به گزارش مردم سالاری آنلاین، موسسه مطالعاتی استیمسون با انتشار یادداشتی مدعی شد: از زمان خروج دولت اول ترامپ از «برنامه جامع اقدام مشترک» (برجام)، تحولات موجب تضعیف رویکرد جمعی در سیاست خارجی و امنیتی شدهاند.
چارچوب چندجانبهای که پایهگذار مذاکرات اولیه بود، دیگر کارآمدی پیشین را ندارد. روسیه، چین و کشورهای اروپایی شامل بریتانیا، فرانسه و آلمان موسوم به «تروئیکای اروپایی» باید تصمیم بگیرند که آیا از مذاکرات دوجانبه میان تهران و واشنگتن فعالانه حمایت میکنند یا صرفاً آن را بهطور ضمنی میپذیرند.
در این میان، مشارکت فعال برای مسکو دشوار خواهد بود؛ چرا که این کشور در ژانویه ۲۰۲۵ یک توافق همکاری راهبردی با تهران امضا کرده که شامل ابعاد نظامی، اقتصادی و هماهنگی با «هدف راهبردی» است. با این حال، ضرورت رسیدن به توافق برای همه طرفها روشن است و هیچکدام علاقهای به مانعتراشی ندارند.
این موسسه مطالعاتی در ادامه آورده است: مذاکرات در عمان، نتیجه تبادل نامهای میان رئیسجمهور آمریکا، دونالد ترامپ و رهبر انقلاب است. ترامپ از سال ۲۰۱۸ تاکنون، استراتژی تصاعدی «یا این یا آن» را دنبال کرده که با منطق «فشار حداکثری» همراستاست. همزمان تهران برای کاستن از نابرابری اقتصادی و نظامی در مذاکرات دوجانبه، تهدیدهای خود درباره عبور از آستانه هستهای را تشدید کرده و آمادگی فناورانه خود را تأیید میکند.