محققان موتوری برای موشک ساخته اند که در آن از ماده پیشرانه کمتری استفاده می شود و در نتیجه فرایند ارسال ماهواره های کوچک به فضا را آسانتر و ارزانتر می کند.
به گزارش
مهر به نقل از میل آنلاین، محققان در اسکاتلند و اوکراین مشغول ساخت یک موتور موشک هستند که خود را از بین می برد. چنین موشکی حمل و نقل ماهواره ها را دگرگون می کند.
این موشک یک موتور اتوفاژ با میله پیشرانه ای دارد که خارج آن با سوخت جامد پوشیده شده و داخل میله، یک ماده اکسید کننده وجود دارد. این پیشرانه نیروی مورد نیاز برای پرتاب موشک را فراهم می کند. در این فرایند سوخت بخار می شود و اکسید کننده نیز در محفظه احتراق جریان می یابد. همچنین این موتور گرما را برای بخار کردن بخش بعدی پیشرانه حفظ می کند تا سیستم بتواند به فعالیت خود ادامه دهد.
به گفته محققان با این روش ارسال ماهواره های کوچک مانند کیوب ست به مدار زمین ارزان تر و آسانتر خواهد بود.
پاتریک هارکنس سخنران ارشد دانشکده مهندسی گلاسگو می گوید: وسیله های پرتاب اصولا بسیار بزرگ هستند زیرا باید مقدار زیادی ماده پیشرانه را برای رسیدن به فضا حمل کنند. اگر این بخش کوچکتر شود، حجم ماده محترقه نیز به سرعت به کمتر از حجم سازه می رسد و درنتیجه موشک را نمی توان به مسافت طولانی پرتاب کرد.
هرچند این آزمایش هنوز در مراحل اولیه است اما به گفته محققان طراحی این موتور در آینده بهبود خواهد یافت. مرحله بعدی این پروژه تامین سرمایه برای تحقیق درباره به کارگیری موتور در موشک است.
درحال حاضر از موشک هایی برای ارسال ماهواره به فضا استفاده می شود که باید ماده محترقه زیادی را حمل کنند.