; ?>; ?> ماهی قرمز ناقل کرونا نیست - مردم سالاری آنلاين
۰
شنبه ۱۶ اسفند ۱۳۹۹ ساعت ۱۷:۲۲

ماهی قرمز ناقل کرونا نیست

معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان تهران گفت: ماهی قرمز شب عید ناقل کرونا نیست چراکه این ویروس اثری بر این نوع ماهی ندارد.
ماهی قرمز ناقل کرونا نیست
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان تهران گفت: ماهی قرمز شب عید ناقل کرونا نیست چراکه این ویروس اثری بر این نوع ماهی ندارد.
دکتر مهدی سلوکانه روز شنبه به ایرنا توضیح داد: توصیه‌های بهداشتی صرفا به منظور جلوگیری از مخاطره بهداشتی احتمالی ناشی از انتقال مکانیکی ویروس از طریق آب و سطح بدن ماهی است و شهروندان در صورت لمس ماهی قرمز شب عید، بلافاصله نسبت به شستشوی دستها با آب و صابون و یا استفاده از ضدعفونی کننده های مناسب اقدام کنند.
وی توصیه کرد: باید ماهی قرمز از مراکز عرضه مجاز تهیه شود و از خرید ماهی از دست فروشان و دوره گردها اکیدا خودداری شود؛ مراکز عرضه مجاز شامل واحدهای صنفی عرضه ماهیان زینتی و اماکن تعیین شده توسط شهرداری‌ها با هماهنگی اداره دامپزشکی است.
به گفته دکتر سلوکانه، شهروندان تا جای ممکن از ظروف یکبار مصرف برای حمل ماهی قرمز به منزل استفاده و از خرید ماهیانی با علائم شنای غیرفعال، فاقد رنگ شفاف و دارای لکه بر روی پوست بدن خودداری کنند.
توصیه‌های بهداشتی برای نگهداری ماهی قرمز
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان تهران همچنین گفت: پس از انتقال ماهی به منزل باید بلافاصله نسبت به تعویض آب اقدام و ماهی ها به تنگ از قبل آماده شده منتقل شود: همچنین ظروف حمل یکبار مصرف در کیسه زباله سربسته قرارگیرد و آبی که ماهی در آن تنفس کرده باید در شبکه فاضلاب تخلیه و از ریختن آن در معابر عمومی خودداری شود.
دکتر سلوکانه اضافه کرد: باید قبل از استفاده تنگ ماهی و در صورت استفاده از آب شهری، این تنگ چند ساعت در هوای آزاد به منظور کلر زدایی قرار داده شود؛ همچنین ظرف نگهداری ماهی باید یک ظرف با دهانه عریض برای تبادل اکسیژن با محیط باشد و میزان آب مورد نیاز برای هر قطعه ماهی حداقل یک لیتر باید در نظر گرفته شود.
وی ادامه داد: بهترین دمای نگهداری ماهی قرمز ۲۲-۲۶ درجه سانتیگرد است و غذای ماهی قرمز نیز باید از فروشگاه‌های عرضه ماهی زینتی تهیه شود؛ درهنگام تعویض آب تنگ نیازی به دستکاری ماهی نیست اما در صورت لزوم و بخصوص در افرادی با سابقه بیماری و یا حساسیت‌های پوستی از دستکش استفاده شود.
دکتر سلوکانه یادآور شد: به منظور ضدعفونی ظروف نگهداری ماهی، می‌توان از نمک به میزان ۳ درصد و سایر ضدعفونی کننده‌ها مانند پرمنگات پتاسیم، پرکلرین و یا بتادین استفاده کرد.
وی خاطرنشان کرد: در پایان نوروز نباید ماهی ها را در رودخانه ها و یا نهرها رها کرد و باید در محل‌های تعیین شده توسط شهرداری رها سازی شود.
کد مطلب: 146030
برچسب ها: ماهی
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *