رییس کمیته رسیدگی به حادثه نفتکش سانچی گفت: از روز اول چینی ها به ما اعلام کردند که از نظر آنان هیچ کدام از خدمه کشتی زنده نیستند اما ما با کورسوی امید عازم چین شدیم و از هیچ اقدامی دریغ نکردیم.
به گزارش ایرنا، «علی ربیعی» روز یکشنبه و دقایقی پس از غرق شدن کشتی سانچی در گفت و گویی اظهار داشت: علاوه بر چینی ها، کارشناسان هم اغلب معتقد بودند که هیچ کدام از دریانوردان زنده نیستند اما با این حال ما به خاطر ذره ای امید، همه اقدامات را انجام دادیم و آرزویمان این بود که حتی یکی دو نفر را به سلامت به دست بیاوریم.
نماینده رییس جمهوری کمیته ویژه رسیدگی به وضعیت نفتکش سانچی افزود: تلاش ما این بود که حداقل عملیات را به گونه ای هدایت کنیم که بتوانیم پیکر مطهر دریانوردان را همانند آن دو پیکر مطهر که تقریباً استخوان هستند و کامل سوخته اند، بیرون بیاوریم.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اضافه کرد: بسیاری از کارشناسان معتقدند به دلیل وجود گازهای سمی، دریانوردان در همان ساعت اول جان خود را از دست داده بودند.
وی با بیان اینکه نفتکش سانچی 11 هزار و 510 تن میعانات گازی را حمل می کرد و علاوه بر آن، حامل یک هزار و 956 تن مازوت و 118 تن گازوئیل نیز به عنوان سوخت موتور کشتی بود، گفت: شدت و حجم انفجار امروز به اندازه ای بود که حرارت آن در برخی از بخش های بدنه کشتی به 900 درجه می رسید و وارد شدن به کشتی امکان پذیر نبود.
ربیعی در مورد آخرین وضعیت نفتکش سانچی نیز گفت: کشتی از سر به عمق آب فرو رفته است و از آنجا که آن بخش از دریا 110 متر عمق دارد، پیش بینی می کنیم اگر به همین حالت پیش برود. بیش از 200 متر از کشتی بیرون از دریا می ماند و 110 متر درون آب می رود.
به گزارش ایرنا، 16 دی یک کشتی فله بر چینی حامل 64 هزار تن گندم در سواحل شانگهای به نفتکش ایرانی سانچی که حامل بیش از 130 هزار تن میعانات گازی بود، برخورد کرد.
پس از این واقعه کشتی چینی بدون آسیب کلی و در حالیکه خدمه آن سالم ماندند از منطقه خارج شد ولی، نفتکش سانچی با 30 تبعه ایرانی و دو بنگلادشی دچار حریق و انفجارهای سنگین شد که کار امداد رسانی در منطقه را با مشکل مواجه و در برخی مواقع ناممکن کرد.
با دستور و تاکید رییس جمهوری علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به عنوان مسئول ویژه رسیدگی به این واقعه تعیین شد و گروههای کارشناسی و امدادی از جمله تکاوران ارتش به منطقه اعزام شدند تا با هماهنگی مقامات و مسئولان چینی و همکاری برخی کشورهای دیگر کارهای مربوط انجام گیرد.
اما اقدام های فوریتی و ضربتی برای خاموش کردن شعله ها و تعیین وضعیت خدمه نفتکش ایرانی به دلیل گستردگی دامنه انفجارها و همچنین دمای بسیار زیاد حاصل از آتش سوزی بی ثمر ماند، زیرا نزدیک شدن به کشتی سانچی و حضور طولانی مدت در آن برای بررسی وضعیت میدانی ناممکن شده بود.
در نهایت امروز (24 دی) رسانه ها اعلام کردند که نفتکش سانچی عملاً در حال غرق شدن است و اسامی خدمه کشتی نیز به عنوان جان باختگان اعلام شد.
بررسی های کارشناسی در این زمینه با هدف تعیین بروز علل واقعه در دست اقدام است و وزیر کار به عنوان رییس کمیته ویژه رسیدگی به وضعیت نفتکش حادثه دیده در چین حضور دارد.