۰
پنجشنبه ۳۰ مرداد ۱۳۹۳ ساعت ۱۱:۲۰

بالاترین تورم اجاره‌بهای مسکن، سهم شهرهای کوچک شد

مطابق جداول ‌ارایه‌شده از سوی بانک مرکزی بین استان‌های کشور بالاترین نرخ رشد اجاره‌بهای 12ماهه متعلق به آذربایجان غربی است با 24/6درصد افزایش. پس از آن نیز استان‌های کرمان، کرمانشاه و فارس به ترتیب با 24/2، 24/2 و 23/3درصد مقام‌های بعدی را از آن خود کرده‌اند.
بالاترین تورم اجاره‌بهای مسکن، سهم شهرهای کوچک شد
تورم اجاره‌بهای مسکن در یک‌سال گذشته یا به طور دقیق‌تر از خرداد ۹۲ تا خرداد ۹۳، ۲۰/۹درصد افزایش یافت. بررسی آمارهای اعلام شده از سوی بانک مرکزی نشان می‌دهد اجاره‌بهای مسکن در ۱۰سال گذشته به جز سال‌های ۸۶ و ۸۷ که تورم حتی تا ۲۸درصد هم بالا رفت؛ همواره بین نرخ شش تا ۱۴درصد نوسان داشته است.

به گزارش انتخاب بر این اساس، سال ۹۲ و حال سه‌ماهه ۹۳ پس از سال‌های ۸۹، ۹۰ و ۹۱ به ترتیب با نرخ‌های ۶، ۱۱/۱ و ۱۲/۶ رکورددار تورم در بخش اجاره‌بهای مسکن است. همچنین طبق گزارش بانک مرکزی شاخص بهای مسکن استیجاری در مناطق شهری کشور در سه‌ماهه ابتدایی سال‌جاری به ۱۴۸/۱ رسید که نسبت به سه‌ماهه قبل حدود ۲/۳درصد و نسبت به سه‌ماهه مشابه سال قبل ۱۸/۹درصد افزایش یافته است. این در حالی است که شاخص بهای مسکن در ۱۲‌ماهه منتهی به خردادماه نسبت به ۱۲ماه منتهی به خردادماه ۱۳۹۳ حدود ۲۰/۹درصد افزایش یافته است.

بالاترین افزایش در آذربایجان‌غربی
مطابق جداول ‌ارایه‌شده از سوی بانک مرکزی بین استان‌های کشور بالاترین نرخ رشد اجاره‌بهای ۱۲ماهه متعلق به آذربایجان غربی است با ۲۴/۶درصد افزایش. پس از آن نیز استان‌های کرمان، کرمانشاه و فارس به ترتیب با ۲۴/۲، ۲۴/۲ و ۲۳/۳درصد مقام‌های بعدی را از آن خود کرده‌اند. همچنین استان سمنان و خراسان‌جنوبی به ترتیب با ۸/۸ و ۹/۸درصد افزایش با کمترین افزایش نرخ اجاره‌بها مواجه بوده‌اند. از سوی دیگر تورم سه‌ماهه ۹۳ در استان‌ها حکایت دیگری دارد. بر اساس این گزارش در سه‌ماهه نخست سال ۹۳ بیشترین میزان افزایش متعلق به استان هرمزگان با ۵/۵درصد و استان‌های آذربایجان غربی با ۵/۲درصد و ایلام ۹/۳درصد بوده است. در عین حال کمترین میزان افزایش مربوط به خراسان‌جنوبی و کرمانشاه هر یک با ۰/۸درصد بود و استان‌های سمنان با ۱/۱درصد و خراسان‌شمالی با ۱/۲درصد در رده‌های بعدی قرار گرفتند. همچنین شاخص بهای مسکن استیجاری در استان تهران حدود ۱/۹درصد افزایش یافت.

تورم مسکن استیجاری در شهرهای بزرگ، متوسط و کوچک
این شاخص در سه‌ماهه اول سال ۱۳۹۳ به ۱۴۷/۷ رسید که نسبت به سه‌ماهه قبل ۲/۲درصد و نسبت به سه‌ماهه مشابه سال قبل ۱۹/۱درصد افزایش دارد. براین اساس شاخص بهای مسکن استیجاری در شهرهای بزرگ در ۱۲ماهه منتهی به خرداد‌ماه سال‌جاری نسبت به ۱۲ماهه خرداد‌ماه سال ۱۳۹۲، ۲۱/۳درصد افزایش یافته است. بنا بر این گزارش، شاخص بهای مسکن استیجاری در شهرهای متوسط درسه‌ماهه ابتدایی سال ۱۳۹۳ به ۱۴۶/۶رسید که نسبت به سه‌ماهه قبل حدود ۲/۵درصد و نسبت به سه‌ماهه مشابه سال قبل ۱۷/۲درصد افزایش دارد. بر این اساس، تورم مسکن استیجاری در شهرهای مختلف به ۱۹/۱درصد افزایش یافته است. شاخص بهای مسکن استیجاری در شهرهای کوچک در سه‌ماهه اول سال ۱۳۹۳ به ۱۵۶/۷ رسید که نسبت به سه‌ماهه چهارم سال ۱۳۹۲ معادل ۳/۴درصد و نسبت به سه‌ماهه مشابه سال قبل ۳/۲۶درصد افزایش داشته است. بنابراین تورم ۱۲ماهه در مسکن استیجاری در شهرهای کوچک به ۲۲/۲درصد افزایش یافت.

رکود خریدوفروش، روند رشد اجاره را کند کرد
در این‌باره مصطفی قلی‌خسروی رییس اتحادیه املاک نیز گفت: اجاره‌بهای مسکن، تابعی از قیمت ملک است. در سال‌جاری با توجه به رکودی که در بخش خریدوفروش حاکم بوده و قیمت ملک حتی با کاهش هم همراه بوده، نرخ اجاره‌بها نیز با افزایش چندانی مواجه نشده است. وی به افزایش تعداد مستاجران در نیمه اول امسال اشاره کرد و گفت: یکی از دلایل بالارفتن حجم معاملات اجاره مسکن را می‌توان مبادلات بازار سرمایه دانست. خسروی توضیح داد: این اتفاق در سال ۸۴ نیز افتاده بود. بسیاری از افراد سرمایه‌های خود را از بخش مسکن به بازار سهام بردند اما بورس به یک‌باره افت کرد و متعاقب آن بحران سال ۸۶ روی داد، یعنی با افزایش ناگهانی تقاضا، مسکن دچار شوک قیمت شدید شد. خسروی متذکر شد: درست است که در یک‌سال‌ونیم گذشته قیمت مسکن و اجاره‌بها همپای تورم پیش نرفته است اما باید در نظر داشته باشیم که ما یک‌بحران‌ قیمت را با افزایش سه‌برابری نرخ‌ها در سال ۹۱ پشت سر گذاشته‌ایم.


منبع: شرق
کد مطلب: 40644
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *