به گزارش ساندی تلگراف، این مانور نظامی از امروز یکشنبه آغاز و به مدت ۱۲ روز ادامه خواهد داشت.
شناورها و نیروهای نظامی از ۲۵ کشور از جمله آمریکا، بریتانیا، فرانسه، عربستان سعودی و امارات در این تمرین مشارکت می کنند.
گفتنی است، این مانور نظامی بزرگترین تمرین نظامی در نوع خود در منطقه است.
در این مانور نظامی، چگونگی جلوگیری از هر عملیاتی برای بستن تنگه هرمز و مقابله با مین گذاری در دریا تمرین می شود.
در این برنامه، مجموعه ای از ناوهای هواپیمابر آمریکا حضور دارند که به وسیله حداقل ۱۲ فروند کشتی جنگی از جمله رزمناوهای دارای سکوی پرتاب موشک بالستیک، ناوچه ها و کشتی های هجومی حامل هزاران نیروی تفنگدار دریایی و نیروهای ویژه حمایت می شوند.
نیروهای بریتانیایی شرکت کننده در این مانور متشکل از کشتی های مین روب، شناورهای ویژه جابجایی مواد لجستیک و ناوشکن دیاموند هستند.
همچنین، در این مانور چگونگی نابودی هواپیماهای جنگی ایران و سکوهای پرتاب موشک این کشور در ساحل و کشتی ها شبیه سازی می شود.
یک منبع دفاعی هم در این باره گفت: قدرت ایران دارای پیچیدگی بالایی نیست اما تهران می تواند از طریق زیردریایی های کوچک، قایق های تندرو، مین گذاری و شلیک موشک های ضد کشتی از طریق سکوهای مستقر در ساحل دریا، ضربات نابودگری را به کشتی های جنگی بریتانیا و آمریکا وارد کند.
این منبع افزود: بروز چنین جنگی منجر به کشتار بزرگی می شود. ایران می توان ضربات قدرتمندی را به نیروهای آمریکا و بریتانیا وارد کند.
سران کشورهای غربی معتقدند ایران به هر حمله نظامی خارجی با مین گذاری یا بستن تنگه هرمز واکنش نشان خواهد داد.
بستن تنگه هرمز تاثیرات فاجعه آمیزی برای اقتصاد شکننده بریتانیا، کشورهای اروپایی و ژاپن خواهد داشت که به میزان زیادی به نفت خام و گاز خلیج فارس وابسته هستند.
هم اکنون روزانه ۱۸ میلیون بشکه نفت خام از تنگه هرمز عبور می کند که نزدیک به ۳۵ درصد از کل حمل و نقل دریایی نفت خام جهان است.