ها در حوزه‌های مختلف پرورش ماهی و میگو تا کنسروسازی و تولید مواد لبنی، گوشتی و کشاورزی است.
وی ادامه داد: بر این اساس از حدود سه سال پیش مذاکراتی رابا طرف های قطری آغاز کرده ایم. البته تا کنون هیچ یادداشت تفاهمی امضا نشده است .
سهرابی با اشاره به اینکه قطری ها در راستای تأمین مواد غذایی و لبنی خود در بسیاری از کشورها سرمایه گذاری کرده اند، اظهار داشت: قطری ها تا کنون ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار هکتار در خارج از کشور و در کشورهای مختلف از جمله سودان، برزیل، استرالیا و پاکستان زمین خریداری کرده اند.
وی با بیان اینکه اولین تولید محصول برنج آنها نیز به زودی وارد بازار می شود، خاطرنشان کرد: قطری ها با این نوع از سرمایه گذاری دو هدف را دنبال می کنند،آنها می خواهند نقشی در تولید مواد غذایی داشته باشند و مقداری را برای تولید داخلی خود ومابقی را برای عرضه به بازار تولید کنند.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در قطرتصریح کرد: بر این اساس ما از سوی سفارت ایران در قطر با توجه به ملاحظه ای که در مورد کاهش نزولات در سال های گذشته وجود داشت و رفع این مسئله در سال گذشته به برخی از استان هایی که آمادگی دارند، اعلام کرده ایم که طرح های آماده خود را به دو شیوه اجاره طویل المدت و خرید زمین برای تولید محصولات کشاورزی ارائه دهند.
وی با اشاره به اینکه این اقدام به بازار داخلی ایران کمک می کند، خاطرنشان کرد: مرحله اول نیز تولید علوفه است . بحث دیگری هم نبوده و در حال حاضر نیز بر اساس مصوبات هیأت دولت و قانون سرمایه گذاری خارجی در ایران مشغول مذاکره هستیم و مطبوعات نیز باید خیلی عاقلانه تر و ضمن مراقبت و هوشیاری باید در جهت تشویق سرمایه گذار قدم بردارند.
سهرابی با تأکید بر این امر که توقع داریم مطبوعات در کنار دستگاه سیاست خارجی کار کنند، گفت:از سال های دور کشورهای منطقه حوزه خلیج فارس از محصولات کشاورزی و مواد غدایی ایران منتفع بودند و پروتئین و مواد غذایی ایران یک جایگاه ویژه در سبد غذایی منطقه داشته اند.
وی همچنین ادامه داد: در سفر دور سوم رئیس جمهور به استان فارس نیز در جلسه هیأت دولت در این استان تصویب شد که استان فارس باید تأمین کننده کشورهای منطقه خلیج فارس باشد اما در حال حاضر به جای آنکه جلوی کارهای و به ویژه قاچاق یک میلیون ۸۰۰ هزار رأس دام را از حاشیه جنوبی کشور به خلیج فارس بگیریم، در مقابل سرمایه گذاری های خارجی ایستاده ایم.
سهرابی با اشاره به اینکه در میان استان هایی که طرف مذاکره هستند، استان تهران مطرح نبوده است، خاطرنشان کرد: یکی از موضوعات مهم هزینه های تمام شده قیمت کالا است و استان هایی که بر این اساس طرف مذاکره بوده اند ، استان های حاشیه جنوبی کشور از جمله خوزستان، بوشهر، فارس و همچنین خراسان رضوی بوده‌اند.
کد مطلب: 993
مرجع : قانون
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *