این تحقیق توسط دکتر راج مهتا از دانشکده پزشکی هاروارد و بیمارستان عمومی ماساچوست رهبری شد. این تیم از داده های بالینی استفاده کرد که زنان میانسالی را که در ابتدا افسردگی نداشتند از سال ۲۰۰۳ تا ۲۰۱۷ ردیابی کرده بود. رژیم غذایی شرکت کنندگان هر چهار سال یک بار با استفاده از پرسش نامه های غذا، یک ابزار رایج برای ارزیابی عادات غذایی طولانی مدت افراد مورد مطالعه قرار گرفت.
این تیم دریافت که زنانی که نسبت بالاتری از غذاهای فراوری شده مصرف میکردند، شاخص توده بدنی بیشتری داشتند، بیشتر سیگار میکشیدند، بیماری هایی مانند دیابت و فشار خون بالا داشتند و کمتر به طور منظم ورزش می کردند.
این مطالعه به دو تعریف از افسردگی پرداخت: یک تعریف دقیق که نیاز به افسردگی با تشخیص بالینی و استفاده منظم از داروهای ضد افسردگی دارد و یک تعریف گسترده تر که شامل تشخیص بالینی و یا استفاده از داروهای ضد افسردگی است. پس از تعدیل عواملی مانند سن، عادات ورزشی و درآمد، محققان دریافتند افرادی که بیشترین مصرف غذاهای فوق فرآوری شده را داشتند با خطر ابتلا به افسردگی مواجه هستند.
آنها همچنین دریافتند افرادی که مصرف غذاهای فوق فرآوری شده خود را حداقل سه وعده در روز کاهش دادند، در مقایسه با افرادی که مصرف این غذاها را در فواصل چهار ساله ثابت نگه داشتند، احتمال ابتلا به افسردگی کاهش یافت.
در حالی که مکانیسم دقیق ارتباط غذاهای فراوری شده با افسردگی نامشخص است، این مطالعه نشان می دهد که شیرین کننده های مصنوعی ممکن است بر ساختار شیمی مغز تأثیر داشته و احتمالاً منجر به افسردگی شوند.
شرح کامل این مطالعه در آخرین شماره مجله تخصصی JAMA Open منتشر شده است.