«من مادر هستم» گرچه با انتقاد گروهی از مردم روبرو شد و جیرانی در آستانه اکران مجبور شد سینما به سینما برود و آن را سانسور کند و نسخه سانسورشده آن را به تماشاگران نشان دهد، اما داستانی گیرا داشت و مخاطب را تا آخرین لحظه بر صندلی مینشاند. فیلم مخاطب را به فکر وامیداشت و پس از گذشت چند ساعت از تماشای آن میتوانست درخصوص کم و کیف آن صحبت کند. ویژگی مهمی که «خوابزدهها» ندارد و بسیاری از مخاطبان را از همان دقایق اولیه نمایش به سمت درهای خروجی سالنهای سینما هدایت میکند.
فیلم گیشه پسند فریدون جیرانی که افراد صاحبنامی چون اکبر عبدی، فرهاد اصلانی، ساره بیات و صابر ابر را به بازی گرفته است، آنقدر خوب نیست که مخاطب را جذب خود کند و کسانی که در زمان اکران این فیلم در جشنواره به تماشایش نشستهاند، دل خوشی از آن ندارند و به جز بازی تکراری اکبر عبدی در نقش یک زن، دیگر صحنههای آن را کسلکننده و دمدستی میدانند.
فریدون جیرانی باز هم حاشیهساز میشود؟/ کثیریان: «خوابزدهها» مخاطب را ناامید میکند/ جیرانی گذشته پربارتری داشت
رحمان سیفیآزد که پیش از این جیرانی را در فیلم «من مادر هستم» همراهی کرده بود، این بار در سمت تهیهکننده و یکی از نویسندگان این فیلم با جیرانی بوده است و تلاش کرده تا چون «من مادر هستم» خود را متفاوت نشان دهد که نتوانسته است.
جیرانی در نشست خبری این فیلم در جشنواره فیلم فجر تا حدودی بر گیشهای بودن فیلم خود تاکید میکند و معتقد است که به دلیل آنکه پس از «من مادر هستم» نمیتوانسته پروانه ساخت بگیرد، به سراغ کار کمدی – رمانتیک رفته است.
جیرانی اگرچه به دلیل علاقه به این فیلم پای کارگردانی آن میایستد اما با این همه نمیتوان گفت که «خواب زدهها» توانسته نیاز مخاطب را برای دیدن یک فیلم کمدی – رمانتیک پاسخ دهد.
فریدون جیرانی باز هم حاشیهساز میشود؟/ کثیریان: «خوابزدهها» مخاطب را ناامید میکند/ جیرانی گذشته پربارتری داشت
«خواب زدهها» از فیلمنامه ضربه خورده است
کیوان کثیریان، منتقد سینما و روزنامهنگار درباره فیلم «خوابزدهها» و فعالیتهای فریدون جیرانی در سالهای اخیر به خبرنگار نامه نیوز گفت: با توجه به اینکه آقای جیرانی پیش از این روزنامهنگار، منتقد و فیلمنامهنویس قابلی بود تلاش کرد تا یک سینما تازه را به ثمر برساند که هم مخاطب عام و مردم راضی نگه دارد و هم منتقدان را به تحسین وادارد.
وی با اشاره به اینکه جیرانی فیلمنامههای خوبی برای رخشان بنیاعتماد و مهدی صباغزاده نگاشته است افزود: طبیعتا جیرانی فیلم را خوب میشناخت و با ذائقه مردم آشنا بود. «صعود» کار خوبی بود و «قرمز» بهترین فیلم کارنامه او را تشکیل داد. اما پس از آن، دوره افول او آغاز میشود.
بنا به گفته کثیریان «صورتی» فیلم آبرومندی است و «من مادر هستم» میتواند نمره خوب را کسب کند اما «خواب زدهها» ضعیفترین کار جیرانی است. وی در این باره توضیح داد: جیرانی تلاش کرد تا «سینما بدنه» را محقق کند که موقف نشد. در واقع آنچه جیرانی از آن حرف میزند با آنچه به نمایش در میآورد تفاوت بسیاری دارد.
این منتقد سینما با اشاره به اینکه ضربه اصلی این فیلم از فیلمنامه آن است گفت: رحمان سیفیآزاد و لیلا لاریجانی گرچه قابل احترامند اما مستعد فیلمنامه نوشتن نیستند. البته اینکه چرا آقای جیرانی فیلمنامه را بدون بازنویسی حرفهای کار میکند هم جای سوال دارد چرا که خود به فیلمنامه آشناست.
کثیریان با مثالهایی درباره ضعف فیلمنامه افزود: دست کم گرفتن مخاطب در سراسر این فیلم به چشم میخورد. نمیتوان به زور از مخاطب لبخند گرفت. زن پوش کردن اکبر عبدی کار تکراری است. کاراکتر سست فرهاد اصلانی قابل قبول نیست. اساسا باید بگویم که قصه این فیلم بیمزه است و تعجب میکنم که چرا آقای جیرانی چنین کاری ساخته چرا که این کار اصلا در حد جیرانی نیست.
وی با بیان اینکه ژانر فیلم کمدی – رمانتیک است ادامه داد: ما باید خودمان را در جایگاه مخاطب بگذاریم و ببینیم آیا لحظات خندهدار و جالبی که به نظر ما میآید، برای مخاطب هم جالب و خندهدار است. این فیلم اگر هم فروش میلیاردی داشته باشد، باز هم مخاطب را ناامید میکند.
کثیریان که معتقد است خود جیرانی، اولین نفری است که میداند فیلمش خوب نیست در پایان گفت: جیرانی گذشته پربارتری داشت.
فریدون جیرانی باز هم حاشیهساز میشود؟/ کثیریان: «خوابزدهها» مخاطب را ناامید میکند/ جیرانی گذشته پربارتری داشت
میلیاردی میشود؟
فیلم «خوابزدهها» از امروز در سینماها اکران میشود. داستان این فیلم حول دختری به نام «نازگل» میچرخد که ساکن جنوب تهران است که به دلیل مشکلات اقتصادی زندگیاش در حال فروپاشی است و آشنایی وی با «فیروزنشاط» کارخانهدار مجرد، زندگیاش را دچار حادثههای جدید می کند.
از آنجایی که فروش فیلم به عوامل مختلفی ارتباط دارد، شاید «خوابزدهها» هم به واسطه فروش میلیاردی فیلم «من مادر هستم» میلیاردی شود؛ هر چه باشد، کارگردان همان کارگردان است و نویسندگان همان.