در این زمینه سعید چلندری در تشریح جزئیات این هواپیماها در پاسخ به این سوال که چه تعداد هواپیمای مشمول بازیافت در فرودگاه امام (ره) پارک شده است؟ گفت: ۱۹ هواپیمای از رده خارج متعلق به سه شرکت هواپیمایی در فرودگاه امام(ره) بیش از یک سال است که پارک هستند.
وی افزود: براساس دستورالعملهای سازمان هواپیمایی کشوری، هر هواپیمایی که بیش از یکسال زمینگیر باشد و برنامهای هم برای عملیاتی کردن آن نداشته باشند، مشمول بازیافت میشود.
مدیرعامل شرکت شهر فرودگاهی امام(ره) تصریح کرد: سازمان هواپیمایی کشوری دستورالعمل ۴۹۰۸ تحت عنوان شیوهنامهی از رده خارج کردن و بازیافت هواپیما را در اردیبهشت سال جاری ابلاغ کرده است که در تبصره یک آن نوشته شده "هر هواپیماهایی که بیش از ۹۰ روز پارک باشد باید حداکثر ظرف ۶۰ روز بعد از ابلاغ دستورالعمل، از فرودگاه امام (ره) خارج شود". اکنون تصمیم قاطع شهر فرودگاهی امام خمینی(ره) نیز این است که این هواپیماهای اسقاطی هرچه سریعتر از این محل خارج شوند.
وی در پاسخ به اینکه آیا این هواپیماها امکان بازگشت به شبکه را دارند یا خیر؟ گفت: اکثر قطعات این هواپیماها باز شده و قابلیت بازگشت به شبکه پروازی را ندارند. ضمن اینکه بیش از یکسال است که زمینگیر هستند.
چلندری در ادامه گفت: بارها به شرکتهای هواپیمایی نامهنگاری کردهایم ولی هنوز پاسخی دریافت نکردهایم و مکاتباتی با سازمان هواپیمایی کشوری برای تعیین تکلیف این هواپیماها نیز داشته ایم که در صورت عدم اقدام شرکتهای هواپیمایی، هزینه پارکینگ بالا خواهد رفت.
مدیرعامل شهر فرودگاهی امام(ره) در پایان مجددا تاکید کرد: این هواپیماهای خارج از رده، ظاهر بدی برای فرودگاه ایجاد کرده است و باید هرچه سریعتر از شهر فرودگاهی خارج شوند.