به گزارش فارس، لسآنجلس تایمز در گزارشی به قلم «شاشانک بنگالی»، به شیوههای دور زدن تحریمهای ضدایرانی غرب علیه کشورمان پرداخت و نوشت: ایران برای ادامه فروش نفت به هندوستان، معامله نفت در مقابل کالاهایی نظیر برنج، دارو، تجهیزات مهندسی و فولاد را پذیرفته است.
بنابراین گزارش که خلاصهای از آن در اختیار مخاطبان محترم قرار میگیرد، برای فروش نفت به چین، مشتری شماره یک نفت ایران، این کشور در حال انتقال نفت به چین با تانکرهای خود است که دولت ایران آنها را بیمه میکند و دیگر از تانکرهای تجاری که قبلا استفاده میکرد، استفاده نمیکند.
ژاپن آنچنان مشتاق خرید نفت از ایران است که دولت توکیو چند میلیارد دلار به بیمه کشتی برای حمل نفت ایران تخصیص داده است.
بر اساس گزارش فوق، بهرغم آنچه دولت اوباما سختترین تحریمهای تحمیل شده علیه ایران میخواند، که شامل تحریم نفت ایران توسط اتحادیه اروپا و تحریم مالی بانک مرکزی ایران میشود، تهران در حال یافتن راههای قانونی برای فروش یا تهاتر نفت با مهمترین مشتریان خود در آسیاست.
این گزارش حاکی از آن است که شیوههای جدید معامله در پیش گرفته شده از سوی ایران گران، زمانبر و خطرناک هستند اما کارشناسان میگویند که همین روشها در حال کم کردن بار تحریمها بر ایران بوده و این در حالی است که واشنگتن و متحدانش در تقلا برای محدود ساختن برنامه هستهای ایران هستند.
لسآنجلس تایمز افزوده است که راههای فرار قانونی تحریمها به علاوه حدود ۱۰۰ میلیارد دلار ذخیره ارزی ایران باعث میشوند که تحریمها ماهها نتوانند تاثیر خود را بر اقتصاد ایران نشان دهند. مقامات ایرانی هم تلاش خود را برای دور زدن تحریمها مخفی نمیکنند.
محمود احمدینژاد، رئیسجمهوری اسلامی ایران هفته گذشته در یک برنامه تلویزیونی اعلام کرد که ایران مستمرا به دنبال راههایی برای دور زدن تحریمهاست. وی تصریح کرد که «ما نفت داریم و جهان به آن نیازمند است.»
مقامات آمریکایی میگویند که دستکم فعلا بهدنبال قطع کامل صادرات نفت ایران نیستند چرا که نمیخواهند روابط دوجانبه خود را به خطر انداخته و بازار انرژی را دچار بحران کنند. دولت اوباما به کشورهایی چون چین، هند، ژاپن، کره جنوبی و ۱۶ کشور دیگر معافیت از تحریم اعطا کرده است.
این ۲۰ کشور با یک معافیت شش ماهه میتوانند به خرید نفت از ایران با محدودیتهایی ادامه دهند و مشمول تحریمهای آمریکا نشوند. به این ترتیب ایران تنها جایگاه دوم خود را در صادرات نفت اوپک از دست داد و به جایگاه چهارم نزول کرد.
لسآنجلس تایمز در بخش دیگری از گزارش خود تصریح کرده است که در شرایطی که شرکتهای بیمه اروپایی دیگر محمولههای نفتی ایران را بیمه نمیکنند، ایران و دولتهای آسیایی گامهای دیگری در راستای بیمه محمولههای نفتی ایران برداشتهاند. ماه گذشته، اولین تانکر نفت ایران که به سوی هند در حرکت و حاوی ۹۴ هزار تن نفت، معادل نیمی از صادرات روزانه نفت ایران بود، توسط بیمه دولتی هند پوشش داده شد.
هندوستان همچنین به تعدادی از موسسات مالی ایرانی اجازه داده است که هند حسابهایی را به روپیه باز کنند و از محدودیتهای دلار خلاصی یابند. به این ترتیب هند میتواند در حدود ۴۵ درصد از خریدهای نفتی خود به ایران را به روپیه پرداخت کند.
هندوستان همچنین کالاهای اساسی به ایران میفروشد که میتواند به این کشور کمک کند که از آثار تحریمها جلوگیری کند. تجار هندی در حال افزایش صادرات صادرات برنج، مواد دارویی، روغن پخت غذا، فولاد و تجهیزات مهندسی به ایران هستند و ایران نیز پول همه آنها را به روپیه میپردازد.
جالب اینکه در این گزارش اذعان شده است که هیچ کدام از این مکانیزمها در تناقض با تحریمهای ضد ایرانی غرب نیستند.