به گزارش مردم سالاری آنلاین به نقل از ایسنا از زمان پایان یافتن دوران ریاست جمهوری «ولودیمیر زلنسکی»، باقی ماندن او در این سمت به یک سوژه جهانی تبدیل شده است.
به باور بسیاری، بهانه زلنسکی برای جلوگیری از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری به بهانه جنگ، باعث شده تا او مشروعیتی نداشته باشد.
نشریه انگلیسی «اکونومیست» با اشاره به فشارهای داخلی و خارجی بر زلنسکی برای برگزاری هرچه سریعتر انتخابات ریاست جمهوری نوشت: «رئیسجمهور اوکراین ماهها با فشارهای شدید خارج از کشور روبرو بوده است. پوتین و ترامپ، او را تحت فشار قرار دادند تا انتخابات را در میانه جنگ برگزار کند و بدون شک معتقد هستند که رای دهندگان اوکراینی با خلع او از قدرت به آنها لطف خواهند کرد. ۲ ماه پیش گمان میرفت که زلنسکی از لحاظ سیاسی مرده بود و مخالف برگزاری رایگیری بود. اما رفتار شرمآور ترامپ با او در هفته اول مارس، جایگاه سیاسی او را تقویت کرده است.»
با وجود سرکوب گسترده مخالفین دولت توسط رژیم زلنسکی و مخالفت فزاینده شهروندان این کشور با دولت او، این نشریه انگلیسی مدعی شد: «همانطور که در نظرسنجیهای اکونومیست ثبت شده است، اکنون مقدمات جدی برای پیروزی زلنسکی در انتخابات درحال انجام است.»
گمانهزنیها درباره زمان برگزاری انتخابات در اوکراین
منابع دولتی به اکونومیست گفتند که زلنسکی هفته گذشته به تیم خود دستور داده تا برای سازماندهی رای گیری پس از آتشبس کامل، که آمریکاییها معتقدند تا اواخر آوریل اجرا خواهد شد، برنامه ریزی کنند.
اکنون در اوکراین حکومت نظامی برقرار است و هشتم ماه می آخرین مهلت پارلمان اوکراین برای تمدید آن است. به اذعان نشریه انگلیسی لغو حکومت نظامی اولین اقدام ضروری برای شروع روند انتخابات است.
اظهارات منابع آگاه درباره جدول زمانی دقیق انتخابات، متفاوت هستند، اما طبق گزارش اکونومیست بیشتر آنها می گویند که زلنسکی تابستان را زمان برگزاری انتخابات تعیین کرده است. براساس قانون اساسی اوکراین، حداقل ۶۰ روز زمان برای تبلیغات لازم است. اما مقامات اوکراینی خواستار دستکم سه ماه زمان شدهاند.
«پترو پوروشنکو»، رهبر بزرگترین حزب اپوزیسیون و «دشمن قسم خورده» زلنسکی، پیشبینی میکند که انتخابات «بین ماههای اوت الی اکتبر» برگزار میشود.
به گفته او، این کمپین در واقع با تصمیم بحث برانگیز زلنسکی برای تحریم کردن او آغاز شده است. ظاهراً این اقدام به محاکمه طولانی مدت او به اتهام خیانت مرتبط بود، اما برخی معتقدند که سفر پوروشنکو به آمریکا در اوایل فوریه، جایی که او با برخی از افراد «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا ملاقات کرد باعث تصمیم زلنسکی برای تحریم پوروشنکو شده است.
رئیس جمهور سابق اوکراین هدف زلنسکی برای تحریم خود را ۲ مسئله عنوان کرده است.
به گفته پوروشنکو، تحریمهای اعمال شده علیه او، ۲ کار را انجام میدهند: «رد نامزدی او و هشدار دادن به والری زالوژنی، ژنرال ارشد سابق اوکراین و فردی که شانس زیادی برای شکست دادن زلنسکی دارد.»
از طرفی، یک مقام ارشد دولتی در گفتوگو با اکونومیست مدعی شد که زلنسکی سعی خواهد کرد با برگزاری انتخابات در ماه ژوئیه رقبای خود را غافلگیر کند تا با اعمال مدت زمان کم برای تبلیغات، به رقبای خود فرصت رقابت ندهد.
این منبع مذکور مدعی است که این اقدام علاوهبر کمک به زلنسکی برای پیروزی در انتخابات، با «جلوگیری از انتخاباتی طولانی، مانع فروپاشی کشور خواهد شد.»
اما رهبران اپوزیسیون اوکراین تأکید کردهاند که برگزاری انتخابات در مدت زمانی کوتاه بهعلت موانع لجستیکی، غیرممکن خواهد بود. زیرا میلیونها شهروند اوکراینی خارج این کشور حضور دارند. اما به اذعان اکونومیست، تنها دلیل مخالفت آنها با برگزاری انتخاباتی فشرده، مسائل فنی نیست، بلکه «آنها می گویند که یک انتخابات عادلانه ابتدا نیاز به از بین بردن تبلیغات و سانسور زمان جنگ دارد.»
نشریه انگلیسی در ادامه مدعی شد:«۲ سایه طولانی بر زندگی اوکراینیها، آقایان پوتین و ترامپ، ممکن است اکنون خواهان یک انتخابات سریع نباشند. هر ۲ احتمالاً خواستار انتخابات سریع برای برکناری زلنسکی بودند، اما محاسبات آنها اشتباه در آمده، ممکن است زلنسکی دوباره در انتخابات پیروز شود.»
اکونومیست افزود: «پوتین کارتهای بسیاری دارد. پهپادها و موشکهای او میتوانند لغو حکومت نظامی یا حتی برگزاری انتخابات را غیرممکن کند. اما بسیاری فکر می کنند که انتخابات می تواند به پوتین کمک کند تا اوکراین را بی ثبات کند.»
نشریه انگلیسی در آخر نوشت: «اوضاع برای رئیس جمهور بعدی اوکراین، هر کسی که باشد و هر زمان که انتخاب شود، آسان تر نخواهد شد. دیپلماسی عجولانه ترامپ می تواند به یک توافقنامه صلح بد و نارضایتی منجر شود. با گذشت زمان، برخی از اوکراینیها ممکن است خواستار یک دولت سختگیرانهتر و نظامیتر شوند. زلنسکی با وجود تمام معایبش، برای تبدیل شدن به یک دیکتاتور واقعی، بیش از حد به تایید مردم وابسته است. هر کس بعد از او بیاید ممکن است کمتر محتاط باشد.»