۰
سه شنبه ۲۰ آذر ۱۴۰۳ ساعت ۱۹:۴۵
دبيرکل حزب مردم سالاري در مراسم روز دانشجو در جمع دانشجويان دانشگاه علوم پزشکي دانشگاه سمنان:

مطالبه‌گري دانشجويان بايد بزرگترين پيام روز دانشجو باشد

دانشجويان ما نبايد روحيه ضداستبدادي و ضد استکباري و ضد استعماري را از دست بدهند
دبیرکل حزب مردم‌سالاری با تاکید بر تاثیر دانشجویان در کشور، بر لزوم فعال بودن و افزایش نقش مطالبه‌گری دانشجو در جامعه گفت: دانشجویان نباید از کنار مسائل سیاسی بی‌تفاوت بگذرند.
مطالبه‌گري دانشجويان بايد بزرگترين پيام روز دانشجو باشد
به گزارش مردم سالاری آنلاین، «مصطفی کواکبیان» در آیین گرامیداشت روز دانشجو در جمع دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی سمنان ضمن گرامیداشت یاد و خاطره ۳ شهید ۱۶ آذر ماه سال ۱۳۳۲، گفت: شانزدهم آذر سال ۳۲ تنها چند ماه بعد از کودتای آمریکایی‌ها در ایران، «ریچارد نیکسون» معاون وقت رئیس جمهوری آمریکا در سفر به ایران تلاش داشت حکومت سیاه شاه را با وقاحت تمام تثبیت کند که جنبش دانشجویی ایران در حرکتی انقلابی به آن معترض شد و سه شهید نیز تقدیم این راه کرد.
دبیرکل حزب مردم‌سالاری با بیان اینکه «دانشجو حتما باید عدالت‌خواه و عدالت‌جو باشد و اگر سر سوزنی ظلمی در جامعه از هر ناحیه‌ای باشد نباید از آن گذشت» اظهار داشت: پیام اصلی دانشجویان در سال 1332 این بود که ما زیر بار ظلم و ستم، استکبار، استعمار و استبداد نخواهیم رفت و این روحیه مطالبه‌گری باید در زمان حاضر هم در دانشجویان وجود داشته باشد.
استاد دانشگاه علامه طباطبائی اظهار کرد: درست است که رسالت اصلی و مسئولیت مهم دانشجویان علم‌آموزی، کسب دانش، ارتقاء سطح معلومات، کسب تخصص در رشته‌های مختلف علمی و دانشگاهی در دانشگاه است اما به هر حال یک دانشجوی متعهد به جامعه و آرمانگرا حتما باید درباره مسائل سیاسی - اجتماعی واکنش‌های متناسبی از خودش بروز دهد.
وی گفت: اگر قرار باشد دانشجو یواش بیاید و یواش برود و در لاک محافظ‌کاری فرو رود، کشور پیشرفت نخواهد کرد؛ این کار ما را از جامعه و اجتماع و مردم دور خواهد کرد و چندان خیری هم برای ما و حتی درس خواندن ما هم ندارد.
نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه دست‌اندرکاران دانشگاه‌ها و نظام آموزش عالی به ویژه وزارت بهداشت و درمان باید آستانه تحمل خود را در برابر مطالبه‌گری و انتقاد دانشجویان بالا ببرند، گفت: مسئولان باید اجازه دهند تا دانشجویان حرف خود را بزنند و مطالبات خود را بیان کنند.
دبیر کل حزب مردم سالاری از بازگشت بسیاری از اساتید و دانشجویان به دانشگاه‌ها و رفع مشکلات آنان در کمیته انضباطی خبر داد و گفت: خوشبختانه در دولت دکتر پزشکیان دیگر از برخوردهای انضباطی و سخت‌گیری خبری نخواهد بود.
مشکلات تلخ جامعه پرستاران و پزشکان
کواکبیان در بخش دوم سخنان خود، به مشکلات جامعه پرستاران و پزشکان در حوزه‌های مختلف اشاره کرد و گفت: متاسفانه مباحثی که در قالب طنز توسط مجری برنامه بیان شد واقعیتی است که در جامعه وجود دارد و باید برای آن تدبیری کرد.
نماینده ادوار مجلس با اشاره به دعوت مجمع تشخیص مصلحت نظام از احزاب با دستور کار تنظیم سند چشم‌انداز جدید، گفت: واقعیت این است در سند چشم انداز 20 ساله قرار است در سال 1404 کشور ما اول منطقه خلیج فارس و کشور دهم جهان در بحث اقتصادی شویم. سوال بنده این است آیا واقعا تحقق یافته است؟
کواکبیان افزود: در خوشبینانه‌ترین حالت‌ها کشور ما رتبه هشتم در منطقه را دارد. بی تعارف بگویم ما پیشرفتی نداشتیم و وضعیت ما اینگونه است. بنابراین باید تلاش کنیم تا اهداف سند چشم انداز محقق شود.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه بنده اعتقاد دارم باید از خروج و فرار کسانی که تعصب وطن و حس ناسیونالیستی در وجودشان دارند جلوگیری شود، اظهار کرد: باید بپذیریم مشکلات وجود دارد ولی توجه کنیم که معلوم نیست آن طرف هم خیلی خبری باشد و بسیاری از افراد هم که مهاجرت کردند الان پشیمان هستند.
وی با اشاره به گفته‌های وزیر علوم مبنی‌بر مهاجرت 25 درصد از نخبگان، اظهار داشت: این موضوع بسیار دردآور است و مسئولین اصلی کشور باید فکر کنند و زمینه‌هایی را فراهم نمایند تا از این اتفاق ناخوشایند جلوگیری شود.
وی، با انتقاد از حضور اتباع در کشور و لزوم برنامه‌ریزی جدی برای ساماندهی آنان گفت: به هر حال حضور اتباع چه به صورت رسمی و چه غیر مجاز در کشور مشکلاتی را به همراه دارد که باید برای آن فکری شود.
چگونگی سقوط اسد و تحولات سوریه
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس دهم در بخش سوم سخنان خود گریزی به مسائل مربوط به کشور سوریه زد و گفت: در مجلس دهم که بنده به عنوان رئیس فراکسیون دیپلماسی و منافع ملی مجلس دهم فعالیت داشتم و 120 نفر از گروه‌ها و طیف‌های مختلف در آن حضور داشتند مباحث مختلفی درخصوص حمایت و کمک به شام مطرح ‌می‌شد و بنده در آن فراکسیون به معنای واقعی معتقد بودم که بیاییم به جای اینکه به شام و سوریه برسیم به شام جوانان (که شغل، ازدواج و مسکن جوانان ‌می‌باشد) رسیدگی کنیم.
دبیر کل حزب مردم سالاری با تشریح جزئیاتی از نحوه سقوط کشور سوریه گفت: آمریکایی‌ها از مدت‌ها قبل زیر پای بشار اسد را خالی کردند و به وی قول دادند اگر از ایران فاصله بگیری و به سمت ما بیایی، هر امکاناتی را در اختیار تو قرار ‌می‌دهیم. بشار هم فکر کرد که این موضوع جدی بوده و تقریبا با سیاست‌ها و برنامه‌های ایران مخالفت می‌کرد.
کواکبیان افزود: در چهار پنج ماه اخیر هم روسیه از بشار قول همکاری گرفت و اعلام کرد با آمریکا کاری نداشته باشد. این وسط اردوغان با یک حقه بازی قشنگ کاری کرد که بالاخره هر دو طرف ماجرا پشت حکومت سوریه را رها کنند.
به هر حال بشار را در مخمصه‌ای قرار دادند که دقیقه ۹۰ هم روسیه از پشتیبانی خود دست کشید به دلیل هماهنگی‌هایی که با ترکیه داشت و هم آمریکایی‌ها رسماً گفتند به ما مربوط نیست و این شد وضعیتی که در بحث سوریه پیش آمد.
وی اضافه کرد: البته قول‌هایی داده شده تا امنیت حرمین حضرت زینب(س) و حضرت رقیه (س) حفظ شود و تعرضی صورت نگیرد.
پرسش و پاسخ با دانشجویان
نماینده ادوار مجلس در ادامه و در پاسخ به سوال یکی از دانشجویان مبنی بر اینکه آیا وعده دکتر پزشکیان در خصوص رفع فیلترینگ محقق خواهد شد یا خیر؟ اظهار کرد: اخیرا در دیداری که با ایشان داشتم ۱۰ وعده انتخاباتی را مطرح کردم و دکتر پزشکیان همچنان بر سر قول‌هایی که دادند ایستادگی دارند؛ البته یک محدودیت‌ها و مشکلاتی هم وجود دارد که باید رفع شود.
دبیر کل حزب مردم سالاری با بیان اینکه مردم نباید این گونه فکر کنند که حل همه مشکلات در دستان دولت ‌می‌باشد و باید رفع نماید، گفت: مشکلات ساختاری یکی از موانع است. بنده حدود 8 سال است که بحث جمهوریت سوم و ضرورت بازنگری قانون اساسی را مطرح کردم ولی توجهی نشده است. در هر حال به اعتقاد بنده حداقل باید تا عید به دولت پزشکیان فرصت بدهیم و بعد مطالبات خود را بیان کنیم.
وی تصریح کرد: زمانی که بنده نماینده کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در مرکز ملی فضای مجازی بودم شاهد بودم تمام دستگاه‌ها در جلسات این مرکز موافق فیلتر و راه اندازی نرم افزار داخلی به جای خارجی بودند که منجر به شکست شد ولی در حال حاضر عمدتا به دنبال رفع فیلتر هستند و باید زمینه آن فراهم شود.
کواکبیان در پاسخ به سوالی دیگر مبنی بر اینکه جنابعالی در بین سیاسیون بیشترین آمار رد صلاحیت را داشته‌اید و نظام به زبان بی زبانی می‌خواهد شما را از قطار انقلاب پیاده کند دلیل اینکه هنوز خودتان را در زمره معتقدین به جمهوری اسلامی می‌دانید و به اپوزیسیون نپیوسته‌اید چیست؟ گفت: بنده معتقدم افرادی که به دنبال این رد صلاحیت‌ها هستند را باید رد صلاحیت کرد. انقلاب مال خودمان بوده و اصلاً قرار نبوده جوری این انقلاب را تعریف کنیم که تازه از ما چنین سوالی شود. من افتخارم این است که چندین سال سابقه جبهه دارم، درجه جانبازی دارم، برادر شهید هستم و حداقل 12 شهید در خانواده و نزدیکان خود داریم. اشتباه می‌کنید که ما بخواهیم از انقلاب دست بکشیم. ما طرفدار این انقلاب هستیم. منتها معتقدیم که باید اصلاح شود. نابسامانی‌ها درست شود. وضعیت خوبی نیست و لذا در راه اصلاح این قضایا باید تلاش ‌کنیم.
کد مطلب: 228203
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *