۰
شنبه ۱۸ اسفند ۱۴۰۳ ساعت ۰۸:۳۹
کاهش 45 درصدی بارندگی‌ها، زنگ هشدار کم آبی را به صدا درآورد

ذخیره آب سدهای تهران در مرز بحران

چند روزی است که یک عکس از وضعیت ذخیره آب پشت سد امیرکبیر کرج وایرال شده و موج نگرانی‌ها را در خصوص کاهش شدید حجم آب سدهای کشور افزایش داده است. در حالی که تهران پنجمین سال پیاپی خشکسالی را پشت سر می‌گذارد، کاهش ۴۵ درصدی بارندگی‌ها زنگ خطر کم‌آبی را برای پایتخت به صدا درآورده است.
ذخیره آب سدهای تهران در مرز بحران
گروه اقتصادی - حسین قبادیان: چند روزی است که یک عکس از وضعیت ذخیره آب پشت سد امیرکبیر کرج وایرال شده و موج نگرانی‌ها را در خصوص کاهش شدید حجم آب سدهای کشور افزایش داده است. در حالی که تهران پنجمین سال پیاپی خشکسالی را پشت سر می‌گذارد، کاهش ۴۵ درصدی بارندگی‌ها زنگ خطر کم‌آبی را برای پایتخت به صدا درآورده است. مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران اعلام کرد که برنامه‌ای برای نوبت‌بندی آب وجود ندارد، اما از شهروندان درخواست کرد مصرف خود را ۲۰ درصد کاهش دهند تا تابستان سختی را پیش رو نداشته باشیم.
به گزارش مردم سالاری آنلاین ، هم‌زمان با نزدیک شدن به ایام نوروز، افزایش مصرف آب به دلیل خانه‌تکانی‌های گسترده نگرانی‌هایی را ایجاد کرده است. بر اساس گزارش‌های رسمی، وضعیت منابع آبی تهران به شدت بحرانی شده است. حجم ذخایر سدهای تأمین‌کننده آب پایتخت کاهش یافته و پیش‌بینی‌های هواشناسی نیز از ادامه خشکسالی برای سال آینده خبر می‌دهد.این در حالی است که به گفته مقامات، مصرف آب در پایتخت همچنان بسیار بالاتر از الگوی استاندارد است. در این بین محسن اردکانی مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران با اشاره به اینکه سرانه مصرف هر شهروند تهرانی ۲۵۰ لیتر در شبانه‌روز است، این میزان را بسیار بالاتر از الگوی استاندارد ۱۳۰ لیتری دانست و تأکید کرد که تنها ۳۵ درصد مشترکان در چارچوب استاندارد مصرف می‌کنند، در حالی که ۶۰ درصد آن‌ها تا دو برابر الگوی تعیین‌شده و ۵ درصد بیش از دو برابر آن مصرف دارند.وی همچنین نسبت به مصرف بی‌رویه برخی از شهروندان هشدار داد و گفت: شایسته نیست در شرایطی که تهران با ناترازی منابع و مصارف آبی روبه‌روست، برخی افراد روزانه ۵۰۰ لیتر آب مصرف کنند. به گفته اردکانی، برای مشترکان بدمصرف ابتدا اخطار صادر می‌شود و در صورت ادامه مصرف بالا، محدودیت‌هایی در دسترسی به آب برای آن‌ها اعمال خواهد شد.حسام خسروی، معاون بهره‌برداری و توسعه آب شرکت آب و فاضلاب استان تهران، نیز اعلام کرد که در آخرین جمعه پیش از ماه رمضان، مصرف لحظه‌ای آب در پایتخت به ۴۸ هزار لیتر بر ثانیه رسید که نسبت به سال گذشته ۸ هزار لیتر بر ثانیه افزایش داشته است.وی تصریح کرد که این میزان مصرف، آن هم در اسفندماه و هوای سرد، بی‌سابقه بوده است.
با این حال، اطلاع‌رسانی‌های اخیر سبب کاهش نسبی مصرف شده و امید می‌رود شهروندان با صرفه‌جویی ۲۰ درصدی، از بروز تنش آبی در روزهای گرم پیش رو جلوگیری کنند.باتوجه به ضعیف بودن بارش‌های برفی در سال جاری، وضعیت نامناسب منابع آبی ادامه خواهد داشت، که پیش‌بینی‌ها نشان‌دهنده ادامه خشکسالی در سال آینده است و شهروندان باید با همکاری در مصرف بهینه آب، به حفظ منابع محدود موجود کمک کنند.با این شرایط، نقش شهروندان در مدیریت مصرف آب بیش از پیش اهمیت دارد. مسئولان امیدوارند که با همراهی مردم، تهران بتواند بدون قطعی و جیره‌بندی آب از این بحران عبور کند.
افت بی‌سابقه حجم آب سد‌های تهران
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای تهران گفت: حجم آب ذخیره‌شده در سد‌های پنج‌گانه تأمین‌کننده آب استان تهران به ۲۷۲ میلیون مترمکعب رسیده که فقط ۱۳ درصد ظرفیت نرمال این سدهاست.مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای تهران گفت : سد‌های امیرکبیر (کرج) و لتیان به پایین‌ترین سطح ذخیره آب خود از زمان بهره‌برداری رسیده‌اند. این کاهش چشمگیر، نتیجه بارش‌های اندک در سال آبی جاری و ادامه کم‌آبی از سال گذشته است.بهزاد پارسا ادامه داد: بارندگی‌های امسال با ثبت ۸۸.۳ میلی‌متر از ابتدای سال آبی تاکنون، ۴۵ درصد کمتر از متوسط بلندمدت بوده است. همچنین با گذشت نیمی از اسفندماه سال جاری، تنها ۴.۳ میلی‌متر بارش ثبت شده که نسبت به سال گذشته ۵۳ درصد و نسبت به متوسط بلندمدت ۷۷ درصد کاهش نشان می‌دهد.مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای تهران بیان کرد: ذخیره برفی در حوضه‌های آبریز سد‌ها نیز به‌شدت کاهش یافته و انتظار نمی‌رود روان‌آب ناشی از ذوب برف به میزان معمول شکل بگیرد.پارسا با اشاره به نزدیک شدن به روز‌های پایانی سال و سنت حسنه‌ی خانه‌تکانی، از شهروندان درخواست کرد با مصرف بهینه آب و صرفه‌جویی حداکثری، به مدیریت شرایط کمک کنند.وی خاطرنشان کرد: منابع آب ما محدود است و با کاهش بارش‌ها و سطح آب‌خوان‌ها، تأمین آب بیش از این با چالش مواجه خواهد بود. اما با همدلی و همراهی مردم عزیز، می‌توانیم روز‌های پایانی سال و تابستان پیش رو را بدون مشکل سپری کنیم.
کاهش۵۰ درصدی میانگین بارندگی در کشور
وزیر نیرو با بیان این که میانگین بارندگی در کشور در مقایسه با بلندمدتبیش از ۵۰ درصد کاهش یافته است، اولویت اصلی در حوزه آب را جلوگیری از هدر رفت دانست و افزود: بازچرخانی آب اقدام دوم است که در دستور کار جدی قرار گرفته و از طریق بازچرخانی آب در تلاشیم فرصت‌های تازه ایجاد کنیم.»عباس علی آبادی» روز چهارشنبه در پاسخ به سوالات خبرنگاران استان آذربایجان شرقی، درباره برنامه وزارت نیرو برای تامین آب پایدار و انتقال آب رودخانه ارس به شهر تبریز گفت: کشور اساسأ در منطقه پر بارش قرار ندارد، در مجموع متوسط بارش کشور طی سالیان متمادی در شرایط مطلوبی نیست.وزیر نیرو با بیان اینکه میانگین بارندگی در کشور در مقایسه با بلندمدت بیش از ۵۰ درصد کاهش یافته است، افزود: این امر می‌طلبد تا هموطنان نسبت به مصرف بهینه آب کوشا باشند.
وی اولویت اصلی در حوزه آب را جلوگیری از هدر رفت آب دانست و اضافه‌ کرد: بازچرخانی آب اقدام دوم است که در دستور کار جدی قرار گرفته است.
کد مطلب: 233332
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *