شانقی گفت: در تالاب میقان آنفلوانزای فوق حاد پرندگان مسجل و اقدامات پیشگیرانه و مراقبت ها آغاز شده است.
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از اراک، در فصل پاییز
تالاب میقان اراک میزبان پرندگان مهاجری است که از صحرای سیبری روسیه و نقاط دیگر برای زمستان گذرانی به این تالاب میآیند، اما این فرصت گردشگری گاه به تهدیدی برای سلامتی پرندگان بومی و مردم منطقه میشود.
آنفلوانزای فوق حاد پرندگان که در سال ۹۵ بیش از ۲ هزار و ۴۰۰ لاشه پرنده مهاجر این تالاب را تلف و به مرغداران منطقه خسارت وارد کرد حالا دوباره به تالاب راه پیدا کرده و بار دیگر زنگ خطر را در این زیستگاه طبیعی مهاجر پذیر به صدا درآورده است.
شانقی مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی در گفت و گو با خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از اراک، گفت: در تالاب میقان آنفلوانزای فوق حاد پرندگان مسجل شده و هر کدام از دستگاه موظف به انجام تکالیف و وظایف و ماموریتهای خود هستند.
شانقی افزود: پس از تشکیل ستاد مقابله با آنفلوانزای فوق حاد پرندگان، صید و شکار و ورود گردشگران به تالاب ممنوع شد و محیط زیست موظف شد ضمن اجرای این مصوبه با پالایش مستمر تالاب میقان در زمینه این بیماری لاشههای پرندگان را جع آوری و دفن بهداشتی کند.
او اضافه کرد: از چهار روز گذشته آنفلوانزای فوق حاد پرندگان مشخص و مثبت اعلام شده و اقدامات پیشگیرانه و مراقبتها هم آغاز شد.
مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی بیان کرد: دامپزشکی موظف شد مرغداریهای اطراف تالاب را پایش و مراقبت کند که تاکنون توانستیم ۱۱۲ مورد واحد مرغ تخمگذار ۶۵ واحد مرغ گوشتی و ۷۵ روستا بازدید و بازرسی کنیم که خوشبختانه در این بخش تلفات قابل توجهی نداشتیم.
۹۰ گونه پرنده مهاجر از درنای خاکستری گرفته تا چنگر، خوتکا، اردک نوک پهن، فلامینگو، غاز خاکستری، هوبره، تنجه، حواصیل، اردک سرسبز وارد این تالاب میشوند تا زمستان را به خوبی در تالاب میقان سپری کنند.
جودکی فرمانده یگان حفاظت محیط زیست استان مرکزی هم گفت: پایش مستمر تالاب میقان اراک با جدیت وجود دارد و در پی شیوع این بیماری، تردد به منطقه تالاب میقان اراک تا اطلاع ثانوی ممنوع است.
جودکی افزود: این هفته ۲۵۱ لاشه پرنده مبتلا به آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان از نواحی اطراف تالاب میقان اراک جمع آوری شده است.
او اضافه کرد: ابتلای این پرندهها به آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان به تایید دامپزشکی استان مرکزی رسیده و دفن بهداشتی لاشهها به همراه آهکپاشی انجام شده است.
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست استان مرکزی بیان کرد: بیشترین تلفات پرندگان در تالاب میقان اراک مربوط به غازهای خاکستری است و چندین گونه اردک و تنجه نیز در میان پرندگان تلف شده مشاهده میشود.
او از مردم خواست در صورت مشاهده لاشه پرندگان بههیچ عنوان به آنها دست نزنند و مراتب را برای پیگیری به محیط زیست و دامپزشکی اطلاع دهند.
تا پایان آبان بیشترین مهاجرت پرندگان در تالاب میقان اراک انجام میگیرد که جمعیت پرندگان مهاجر در این تالاب به بیش از ۱۶ هزار قطعه هم میرسد و مراقبت بیشتری را میطلبد.