مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست گفت: از ابتدای شیوع بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در سال جاری تاکنون، شمار تلفات پرندگان مهاجر تالاب کویری میقان اراک به ۱۰۷۰ بال رسیده است که بیشترین تلفات پرندگان بر اثر شیوع این بیماری در تالاب میقان از گونه غاز خاکستری بوده است.
به گزارش ایسنا شهاب الدین منتظمی در جلسهای که با حضور مسئولان سازمان دامپزشکی و نمایندگان دفاتر مرتبط با تالاب های کشور تشکیل شد، به ضرورت نظارت و پایش بیشتر از تالاب میقان و لزوم کنترل بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان و جمع آوری تلفات با رعایت پروتکل های بهداشتی تاکید شد.
مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست با تشریح اقدامهای انجام شده توسط نماینده اداره کل حفاظت محیط زیست استان مرکزی برای پیشگیری و مهار بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در تالاب میقان از جمله جمع آوری بهموقع و امحای بهداشتی لاشه پرندگان در شرایط سخت محیطی و با وجود مشکلات و کمبود امکانات گفت: با توجه به شرایط فصل مهاجرت پرندگان و لزوم رصد و پایش تالابها، ضرورت استفاده از وسایل بهداشتی، حفاظت فردی و اقدامهایی که محیط بانان، نیروهای اجرایی و کارشناسان در شرایط سخت محیطی و در خط مقدم پیشگیری و مبارزه با بیماری باید انجام دهند، طی دستورالعملی به استان ابلاغ شده است.
وی اضافه کرد: با هماهنگی هایی که با سازمان دامپزشکی داشتیم، خوشبختانه با کمک این نهاد توانستیم ممنوعیت ورود گردشگران به تالاب میقان اراک برای مقابله با شیوع احتمالی بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان را انجام دهیم.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست منتظمی تصریح کرد: تالاب کویری میقان اراک یکی از مجموعههای کمنظیر زیستگاهی کشور و منطقه خاورمیانه است که پیشینهای ۲۰۰۰ ساله دارد و مامنی مهم و امن برای زمستان گذرانی طیف وسیعی از پرندگان از جمله درنای خاکستری محسوب میشود. وسعت تالاب میقان اراک حدود ۲۵ هزار هکتار است که شامل دریاچه با سه جزیره در وسط، قسمت کویری و دشتهای اطراف می شود.