۰
دوشنبه ۲۱ خرداد ۱۳۹۷ ساعت ۱۸:۱۷

رکود به خشکشویی‌ها هم رسید!

در سال‌های اخیر موضوعاتی همچون رکود مسکن و مشاغل مرتبط با آن، کسادی بازار خودرو، کم‌رمقی صنف لوازم خانگی و برخی دیگر از مشاغل و حرفه‌ها زیاد به گوش می‌رسد اما شاید کمتر کسی به این مساله فکر کرده باشد که مردم به دلیل مشکلات اقتصادی، دیگر کمتر لباس‌های خود را به خشکشویی‌ها می‌دهند و این صنف هم با رکود دست و پنجه نرم می‌کند.
در سال‌های اخیر موضوعاتی همچون رکود مسکن و مشاغل مرتبط با آن، کسادی بازار خودرو، کم‌رمقی صنف لوازم خانگی و برخی دیگر از مشاغل و حرفه‌ها زیاد به گوش می‌رسد اما شاید کمتر کسی به این مساله فکر کرده باشد که مردم به دلیل مشکلات اقتصادی، دیگر کمتر لباس‌های خود را به خشکشویی‌ها می‌دهند و این صنف هم با رکود دست و پنجه نرم می‌کند.
به گزارش ایسنا، در لابه‌لای اخبار اقتصادی امروز که برخی از مهم‌ترین آن‌ها به "گرانی 1.5 میلیونی مسکن" و "احتمال خروج پژو از ایران" اشاره داشت، خبری هم از رکود در صنف خشکشویی‌ها دیده شد. ابوالفضل رجب‌زاده ـ رییس اتحادیه خشکشویی و لباسشویی ـ به مردم هشدار داده که خشکشویی‌های اینترنتی بهداشت و کیفیت را رعایت نمی‌کنند. او هم‌چنین بیان کرده صنف خشک‌شویی در رکود به سر می‌برد و کاری از سوی مشتری‌ها به واحدهای صنفی سپرده نمی‌شود. این موضوع یعنی قفل شدن گردش مالی بین مشاغل مرتبط همچون کارخانجات تولید مواد شوینده.
از سوی دیگر افزایش قیمت ارز به گران شدن مواد شوینده منجر شده که نهایتا این مسائل، میزان خرید این مواد و داروهای کمکی شست‌وشو را به شدت کاهش داده است. رجب‌زاده این را هم گفته که شرایط اقتصادی و کاهش قدرت خرید مردم در میزان رجوع افراد به واحدهای خشک‌شویی بسیار تأثیرگذار است و میزان فعالیت واحدهای خدماتی همچون خشک‌شویی ارتباط مستقیم با میزان درآمد و هزینه خانواده‌ها دارد.
خانه متری ۱.۵ میلیون گران شد
اردیبهشت‌ماه سال قبل، زمانی که مسکن در تهران نسبت به سال قبل‌تر فقط 5.7 درصد گران شده بود، شاید کمتر کسی فکر می‌کرد که امسال این رقم به 35 درصد برسد اما این اتفاق افتاد و قیمت مسکن حدود 25 درصد بالاتر از نرخ تورم عمومی قرار گرفت. حالا میانگین قیمت هر متر آپارتمان در تهران 1.5 میلیون تومان نسبت به اردیبهشت پارسال رشد کرده و در این بین کم نیستند مشاوران املاکی که از این آب گل‌آلود ماهی می‌گیرند. گزارش مقایسه‌ای ایسنا از قیمت خانه در اردیبهشت 1396 و اردیبهشت 1397 را در این لینک بخوانید.
بازی دوسر باختِ پژو
با این‌که مسکن تکان خورده، اما صنعت خودرو شرایط چندان مناسبی ندارد و مشاهدات میدانی حاکی از آن است که بازار خودرو با کاهش مشتری مواجه شده است. از سوی دیگر بعد از خروج غیرقانونی ترامپ از برجام، شرکت‌های اروپایی که داعیه حمایت از توافق هسته‌یی ایران و شش قدرت جهانی را سر می‌دادند، ظاهرا یکی یکی در حال جاخالی دادن هستند. اخیرا پژو قرارداد خود با ایران که برایش 427 میلیون و 600 یورو آب خورده بود و البته این رقم بجز سرمایه‌گذاری با سهم 50 درصدی مشترک "ایکاپ" محسوب می‌شود را به حالت تعلیق درآورده است. در واقع پژو برای بازگشت دوباره به ایران هم غرامت پرداخت کرده و هم مجبور به سرمایه‌گذاری شده بود، لذا این شرکت با اعلام تعلیق فعالیت‌ها در ایران بازنده دو سر باخت شرایط جدید است. پژو البته در حال رایزنی با آمریکا برای کسب مجوز فعالیت در ایران است.
سایپا تحویل تندر 90 به جای ساندرو را تکذیب کرد
خبر دیگر از حوزه‌ی خودرو این‌که امروز شنیده شد سایپا ساندرو ندارد و به‌جای آن تندر 90 تحویل می‌دهد؛ اما این شرکت در اعلامیه‌ای این موضوع را تکذیب کرد و نوشت: "درپی درخواست جمعی از مشتریان درباره جایگزینی تندر ۹۰ به‌جای ساندرو این شرکت در جهت کسب رضایت مشتریان بخشنامه‌ای صادر کرد که بر اساس آن خریداران ساندرو می‌توانند در صورت تمایل، به‌جای این خودرو تندر ۹۰ دریافت کنند. این طرح کاملا اختیاری و بسته و به تمایل مشتریان بوده و هیچ‌گونه اجباری برای دریافت تندر ۹۰ به جای ساندرو نیست".
رفتن بوئینگ از ایران؛ کدام طرف ضرر می‌کند؟
پس از آغاز گمانه‌زنی‌های جدی که با خروج دولت آمریکا از برجام اتفاق افتاد، برخی از قراردادهای اقتصادی با اما و اگرهایی مواجه شده‌اند و در این بین به نظر می‌رسد یکی از اصلی‌ترین شرکت‌هایی که بازگشتش به ایران نامشخص خواهد بود، بوئینگ است. اصلی‌ترین زیان به حوزه منابع درآمدی بوئینگ بازمی‌گردد. شرکت آمریکایی که از سال‌ها پیش رقابتی سنگین با ایرباس داشته، در بازار ایران توانسته بود ۱۴۰ هواپیمای جدید بفروشد که رقم آن بر اساس توافق‌های نهایی حدود ۱۴ میلیارد دلار یعنی ۶۰ هزار میلیارد تومان بود.
این عدد بزرگ برای هواپیماساز آمریکایی که با بازار اشباع شده در بسیاری از حوزه‌های مالی خود مواجه است، قطعا گزینه‌ای بود که می‌توانست با توافق با دیگر شرکت‌های ایرانی افزایشی جدی پیدا کند. از سوی دیگر شرکت‌های ایرانی نیز یکی از اصلی‌ترین منابع تامین کننده ناوگانشان را از دست دادند. آنچه در جریان این رفت و آمدها اتفاق افتاده، زیانی دوجانبه است که لااقل شرکت‌های ایرانی باید برای عبور از آن برنامه‌ریزی جدید داشته باشند.
شرایط متفاوت پرداخت سود به سپرده‌گذاران
موضوعی که در دوره جدید مورد توجه است به نحوه پرداخت سود سپرده‌های سپرده‌گذاران این موسسات برمی‌گردد که در سال‌های گذشته در ازای دریافت سودهای بالا منابع خود را در این موسسات سرمایه‌گذاری کرده و در زمانی که منحل شدند تاکنون سودی بابت پول خود دریافت نکردند. از این‌رو توقع دارند در هنگام تسویه‌حساب و تعیین تکلیف وضعیت خود سودهای قبلی را نیز دریافت کنند.
هم‌چنین در دور جدید پرداخت‌های میلیاردی با وجود این‌که جزئیات دقیقی از نحوه پرداخت سود به سپرده‌گذاران مشخص نشده است، نهاوندیان – معاون اقتصادی رییس جمهور – که عضو کمیته نمایندگان سران سه قوا برای رسیدگی به وضعیت سپرده‌گذاران موسسات اعتباری است، در اعلام اخیر خود گفته بود که در مرحله جدید تعیین تکلیف  سپرده‌گذاران براساس سود تعدیل شده انجام خواهد شد. این در حالی است که  آخرین پیگیری‌ها از این حکایت دارد که در مورد هر پنج تعاونی پرداخت سود روال یکسانی ندارد. گزارش کامل ایسنا در این زمینه را این‌جا بخوانید.
بورس هم‌چنان در مسیر افت
پس از حباب قیمت سکه و ارز، پیش‌بینی می‌شد که سرمایه‌ها به سمت بورس بیاید اما این اتفاق نیفتاد و مجددا در روزهای اخیر شاهد افزایش قیمت سکه بودیم و قیمت سهم‌ها در بورس اوراق بهادار در مسیر نزولی قرار گرفت. در بسیاری از نمادها از جمله نمادهای گروه فلزی و نفتی‌ها با پیشی گرفتن عرضه نسبت به تقاضا قیمت‌ها روند نزولی را تجربه کرد. همچنین امروز شاخص‌های صنعت انبوه سازی و محصولات چوبی با کاهش مواجه شد.  فشار عرضه ها در برخی از نمادها باعث شد شاخص کل بازده نقدی و قیمتی بورس اوراق بهادار تهران ۶۸ واحد افت کند و تا رقم ۹۵ هزار و ۸۴۷ پایین بیاید.
با ۲۰ میلیون تومان چه کسب‌وکاری راه‌اندازی کنیم؟
راه‌اندازی بنگاه‌های کوچک و متوسط هزینه زیادی نمی‌خواهد و با ۲۰ میلیون تومان هم می‌شود یک بنگاه اقتصادی کوچک راه انداخت. تاسیس یک شرکت تعاونی یا فراهم کردن مقدمات یک شغل خانگی ایده‌ای است که می‌توانید در سر بپرورانید.
کد مطلب: 88478
برچسب ها: رکود
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *